עבור לתוכן

התקנת ראוטר כAccess Point בWDS

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אתמול רכשתי ראוטר מסוג Edimax BR-6424n מיד שניה במטרה של שימוש כAccess Point וכמובן ביררתי לפני כן אם הוא תומך בWDS.

אציין שהנתב שמשמש כה"Repeater" הוא D-Link DSL-6740U אשר גם כן תומך בWDS.

אתמול ניסיתי לפעול על פי המדריך שיש לChief באתר שלו אך ללא הצלחה, לא הצלחתי לגרום בשום אופן לשני הראוטרים לתקשר אחד עם השני.

הצעדים שנקטתי:

1. ביטלתי את כל סוגי ההגנות וההצפנות בשני הראוטרים.

2. הפעלתי מצב של WDS בראוטר ה"קיים" (הריפיטר)

oldrouter.jpg

כפי שניתן לראות בתמונה אלו הם האפשרויות שיש לי כאשר באפשרות הראשונה יש גם מצב של Wireless Bridge, ניסיתי כמובן את שני המצבים ללא הועיל.

כמו כן ניתן לראות שפשוט ניתן לבחור את הראוטר אשר רוצים לגשר במקום להקליד את כתובת הMac שלו (ניסיתי גם לרשום את הMac ידני לאחר מכן)

3. לאחר מכן הגדרתי לראוטר החדש IP של 10.0.0.99 (הDHCP של הראוטר הקיים מחלק כתובות עד 10.0.0.32)

4. הוספתי את כתובת הMac של הראוטר הקיים לרשימה של WDS בראוטר החדש כפי שניתן לראות כאן:

routery.jpg

משום מה כאשר אני מאתחל את הראוטר החדש הוא משנה את ה"E" בסוף מUpper Case לLower Case" יש לכך חשיבות?

לאחר כל הצעדים הללו וכמובן ניסיתי שעות לשחק עם עוד כל מיני הגדרות ללא שום הצלחה, אשמח לדעת אם יש משהו שאני מפספס או אולי הם פשוט לא אוהבים אחד את השני? :(

פורסם

המחשב שמחובר קווית לנתב השני, לא מצליח לקבל IP?

פורסם
  • מחבר

מצליח כאשר אני מגדיר ידנית, זו לא הבעיה.

שכחתי לציין באמת שביטלתי את הDHCP לראוטר החדש...

פורסם

כלומר ידנית אתה מקבל ואוטומטית לא?

לא יודע מה מפריע, אבל אתה יכול להגדיר DHCP גם בנתב השני.

אבל להגדיר לו טווח כתובות שונה מהטווח של הנתב הראשון.

כמובן שכל שאר ההגדרות ובעיקר הGW צריכות להיות זהות.

פורסם
  • מחבר

אוטומטית אני לא מקבל אני מניח בגלל שביטלתי את הDHCP אבל ברגע שהגדרתי למחשב IP של 10.0.0.66 עם Default gateway ל10.0.0.99 הכל היה בסדר גמור.

בכל מקרה אני בהחלט יחזיר חזרה את אופציית הDHCP אם אין התנגשות, לא הבנתי בדיוק מה זה GW.

פורסם

הכוונה default GateWay

הוא אמור להיות הכתובת IP של הנתב הראשי (המודם).

אחרת לא תהיה גישה לאינטרנט

פורסם
  • מחבר

אה כמובן :)

בכל מקרה, יש לך אולי איזה רעיון לגבי מדוע עוד לא נוצר תקשורת בין שני הנתבים?

פורסם

למה לא נוצרת תקשורת?

לפני רגע אמרת שאם אתה מחבר מחשב לנתב השני, הוא מקושר דרך האלחוט לנתב הראשון

פורסם
  • מחבר

לא זכור לי שאמרתי את זה, כל הפואנטה של הת'רד היה חוסר תקשורת בין הנתבים ולא המחשבים באיזושהיא צורה :\

פורסם

אז אני שואל שוב, כאשר אתה מחבר מחשב בכבל לנתב השני.

אתה יכול לשלוח פינגים לנתב הראשון?

אין דרך אחרת לבדוק אם שני הנתבים מקושרים אחד לשני.

פורסם
  • מחבר

לא, זה הדרך שבה בדקתי אם יש תקשורת...

אני מקבל Destination Host Unreachable

פורסם

מתוך כל השרשור שלך לא ברור מדוע בחרת שה-REPEATER יהיה ה-DLINK והנתב "הראשי" ה-EDIMAX. מעט מוזר שדווקא החוליה החלשה יותר הופכת להיות המרכזית יותר. דרך אגב, איזה מודם יש לך?

אני הייתי הופך את ה-D-LINK לנתב "הראשי" ואת ה-EDIMAX ל-AP.

פורסם
  • מחבר

אה סליחה, הייתי בטוח ש"Repeater" הוא הנתב הראשי שאכן במקרה הזה מדובר בD-Link.

פורסם

בא נעשה סדר: הנתב "הראשי" הוא זה שמתחבר אל המודם או שכולל מודם בתוכו - במקרה שלך זה ה-DLINK. ה-REPEATER (או ה-AP) הוא זה שמתחבר אלחוטית לנתב "הראשי". על בסיס הנתונים הללו תגדיר את הרכיבים כמוסבר במדריך שלי. אם תתקל בבעיה, פתח שרשור חדש ונמשיך משם.

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי כבר ניסיתי להגדיר הכל לפי המדריך שלך אך עדיין לא הצלחתי לגרום לשני הראוטרים לזהות אחד את השני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים