עבור לתוכן

האם כדאי ללכת על הטכנולוגיה/פלטפורמה של AMD ? האם החברה עדיין בועטת ?

Featured Replies

פורסם

יודע שהשאלה הזו יכולה להישמע קצת OLD SCHOOL

ואני עצמי יש לי מחשב AMD כבר 4 שנים ואני סופר מרוצה

אבל אני צריך להמליץ על מפרט מחשב - שנועד בעיקר לשימושי אינטרנט + מוזיקה

ומשחקים מינימאלים ( כאלו שמספיק ON BOARD ככרטיס גרפי)

ורציתי רק להתעדכן נכון להיום >> אם אפשר להיות שקט עם החברה הזו לדעתכם ? גם ב5 שנים הקרובות ?

(כי מבחינת העלויות בכל זאת ישנם פערים של 25% בין שתי הטכנולוגיות בכל הנוגע ללוח האם והמעבד)

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

המעבדים של AMD הם אמינים בדיוק כמו המעבדים של Intel, בטח שאין שום מניעה לקנות אותם.

האם הם האפשרות הכי משתלמת עבורך (זול זה לא תמיד הכי משתלם)? זה כבר תלוי שימוש.

לקנות מחשב לטווח של 5 שנים זה לא ריאלי מכיוון שלא ניתן לנבא מה יהיה בעתיד. כשקונים מערכת קונים בדרך כלל מערכת שמצפים שהיא תחזיק מספר שנים, בטח מערכת לשימושים משרדיים/מדיה, אבל לדעת בוודאות אף פעם אי אפשר.

לשימושים שציינת אני ממליץ לך לבסס את המערכת על Athlon IIx3 אפשר לבחור בלוח אם זול ואפשר לבחור בלוח אם יקר יותר שגם מכיל חיבורי USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s -- הכל במסגרת התקציב והדרישות. אם תפרט מהו התקציב (ואם יש חנות מסוימת שממנה אתה מתכנן לקנות) נוכל להמליץ בהתאם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

מיבחינת ההמלצות...ידוע - די עשיתי שעורי בית בנושא

מישום מה התלבטתי לגבי AMD.....כי הם לא ממש בכותרות כ"מנצחים " כמו פעם...

זו הבחירה שלי

מעבד:

AMD ATHLON II X3 450 AM3 (3.2GHz) - BOX - זמין במלאי

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪388

לוח אם:

GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ₪348

:xyxthumbs:

פורסם

מישום מה התלבטתי לגבי AMD.....כי הם לא ממש בכותרות כ"מנצחים " כמו פעם...

הם אמנם לא מחזיקים היום בכתרי הביצועים (אנחנו נמצאים מספר חודשים לפני השקת הדור החדש של המעבדים שלהם ומבחינת "ביצועים" נטו למעבדים של Intel יש יתרון לרוב) אבל האם אתה כצרכן מחפש מעבד שמחזיק באיזה כתר ביצועים תיאורטי שבא לידי ביטוי בעיקר בכל מיני גרפים ברחבי הרשת, או שאתה מחפש את המעבד המשתלם ביותר לצרכים שלך בפועל?

בניגוד לדעה הרווחת יתר על המידה, רוב המשתמשים הביתיים/מקצועיים לא זקוקים למעבד "חזק". כבר שנים שאפילו שהמעבדים כפולי הליבה הם יותר ממספיקים לעבודה משרדית רגילה ולניגון מדיה. אם כבר משהו חלק גדול מהמשתמשים עובדים במה שמכונה "ריבוי משימות" (פותחים הרבה יישומים במקביל, לא סוגרים אותם בתוך השימוש ועוברים ביניהם על-פי הצורך) שהוא מצב שאם כבר חשוב להקפיד בו על משהו אז זאת כמות זכרון מספקת.

מכיוון שמגמת שוק התוכנה (ופה הדגש הוא על מערכות ההפעלה) היא למעבר לתמיכה הולכת וגדלה בריבוי ליבות (אם כי ביישומים משרדיים זה פחות יבוא לידי ביטוי).

לכן, לדעתי עדיין אין היום מעבד משתלם יותר לעבודה משרדית כללית ומדיה (וגם משחקים, בייחוד ברזולוציות גבוהות, אם כי פה יש כאלה שיטענו אחרת) מאשר ה-Athlon IIx3/4 שהוא שילוב מצויין בין ריבוי ליבות אמיתי (לאותן פעמים שבהן בכל זאת תעבוד עם יישום שיודע לנצל ריבוי ליבות) לבין תדר מספיק גבוה (לאותם יישומים שלא כתובים לנצל יותר מליבה אחת או שתיים).

ציינת שהמערכת מיועדות גם למשחקים. אם מדובר בכל דבר שהוא מעבר למחשקי Flash בדפדפן או משחקים ישנים, אולי כדאי לך לבחור בלוח המבוסס על ערכת השבבים 880G שם השבב הגרפי יעיל יותר מזה שבערכת השבבים 760G (ובהפרש של כ-200 ש"ח תקבל גם תמיכה ב-USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s). אחד הלוחות המשתלמים ביותר המבוסס על ערכת השבבים הזאת הוא GIGABYTE GA-880GMA-UD2H (רק תבדוק שמכל בחינה אחרת הוא עונה על הצרכים שלך).

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים