עבור לתוכן

רייד 0 או רייד 1 + התקנה נקייה של חלונות

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני מתלבט או יותר נכון טיפה מבולבל , אני מעוניין לעשות רייד ככה ששני הכוננים יעבדו ככונן אחד ( שני כוננים של 500) ושהם יעבדו יותר מהר .

האם זה רייד 0 או רייד 1 ?

יש לי בקר רייד .

עכשיו בנוגע להתקנה של חלונות, אני בהתחלה קובע ששניהם יהיו ברייד ורק לאחר מכן אני מתקין את מערכת ההפעלה ? ככה זה עובד ?

אשמח לשמוע עוד טיפים ודגשים לפעולה הזו .

תודה

פורסם

ביצועים עקב Striping תקבל ממערך RAID0, לא מ-RAID1 שנועד לתת יתירות (יתירות ולא גיבוי) באמצעות Mirroring.

איזה בקר ברשותך?

ולשאלה האחרונה- כן, ככה זה עובד. זה לא יכול להיות להפך משום שאם תתקין מערכת הפעלה על אחד משני הכוננים ולאחר מכן תקבע שהם יפעלו ב-RAID אז כל המידע שם ימחק כתוצאה מבניית המערך (ופורמט).

נ.ב. הביצועים אינם "פי שניים", זה תלוי בהרבה גורמים. מה שבטוח זה שלא תקבל שום שיפור ביצועים בזמני הגישה שכן אלו מהווים צוואר בקבוק פיזי בכל אחד מהדיסקים הקשיחים שבמערך.

פורסם
  • מחבר

תודה .

יש לי בקר PCI שהוא בעיקרון הרחבה לחיבורי SATA ומסתבר שהוא מתפקד גם כבקר RAID .

אז התהליך הוא לקבוע ששני הכוננים יהיו ברייד 0 ואחרי זה לעשות את ההתקנה?

פורסם

נכון, אין לך ברירה אחרת.

ודרך אגב, לא הייתי מסתמך על בקר RAID פשוט כ"כ שיספק את המצופה ממערך RAID באופן כללי. כלומר אל תצפה לתוספת ביצועים משמעותית (דבר שאגב הייתי אומר גם במקרה של בקר RAID איכותי כי זה תמיד תלוי בשימושים ובציפיות).

פורסם
  • מחבר

ברייד ס במידה ואני מחבר שני כוננים של 500 גיגה יהיה לי 1 טרה או שיהיה לי 500 גיגה ?

פורסם

יהיה לך 1 טרה

כאשר כל פגיעה באחד מהם הורסת נתונים בשניהם

כמובן שאם יש קבצים חשובים, חייבים לגבות אותם כי איסון על רייד0 החשש לכשל הוא כפול.

פורסם
  • מחבר

תודה

אז אם אני מבין נכון , אני יראה כונן 1 שהוא בגודל טרה שמורכב משני הכוננים של ה 500, כל המידע ישמר חלק פה וחלק שם, במידה ואחד הכוננים נהרס, מתקלל או כל דבר כזה אין אפשרות שיחזור והמידע נעלם , נכון ?

עכשיו עוד שאלה , הסבירות לכל כלשהו הוא כמו בכל כונן רגיל נכון ? זה שאני עושה את שניהם ברייד לא מעלה את הסיכויי לכשל או משהו כזה ?

תודה

ויום מצויין

פורסם

שלום,

אם לא תבצע גיבוי לא יהיה לך מאיפה לשחזר - חד וחלק

זה לא משנה את הסבירות לכשל בכונן אחד אבל הסבירות לכשל של המערך כולו היא מכפלה של הסבירות לכשל של שני הכוננים + כשל בבקר - משמע - תחשוב טוב אם זה שווה לך.

במאמר מוסגר - אני משתמש ב-RAID0 - אין עליו מידע קריטי (וגם אם היה - היה מגובה תדיר וסדיר). אני לוקח זאת בחשבון ומודע לחסרונות של מערך זה.

כל עוד שלא יהיה לי מזומנים ל-SSD סביר - זה הפתרון מבחינתי.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

לכל הדברים החשובים שלי יש לי גיבויי ככה שאני לא דואג , אני מתכון רק לשים מערכת התקנה +התקנות וזה הכל !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים