עבור לתוכן

חיבור הארקה לממיר מתח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי מלחם Hakko 936 שנקנה מחו"ל (110v). כדי להשתמש בו קניתי ממיר מתח.

בתקע של המלחם יש חיבור להארקה (ההארקה מגיעה דרך הפאנל שליטה, מחוברת לגוף של השנאי הפנימי ומשם לכבל) ובממיר מתח לא.

פתחתי את הממיר מתח וראיתי שהשקע של ההארקה לא מחובר לכלום.

אני רוצה להחליף את הכבל של הממיר מתח לאחד עם הארקה.

שאלתי היא, האם צריך לחבר את הכבל (החדש שאני אחבר) של ההארקה לגוף של השנאי של הממיר מתח או שמספיק שאני אעביר את ההארקה מהשקע של הממיר מתח ישירות לתקע.

תודה רבה!

פורסם

השנאי שיש לך הוא שנאי מבודד. במכשור המתחבר לשנאי כזה האפשרות להתחשמל היא בין אפס לפאזה בלבד. הוספת הארקה לשם לא תשנה דבר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

מדוע לא תשנה?

אגב, אני רוצה לחבר הארקה בגלל ESD.

פורסם

הו, קשה לי להשקיע בהסברים כמו ש10110101 יודע...

בשימוש בשנאי מבודד, האפס לא מקוצר להארקה. מה שאומר שגם אם תיגע בפאזה שלו, לא תתחשמל. אם תחבר הארקה, לא יהיה הפרש פוטנציאלים בינה לבין הפאזה, והיא לא תוכן להגן עליך בשיטת ההגנה המקובלת של פיוז + מפסק פחת. אבל אם זה בגלל ESD, אתה יכול לחבר הארקה. זה לא מזיק.

פורסם

אל תהיה בטוח בזה - בחלק גדול (מאוד) מהשנאים האלה יש חיבור משותף ל 2 הסלילים ואתה מקבל L או L/2 ביציאה

הגנה מהתחשמלות : אם אתה לא בטוח איך השנאי עצמו בנוי (אם יש חיבור בין הסלילים) עדיף שתחבר אדמה ישר בין הכניסה והיציאה. שנאי מבודד ללא אדמה בטוח יותר משנאי מבודד אם אדמה (השנאי נותן הגנה מוחלטת אם האדמה מכילה מתח 240 V בגלל תקלה באדמה), אבל אני לא בטוח שהשנאי שם הוא מבודד

הגנה מ ESD : אני לא יודע כמה מעבד זרם יש בין הגוף המתכתי ו L/Nבמלחם ובין 2 הסלילים בשנאי. אם יש שם כמה Mohm זה מספיק כדיי שלא יהיה חשמל סטאטי

הגנה מזרמים של AC : תלוי בהתנגדות / השראה / קיבול וכו שיש שם. אם ההתנגדות גבוהה מאוד אז לא יהיה מתח אל המלחם ואין בעיה. אם היא לא ממש גבוהה יכול להיות אליו מתח (שהגיע בהשראה / קיבול בין 2 הסלילים בשנאי / התנגדות של חומרי בידוד לא מושלמים וכו) ויכול להעביר זרם קטן כשאתה מלחים משהוא

בכללי - לדעתי כן תחבר אדמה

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה לשניכם על התגובות!

פתחתי עכשיו את הממיר מתח והוא מורכב באופן הבא:

לשנאי יש שני חוטים אדומים ושני חוטים שחורים.

החוטים האדומים מחוברים ישירות לתקע (220v).

אחד מהחוטים השחורים מחובר ישירות לאחד ההדקים של השקע יציאה (110v). החוט השחור השני מחובר, דרך נתיך, להדק השני של השקע יציאה.

יש משהו שלא ברור לי. בדקתי עם מולטימטר ויש קצר בין כל החוטים של השנאי. ולפי הבנתי, אם היה זה שנאי מבודד זה לא היה אמור להיות כך כי בין שני הסלילים היה אמור להיות קשר מגנטי בלבד ???

מה זה אומר לגבי חיבור הארקה, לחבר ישירות לשקע יציאה (110v) או לגעת עם האדמה בגוף השנאי?

שוב תודה!

פורסם

אם יש קשר בין החוטים של הכניסה והיציאה זה לא שנאי מבודד ואתה חייב לשים אדמה

תחבר ביחד את האדמה של הכניסה והיציאה

אם לכל השנאי יש מארז מתכתי אז תחבראדמה גם למארז. אם המארז מפלסטיק אתה יכול להשאיר את השנאי עצמו ללא אדמה

פורסם

אשמח לדעת מה הכוונה ב- ESD?

פורסם

פריקת חשמל סטאטי - יכולה לשרוף מעגלים אלקטרוניים

פורסם
  • מחבר

עכשיו טיפלתי בהארקה..

תודה על העזרה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים