עבור לתוכן

עזרה עם ספק כוח

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי בבית ספק כוח ישן של EZcool, רציתי לפתוח אותו לראות איך הדברים עובדים בפנים..

אשמח אם תכוונו אותי (תרשים חשמלי די יעזור) ואם עליי להיזהר ממשהו..

תודה.

פורסם

בספק יכול להיות מתח גבוה טעון בקבלים 4 (והוא נמצא ברכיבים שמחוברים אליהם - 3 5 6 7. אל תיגע ברכיבים האלה

כשאתה מפרק את המעגל מהמקום תקצר מלמטה את 2 הקבלים 4 (אם משהוא מתכתי) כדיי להיות בטוח שאין בהם מתח ואז המעגל בטוח

ב 2 יכולים להיות כמה קבלים קטנים שטעונים ב 240 V - הם יכולים לתת מכה אבל לא חזקים במיוחד (בספק הזה אין כי הוא גנרי מדיי)

הספק הזה ממותג (עובד אל מיתוג) והוא מכיל 2 ספקים - אחד ל 5VS ואחד לכל המתחים האחרים. מ 1-4 המעגל של 2 הספקים משותף ואז הוא מתחלק למעגלים נפרדים של 2 הספקים

1 פיוז ו NTC שאמור למנוע מ 4 לקחת זרם גבוה מדיי בזמן חיבור לחשמל

2 כמה רכיבי סינון (בהרבה EZcoolים הרכיבים האלה נמצאים אל פלאטה קטנה שמולחמת לתקע של ה 240 ולא בפלטה הראשית)

3 מיישר מ 240 V AC ל 340 V DC

4 קבלים גדולים לייצוב ה DC הזה - 2 הקבלים מחוברים בטור כל אחד ל 170 V

ספק ראשי (עובד רק כשהמחשב ב ON)

6+7 מייצרים פולסים

6 רכיבי מיתוג שהופכים את המתח שוב ל AC לפי הפולסים האלה

8 שנאי מוריד את המתח ל 5V 12V וכו AC

12 מיישרים מ AC ל DC לכל המתחים (בחלק מהספקים 3.3 מיוצר כאן מה 5 אל ידיי מייצב נפרד ולא מגיע מהשנאי)

13 סלילים וקבלים לייצוב מתח

15 מעגל בקרה במתח נמוך, בספקים שיש להם הגנות עומס יתר וכו' מכיל את ההגנות

9 שנאי תקשורת - מעביר את הבקרה מ 15 ל 7

7 מעגל בקרה במתח גבוה - שולט ב 6 (לפי המתח שיש ביציאה אם צריך לעלות או להוריד אותו ומשנה את הפולסים בהתאמה)

ספק 5VS (עובד כל הזמן)

5+7 - מייצרים פולסים (הרכיבים ב 7 של הספק הזה נפרדים מאלה של הספק הראשי - אין ביניהם קשר הם רק נמצאים אחד לייד השני)

5 - מיתוג

10 - שנאי מוריד ל 5 V AC

14 - מיישר ל 5 V DC

11 - מבודד אופטי - מעביר תקשורת ל 7 (דומה ל 9 אבל עובד בצורה אופטית ללא שנאי)

7 - משנה את הפולסים וכו

16 - מעגל של החיישן טמפ' ששולט במאוורר

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לך!!

דבר שני, הספק לא מחובר לחשמל וכבר הרבה זמן.

לגבי הקבלים, אחרי שאני מוציא את הלוח מהקופסא אז להעביר שם מתכת כולשהי (נחושת תיהיה טובה?)

אשמח, אם תציין איזה כלים כדי להכין (אני מחפש גם חנות שאפשר לקנות מברגים בכל מיני גדלים ממוגנטים ולא מהום סנטר וכל היקרנים הנ"ל)

תודה שוב.

פורסם

בעיקרון לספק אמורים להיות נגדים שפורקים את 2 הקבלים האלה תוך כמה דקות

אבל לך תסמוך אל זה שהנגדים שם (ולא התקמצנו אליהם) / שהם תקינים (למרות שבדרך כלל הם כן) וכו - הספק 5VS יוריד את המתח שלהם עד כמה שהוא יכול ומשם הם יישארו טעונים באותו מתח. אם הנגדי פריקה לא קיימים הם יכולים בכיף להחזיק את המתח הזה כמה ימים ואפילו יותר

מהצד השני של המעגל לכל אחד מהקבלים יש 2 הלחמות שאיתם הוא מולחם. תיגע ב 2 ההלחמות בו זמנית אם מברג (אל תחזיק את המעגל כשאתה עושה את זה - תשים אותו אל משטח מבודד חשמל ותעבוד אם המברג אם יד אחת)

רוב הסיכויים שלא יקרה כלום - אתה נוגע אם המברג ב 2 ההלחמות של הקבל ביחד ואין משהוא מעניין

יתכן שתראה פריקה של חשמל - אם כן תחזיק את המברג אל ההלחמות לשניה (לוודא שכל המתח נגמר) ואז הקבל לא טעון יותר + אתה יודע שהיתה בעיה אם הנגדים

(פריקה כזאת הרבה פעמים הורסת את הקבל, אבל : אתה לא הולך לפרוק אותו שוב ושוב ככה, ואם הנגדים תקינים הם יפרקו אותו לפניי שאתה תגיע א המברג ואז לא תהיה פריקה דרך המברג)

פורסם

קשה לי להאמין שתבין איך ספק עובד רק אם תסתכל עליו...

פורסם
  • מחבר

הכוונה לא הייתה רק לפרק אותו ולהסתכל, אלא לנסות להשתמש בסלילים בשביל להוריד מתח + אני רוצה לקחת משם את המעגל של המיישר, וסתם לבדוק באופן כללי איך המתח מתחלק לכבלים שם.

אם אתה חושב זה מיותר, אני אשמח אם תפרט יותר..

לגבי משטח מבודד, אני מסיק שעץ זה מבודד.. האם אני טועה?

פורסם

מעגל של ספק בנוי לעבוד כיחידה. אתה לא תוכל להפעיל את החלקים שלו בנפרד באותם תפקידים (אתה כן תוכל לבנות מעגלים אחרים מהחלקים שלו כמו קבלים נגדים טרנזיסטורים וכו)

חלק מהמעגל (כל החלקים 1 - 10) עובד אל מתח גבוה. לפי השאלות שלך רצוי שתכיר קצת יותר חשמל וכו לפניי שאתה מתעסק אם מתח גבוה. חלק מהם לא ניתן להפעיל במתח נמוך

המקסימום שאני עושה אם ספקים גנריים שרופים זה מעיף את כל המעגל של הספק הגדול (וחותך את הפלאטה בגודל מתאים), שם קבל קטן של 400 V במקום הקבלים 4, ומשתמש אם מה שנשאר בתור ספק קטן ל 5V כמו מטען USB או להדליק לדים. זה לא ממש שינוי למעגל - המעגל (של ה 5VS) נשאר אותו דבר

אתה אמור לעשות ככה :

תשים את הספק אל משטח מבודד כמו שולחן מעץ (כדיי שלא יוכל לסגור מעגל לאדמה)

תעבוד אם יד אחת כדיי שלא תוכל לסגור מעגל ב 2 הידיים

תקצר את ההלחמות של כל אחד מהקבלים 4 אם מברג לשניה (תחזיק את המברג מהידית פלסטיק ותיגע אם הראש שלו ב 2 ההלחמות של כל קבל ביחד)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים