עבור לתוכן

קריסת כונן קשיח לאחר העתקה של נפח גדול מהכונן (המון קבצים קטנים)

Featured Replies

פורסם

אנסה לנסח בקצרה את הבעיה:

בוצע גיבוי של מידע שעל הכונן הקשיח, מדובר על מאות אלפי קבצים קטנים מאוד. סה"ך כמה GB של מידע. לקח כמעט סופשבוע שלם לבצע את הגיבוי.

כמה ימים אחרי WIN XP נכנס ללופ בהעלעה ונתקע על MUP.SYS בSAFEMODE.

CHKDSK של RECOVERY CONSOLE עם שני הסוויצים (P,R) עזר להחזיר את הכונן לחיים (שאלה לכמה זמן)

כמה ימים אחרי זה מחשב אחר נכנס לאותה תקלה . אותה התקלה נראתה גם לפני שנה לאחר גיבוי, אז לא הצלחתי לעלות על הקשר בין המקרים.

המחשבים הם חלק מציוד שרושם עליהם כל הזמן ומידע זה צריך להיות מגובה.

האם יש לי דרך לבצע גיבוי מבלי להרוס הת הכונן? (ניסינו לגבות על ידי HIRENS וגם על ידי ACRONIS וגם על ידי העתקה ישירה)

האם כמות גדולה של קבצים קטנים יכולה עד כדי כך להעמיס על הכונן?

עד כמה בטוח להשתמש בכונן לאחר תיקון של CHKDSK?

מודה מראש.

מה יכולה להיות הקונפיגורציה הכי טובה ואמינה לגיבוי המידע?

פורסם

אם המידע קריטי התצורה הטובה ביותר היא לעבוד במערך raid 1.

זה אומר שאתה לוקח 2 דיסקים בעלי אותו נפח מגדיר raid 1 בינהם והמידע משוכפל בינהם כל הזמן כך שבמקרה של קריסה של דיסק אחד כל החומר נשמר בדיסק השני.

כמו כן יש לך אפשרות להשתמש בתוכנות גיבוי של כוננים חיצוניים שמבצעים גיבוי אינקרמנטלי של הגיבויים. (כלומר רק את השינויים) לseagate יש תוכנה חביבה שמגיעה built in עם הדיסק החיצוני.

למעשה הכל תלוי בחשיבות שמירת המידע ובכמות ההשקעה שאתה מוכן על מנת לשמור עליו.

פורסם

מה קצב הרישום של הקבצים לדיסק?

האם אתה יכול לבצע גיבוי לעיתים קרובות יותר?

יכול להיות שהדיסק שלך בעייתי.

אני מפעיל מערכת מדידה שמייצרת קובץ של 4KB כל 1.5 דקות, ללא הפסקה כבר מעל שנה. אני אוסף את הקבצים אחת לחודש, כ-30,000 קבצים כל פעם. תהליך ההעתקה לוקח הרבה זמן (המחשב שמפעיל את מערכת המדידה די ישן) אבל אף פעם לא קרס לי. מערכת ההפעלה, דרך אגב, היא WIN2000.

בשביל למנוע עומס מהשרת עליו מאוכסנים כל הקבצים שנאספים אני אורז כל תקיה שמכילה קבצים של חודש לקובץ ZIP אחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים