עבור לתוכן

עזר בתוכנת שרטוט מעגל חשמלי

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה שלום לכולם..

בלימודיי אני לומד לבדי על תוכנת orcad lite version 9.2 למי שמכיר או גם למי שלא ואני יודע שזה אפשרי לבצע סימולציות של השרטוטים המעגליים אשר אני בונה שיכולים לכול עקומות גרפים של "הדמיית אוסילוסקופ" וכו' וחפרתי קצת בגוגל על כך ומצאתי המון מדריכים שמאוד עזרו לי להתקדם אך המדריכים לא הבהירו לי ואני בטוח שלא בכלל נקודות על בעיות שהתוכנה מגדירה כ node ואני לא בטוח מה זה בדיוק אומר ועל כן אני מש לא יודע לסמלץ מעגל חשמלי לא dc ,ac ואני מאוד ישמח ויעזור לכם אם יש לכם נסיון בתוכנה זו וידע בנוגע לסמלוץ מעגלים ותוכלו לעזור לי בבעייתי על מנת שואכל לראות סוף סוף נתונים על המעגל שלי ב live ...

אז תודה רבה לעוזרים

חג שמח.

שחף

פורסם

הי, הייתי ממליץ לך לנסות להוריד תכנה חינמית, מאוד פשוטה שנקראת LTspice. אתה יכול לבנות מעגלים אלקטרונים שונים ולראות את הסיגנל שלך בציר זמן בכל נקודה במעגל. מאוד קל להשתמש.. כדאי לנסות... (ודרך אגב אם אני לא טועה, אתה צריך Orcad PSpice כדי לסמלץ מעגלים)

פורסם

node = נקודת חיבור חוטים

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה..

שנית כל אפשר גם לסמלץ בכמעט כל תוכנת אורקד אחרת ממה שאני מכיר ..

זה די מוזר על ההערה של ה node כי אני אחרי כל חיבור בודק ספציפית על זה שחיברתי את המעגל נכון והכל טוב ויפה אז מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני לא מצליח לקבל סמלוץ הולם ומוחלט...? אני מאוד אשמח לקבל עוד מידע..

פורסם

אם אתה עושה הכול נכון ומקבל שגיאה יתכן שיש באג בתוכנה

פורסם
  • מחבר

דווקא אני מצטער שאני מציק אבל גם במכללה שאני לומד בה הנדסה "אפקה" למי שמכיר, זה גם טוען לי את אותה בעיה כאילו אני חוזר על אותו הבעיה ופשוט אין לי שמץ של מושג מה היא, ניסיתי הרבה וריאציות, לשנות לחיצות, לקרוא בפורומים באנגלית אך קדחת, כולם פחות או יותר יודעים את אותו הדבר ואף אחד לא ידע להסביר לי במדויק איך אפשר לראות מעגל פשוט עובד , אם זה מבחינת מתחים, זרמים, הספקים ,סקופ... כי ראיתי תמונות בקבצים במכללה וראיתי למה התוכנה הזו מסוגלת וזה בלי עין הרע להרבה דברים (מבחינת סימולציות..) ואני מאוד אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפחות על מנת שאוכל להתחיל להיות עד לאותם תכונות של התוכנה הזו..

שוב תודה

חג שמח

שחף.

פורסם

תתחיל מMultiSim פשוטה ואינטואטיבית. יתכן שהגרסה שברשתותך לא מלאה או משהו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי עד כאן אבל המרצה שלי הודיע לי חגיגית שבשום תוכנה הוא לא רוצה סמלוץ חוץ מבאורקד אז אולי יש אפילו איזה אתר שמדמה אורקד או משהו כזה..?

פורסם

אז שישב איך ויראה לך אישית איך עושים את זה נכון באורקד. אם יש לך מחשב נייד, תביא אותו אם העותק שלך של אורקד. אם הבעיה בתוכנה, תיקח מהמרצה עותק חדש

סיפור דומה למורים שלי בבית ספר - רצו שיגישו להם שיעורי בית (סתם איזה סיכום פשוט) ב email, כל הכיתה שלחה .doc, אני שלחתי .txt . יום אחריי קיבלתי הזמנה למשרד מנהל למה אני מנסה להדביק את המחשב של המורה בוירוס (שולח קובץ txt שהוא פורמט של האקרים) - יתכן שהבעיה כאן היא לא ב orcad אלא בידע של המרצה שלך במחשבים

פורסם

סיפור דומה למורים שלי בבית ספר - רצו שיגישו להם שיעורי בית (סתם איזה סיכום פשוט) ב email, כל הכיתה שלחה .doc, אני שלחתי .txt . יום אחריי קיבלתי הזמנה למשרד מנהל למה אני מנסה להדביק את המחשב של המורה בוירוס (שולח קובץ txt שהוא פורמט של האקרים) - יתכן שהבעיה כאן היא לא ב orcad אלא בידע של המרצה שלך במחשבים

אם זה פני מערכת החינוך... מה יהיה? אני מבין שבימינו גם DOC זה וירוס. מי שלא ישלח XDOC יעמוד בפינה שבוע. אין, מיקרוסופט הורסת את הנוער תאמין לי.
פורסם

הבעיה לא במיקרוסופט, אלא ברמת הידע של אנשי חינוך במחשבים

תוסיף שהיה לי מראה כללי של היפי אם ראסטות, היתי יושב בשיעורים ומפרק מעגלים אלקטרונים, והיתי מעלה את "מערכת ההפעלה הזאת של האקרים" מ CD אל מחשבי בית ספר, בטח שהם אכלו סרטים

פורסם
  • מחבר

אני מסכים עם דעותיכם אבל עדיין בחורים שמהווים מרצים, ד"ר בפרט ופרופסורים בכלל לא יכולים שלא להרשות לעצמם לדעת ידע נרחב על המחשב כי די 99 אחוז מהעבודות האקדמיות הם משם וברמה שהם מסבירים על חלקים/תוכנות/רכיבים נראה לי שהידע שלהם לא כ"כ בסיסי ואני לא רק מדבר על המרצה שלי שמסיים דוקטורט עכשיו אלא אפילו פרופסורים בני 60 פלוס שאצלנו אבל אני מאמין שישנם "חריגים"...

בכל מקרה אם לא אסטה מהנושא דיברתי עם חבר שניסה לכוון אותי ואני אשמח אם תאמתו אותי ..

על כך שהאורקד שלי לא מסמלצת כי פשוט היא לא מוגדרת נכון מבחינת תפריט הסימולציה ושאני צריך לרשום 0 באזרו הground במעגל שאת זה עשיתי כבר ולרשום ערכים תדר וכל זה ועדיין כמו שאומרים ביידיש גורנישט!! אז מה אומרים הלאה אם יש לכם עוד רעיונות...

תודה

שחף.

פורסם

לך למרצה שלך ותבקש ממנו הדגמה שלב שלב

תופתע אבל מי שמשתמש בוורד וכמה תוכנוטת נוספות כדיי לכתוב את העבודה לתואר לא בהכרח מבין במחשבים מעבר לכך. אפילו דברים של common sense כמו לעשות גיבוי לעבודות האלה _לפני_ שהמחשב נדפק

פורסם

יש לי מדריך לתוכנה, שלח לי את המייל שלך אשלח לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים