עבור לתוכן

דיון| עונה על שאלות לאנשים שמתעניינים בעתודה טכנולוגית (י"ג י"ד)

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים אני גם חדש בפורום.

נראה פורום טוב.

קיצר סיימתי תיכון ביוני האחרון והתחלתי בספטמבר מסלול עתודה טכנולוגית במקצוע הנדסת תוכנה. (בעמל ב פתח תקווה)

כרגע אני בשלב של המבחנים החיצוניים האחרונים לפני פתיחת שנת ההנדסאי.

אני יודע שבעיקרון מי שרוצה את המסלול היה אמור להירשם עד פברואר פלוס מינוס.

אני כאן ומוכן לענות על שאלות לאנשים שטרם החליטו סופית אם הם עושים את המסלול.

פורסם

תואר מהנדס זה לא שלוש שנים?

פורסם
  • מחבר

תואר מהנדס זה לא שלוש שנים?

הנדסאי = דיפלומה ותעודה טכנולוגית. (מונפק על ידי משרד החינוך או ממשרד העבודה)

מהנדס = דיפלומה ותואר אקדמאי. BA או BSC. (מונפק על ידי האוניברסיטה המקומית)

פורסם

אני עשיתי מסלול דומה גם בפ"ת אמנם בתחום האלקטרוניקה-חשמל, בסופו של דבר אני לא כזה מרוצה וגם בצבא זה לא הכי בא לידי ביטוי אלא אם כן אתה ממש מתעסק עם זה ומאד מעמיק בחומר. בכל מקרה, אני כרגע בלימודים אקדמיים בכיוון אחר לגמרי ומרגיש שאם הייתי מוותר על הלימודים האלה (י"ג-י"ד), הייתי מתחיל את התואר הרבה יותר מוקדם.

זה שווה למי שהצבא לא מיין אותו למקומות טובים ולמי שקצת מתעניין בתחום (תוכנה / אלק' ).

פורסם
  • מחבר

אני עשיתי מסלול דומה גם בפ"ת אמנם בתחום האלקטרוניקה-חשמל, בסופו של דבר אני לא כזה מרוצה וגם בצבא זה לא הכי בא לידי ביטוי אלא אם כן אתה ממש מתעסק עם זה ומאד מעמיק בחומר. בכל מקרה, אני כרגע בלימודים אקדמיים בכיוון אחר לגמרי ומרגיש שאם הייתי מוותר על הלימודים האלה (י"ג-י"ד), הייתי מתחיל את התואר הרבה יותר מוקדם.

זה שווה למי שהצבא לא מיין אותו למקומות טובים ולמי שקצת מתעניין בתחום (תוכנה / אלק' ).

בסופו של דבר אני גם הלכתי למסלול הזה גם מבחינת פרופיל וגם מבחינת זה שלא היו לי מיונים טובים. (לבחור בין יחידות שדה לבין זה)

אבל אני מרגיש שתכלס הם היוו לי פה סוג של קפיצת מדרגה מהתיכון ולפני שמתחילים את הלימודים באוניברסיטה.

למשל המבחן האחרון שהיה לי במבני נתונים הוא מבחן ברמה שנותנים אותו לסטודנטים באמצע שנה שנייה למדעי המחשב.

התפקיד בצבא זה משהו שהוא מאוד דינמי, הכל תלוי בציונים וברצינות שאתה מפגין ויש יחידות פיתוח רבות ומובחרות שרבות על הנדסאים מצטיינים.

הביקוש להנדסאים גם מתוכנה וגם מאלקטרוניקה הוא מאוד גבוהה כרגע, וגם השכר בקבע ובאזרחות לא רעים בתור התחלה, סדר גודל של 5 מינימום בקבע תלוי בתפקיד ו 7 8 מינימום באזרחות, כרגיל תלוי איפה והיכן אתה משרת.

פורסם

אבל אני מרגיש שתכלס הם היוו לי פה סוג של קפיצת מדרגה מהתיכון ולפני שמתחילים את הלימודים באוניברסיטה.

הממ לא זה לא, כשתתחיל ללמוד אתה תראה שזה בדיוק כמו בית ספר רק שאתה לא לומד היסטוריה וספרות, מבחינת ההתנהגות זה אותו הדבר ומאוד מאוד רחוק מאוניברסיטה.

למשל המבחן האחרון שהיה לי במבני נתונים הוא מבחן ברמה שנותנים אותו לסטודנטים באמצע שנה שנייה למדעי המחשב.

יש ביסוס לאמירה הזאתי? נתחיל מזה שסטודנט באמצע שנה שניה באוני' יודע גם אינפי1 ואלגברה ליניארית כמו שצריך (שד"א ליניארית באוני' לומדים תוך סמסטר לעומת "תואר" הנדסאי שמורחים את זה שנה שלמה והמבחן הוא מבחן אמריקאי), ככה שהמבחן שעשית במבני נתונים הוא רחוק מאוד מאוד מאוד ממה שלומדים באוני'.

הביקוש להנדסאים גם מתוכנה וגם מאלקטרוניקה הוא מאוד גבוהה כרגע.

תראה לי מודע אחת שכותבת משהוא בסגנון "דרוש משפתח [שפת תיכנות] ללא ניסיון ותעדות הנדסאי". כאחד שחיפש עבודה לא מזמן אני אומר שאין מודעות כאלה שלא נדבר בכלל על זה שתואר הנדסאי בקושי מוכר.

לא רוצה לבאס אותך או משהוא, אבל אני את דעתי לגבי תואר בלאי הזה כבר אמרתי לפני זה (אתה מוזמן לחפש פה בפורום דיון על הנושא), ואני אומר הכל כאחד שלמד וזכאי לפיסת נייר המעפנה הזאת וכאחד שכרגע לומד באוניברסיטה.

פורסם

עשיתי קבע אח"כ לתקופה קצרה עד שהתחלתי את הלימודים באונ' (בתחום אחר לגמרי) ולא הייתה תוספת נכבדת לתשלום. שוב, מניסיון והייתי ביחידה בח"א שהיא דיי טובה בלי להזכיר את שמה.

החלומות מתנפצים דיי מהר ואתה צריך להיות הכי תותח שיש, ומה לעשות ש-95% מכלל האנשים שמסיימים לא הכי טובים והעבודה אח"כ היא בד"כ במעבדות.

חיל האוויר מוכר טוב את עצמו, אין ספק אבל ממה שאני עברתי וממה שעוד אנשים שאני מכיר עשו ולמדו - לא שווה את זה.

בזבוז של שנתיים וגם אח"כ באונ' אם תבחר להמשיך בתחום לא יבטלו לך קורסים כל כך מהר אז לא צריך להתלהב.

אם אתה רוצה ללמוד אז תלמד באונ' כמו שצריך, אחרי הצבא.

לסיכום - אני לא ממליץ, עד כמה שזה יכול להרבה אנשים לעזור (אם אין להם כרגע ציונים גבוהים או משהו..)

אם אתה רציני עם ראש טוב על הכתפיים תוותר - זה ניצול לשמה ומכירת חלומות לנערים שרק סיימו תיכון וגם לא (כי פונים כבר בי"ב לתלמידים).

פורסם
  • מחבר

יש ביסוס לאמרה הזאת , המורה שלי לשפת C ומבני נתונים היא בעלת דוקטורט במתמטיקה ומדעי המחשב ומרצה במספר אוניברסיטאות

מוכרות ברחבי הארץ, ככה שהיא מבינה על מה היא מדברת, בנוסף היא מגישה זה מספר שנים טובות עתודאים לבגרות הזאת ומדובר במבחן

שמכיל חצי שאלות אמריקאיות ברמה מאוד קשה וחצי שאלות השלמה פתוחות.

מבחינת התנהגות יש לי אחות גדולה שעכשיו נמצאת בשנה שנייה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה (באוניברסיטת תל אביב)

ואני יכול להגיד לך שבערך על סמך הסיפורים שלה אין הרבה הבדל בהתנהגות בין תיכון לבין סטודנטים חח הם עדיין ילדים כולם.

אני יכול להגיד לך בוודאות שמספר מקומות עבודה יעדיפו הנדסאי מצטיין עם ניסיון בצבא בתפקיד פיתוח על פני סטודנט שהרגע סיים תואר ראשון

ולא באמת התנסה במה שהוא לומד. אני מכיר לפחות אחד כזה.

להנדסאים מצטיינים יש אפשרות להשלים למהנדס בסוף שנת ההנדסאי לפני הצבא, בדוק כי הציאו לי.

פורסם

יש ביסוס לאמרה הזאת , המורה שלי לשפת C ומבני נתונים היא בעלת דוקטורט במתמטיקה ומדעי המחשב ומרצה במספר אוניברסיטאות

מוכרות ברחבי הארץ, ככה שהיא מבינה על מה היא מדברת, בנוסף היא מגישה זה מספר שנים טובות עתודאים לבגרות הזאת ומדובר במבחן

שמכיל חצי שאלות אמריקאיות ברמה מאוד קשה וחצי שאלות השלמה פתוחות.

אז מה? כל המורים שלי בלימודי הנדסאי היו מינימום M.A זה נראה לי דרישה של להיות בעל תואר מסאטר/דוקטור בשביל ללמד במוסד להשכלה גבוה.

המבחן לא יכול להיות מבחן ברמה של מבחן שנותנים לסוטדנט בשנה שניה באוניברסיטה, כי אתה לא לומד חומר של סטונדט בשנה שניה באוניברסיטה simple as it. אתה לא לומד אינפי ואלגברה כמו שצריך, ורוב ההוכחות שיתנו לך ב"קורס" שלך יהיו בסגנון של: "הסיבוכיות של האלגוריתם הזה היא X, אנחנו לא נוכיח את זה [כי אין לכם ידע/כלים] אבל מטמטיקאים הוכיחו וזה נכון/זה לא נכנס לסילבוס הקורס/אתם בכל מקרה לא תבינו מה אני מוכיח פה וכדומה".

מבחינת התנהגות יש לי אחות גדולה שעכשיו נמצאת בשנה שנייה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה (באוניברסיטת תל אביב)

ואני יכול להגיד לך שבערך על סמך הסיפורים שלה אין הרבה הבדל בהתנהגות בין תיכון לבין סטודנטים חח הם עדיין ילדים כולם.

לא יודע מה לומר על זה, אצלי אני מאוד מרוצה, האנשים יותר בוגרים ממה שהיו לי בלימודי הנדסאי.

אני יכול להגיד לך בוודאות שמספר מקומות עבודה יעדיפו הנדסאי מצטיין עם ניסיון בצבא בתפקיד פיתוח על פני סטודנט שהרגע סיים תואר ראשון

ולא באמת התנסה במה שהוא לומד. אני מכיר לפחות אחד כזה.

ואני יכול להביא לך עובדות בשטח שיש משרות שדורות תואר ראשון במדמח/הנדסת תוכנה.

להנדסאים מצטיינים יש אפשרות להשלים למהנדס בסוף שנת ההנדסאי לפני הצבא, בדוק כי הציאו לי.

איפה? במכללת יוסי בוגין? good luck with that!

כל ה"עובדות" שלך מגיעות מפה של אנשי צבא שבאו ועשו לך שטיפת מוח. גם לי היו אומרים את אותם הדברים "תואר יוקרתי" "תפקיד מהמם" "להלשים להנדסאי תוך שנה וחצי" "אוטו צמוד ושכרות 5 ספרות". Thats not how life works. סך כל להם יש אינטרס.

פורסם

לא ברור לי איך פותח הת'רד יכול לענות על שאלות על עתודה טכנולוגית כשהוא סיים זה עתה רק יג'.

בסופו של דבר, מה שעושה את ההבדל בין כל ההנדסאים הוא לאן כל אחד מגיע - וזה מה שיקבע אם יג-יד היה שווה את זה או לא.

באופן אישי אני מרגיש שזה היה סתם עבורי שנתיים שבסופו של דבר רק עבדתי במקביל ללימודים במכללה.

גילוי נאות: הכותב הינו הנדסאי אקלטרוניקה המשרת בקודקוד של תחום התקשורת בצה"ל.

-----

אגב, שמתי לב שדווקא אלו שעושים הנדסאי תוכנה (ומתיימרים לקרוא לזה הנדסת תוכנה)

תמיד חושבים שהם באמת עשו חצי תואר ולומדים ברמה של תואר ראשון לפחות.

אז תוכניתנים יקרים - קיים הבדל מהותי בין הנדסאי למהנדס.

פורסם
  • מחבר

אתם חייבים להבין שאני בשום פנים ואופן לא מנסה לטעון שהנדסאי יותר טוב באיזשהו פרמטר שהוא מהנדס.

בשום מצב שהוא לא ייתכן שהנדסאי מזיז למישהו מהאקדמיה.

אני הבאתי לכם עובדות נטו על סמך הניסיון שצברתי עד היום, ולא הטעיתי פה אף אחד.

המטרה של הדיון הוא לא להוכיח שהנדסאי ממסלולים כאלה ואחרים. אלא רק לענות על שאלות לאנשים שמתעניינים.

פורסם
אני הבאתי לכם עובדות נטו על סמך הניסיון שצברתי עד היום, ולא הטעיתי פה אף אחד.

עובדות כמו:

? זה לא עובדה מצטער, זו הטעיה וזה מה שאני מנסה למנוע. המסלול הזה מאוד מאוד שחור ובנוי פסיכולוגית בצורה טובה בשביל להקחת ילדים תמימים (כמוני לפני מספר שנים) ולספר להם סיפורים וורודים. כאחד שעבר את המסלול הזה וכרגע לומד באוני' אני מנסה להביא עובדות בשטח לגבי המסלול הזה.

אם כבר דיברתי על אובדות בשטח, לפני מספר פוסטים כתבתי שהנדסאי לא נותן פתור לתואר מהנדס, על מנת למנוע הטעיה אני אחזור בי ואומר שהנדסאי לא נותן פתור באוניברסיטה, ולגבי מכללות אני לא יודע (אבל מבחינתי מכללה זה מעפן אז ככה שאני אפילו לא מתייחס אליהם כאל מוסד לימודים).

שוב אני לא בא להעליב אותך, לפגוע בך, או לנדנד את דעתך לגבי המסלול, זה החיים שלך תעשה מה שאתה רוצה. אבל בבקשה אל תביא עובדות לגבי יג-יד כאשר אתה בשלב של "לפני פתחית סמסטר הנדסאי".

פורסם

בתור אחד שעשה הנדסאי ומשרת עכשיו כפרוייקטנט אני אומר לך שלא שווה לך לעשות את זה בכלל

אלא אם אתה פרויקטנט. הבעיה היא שאתה לא יכול לדעת אם תהיה פרויקטנט רק בסוף יג'

אז בכללי, אני לא ממליץ.

פורסם

הנדסאי = דיפלומה ותעודה טכנולוגית. (מונפק על ידי משרד החינוך או ממשרד העבודה)

מהנדס = דיפלומה ותואר אקדמאי. BA או BSC. (מונפק על ידי האוניברסיטה המקומית)

ידוע. אל תתחכם כי לא ענית לי על השאלה. רשמתי את זה כי מופיע בהודעתך הראשונה שאתה עושה תואר של מהנדס ואחרי זה אתה רושם הנדסאי. תחליט מה אתה לומד.

פורסם

עברתי על ההודעה הראשונה של הכותב.

איפה הוא רשם שהוא לומד לתואר מהנדס? הוא לא רשם.

המילה היחידה זה מקצוע הנדסת תוכנה, שהוא שם מקצוע ולא תואר.

ובהמשך הוא רושם הנדסאי.

:nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים