עבור לתוכן

ה-Linksys WRT54GL לא מצליח למשוך כתובת IP מהמודם - יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

היי

לפני מספר ימים קרתה תקלה ברשת הביתית אצל ההורים שלי (לא הייתי בבית שלהם באותו זמן) ואחותי ביחס עם נציג של הספקית ניסו לפתור אותה ללא הצלחה, בדרך גם איפסו לי את הנתב.

התצורה היא (היתה?) מודם סימנס נראה לי מדגם 2500U ונתב linksys wrt54gl שמריץ firmware dd-wrt.

כאשר מחברים מחשב ישירות למודם ומשתמשים בחייגן ניתן להתחבר לרשת ללא בעיה.

בדקתי את הנתב, הוא מתפקד ומאפשר להכנס אליו להגדרות דרך השירות ה-web-י שלו אך לא מצליח להתחבר לרשת, דיברתי עם נציג בב"ל בעצמי ולדעתו הנתב לא מצליח למשוך IP מהמודם (תצורת עבודה מול המודם היא pppoe)

ריסתתי אותו גם דרך הממשק ה-web-י וגם דרך לחציה ארוכה על לחצן ה-reset שלו והמצב לא משתנה.

האם יש משהו שאני יכול לנסות בנושא?

בנתב גם ישנה אפשרות חיבור שנקראת automatic-dhcp לפי מה שאני מבין אם אני בוחר באפשרות זו הוא מנסה להתחבר לרשת כלקוח ברשת LAN

(האמנם?)

האם נראה לכם שהדבר הבא יכול לעבוד: "לפרוץ" את המודם לנתב בעצמו ולאחר מכן לחבר אליו את ה-linksys ב-dhcp וככה לעבוד?

אם כן, האם מישהו יודע אם במודמים כאלה יש אופציה ל-DMZ או משהו דומה שבה אוכל להשתמש על מנת לבצע port forwarding של כל הפורטים האפשריים לlinksys ומשם כבר אעשה forwarding "כרגיל"?

תודה משראש!

אגב היא תשתית היא בזק ngn ספקית בב"ל (בזק בינלאומי)

פורסם

עשית פשוט בלאגן אחד גדול מכל הסיפור הזה...

קודם כל על איזה קושחה רק ה WRT54GL?

המודם שתיארת הוא כבר מכשיר משולב מפני עצמו ולכן אין שום צורך "לפרוץ" כלום.

חוץ מזה אם אתה מצליח ליצור חיבור PPPoE איך זה יכול להיות שאתה לא מקבל כתובת WAN?

פורסם

תראה, אם הנתב לא מצליח לקבל כתובות מהמודם , בעצם אין תקשורת בין המודם לראוטר,

כך שהאופציה של "לפרוץ" את המודם לתיפקוד כראוטר, לא רלוונטית.

המודם יוציא רשת אך הראוטר לא יעביר אותה.

המודם מוציא נתונים(בחיבור למחשב) כך שהמודם תקין. הראוטר פשוט לא קולט מהכניסת INTERNET,

אם כבר ניסית לאפס את הראוטר, תנסה לבדוק אם ראוטר חלופי, זה נראה כבעייה מהראוטר.

פורסם

היי

לפני מספר ימים קרתה תקלה ברשת הביתית אצל ההורים שלי (לא הייתי בבית שלהם באותו זמן) ואחותי ביחס עם נציג של הספקית ניסו לפתור אותה ללא הצלחה, בדרך גם איפסו לי את הנתב.

התצורה היא (היתה?) מודם סימנס נראה לי מדגם 2500U ונתב linksys wrt54gl שמריץ firmware dd-wrt.

כאשר מחברים מחשב ישירות למודם ומשתמשים בחייגן ניתן להתחבר לרשת ללא בעיה.

בדקתי את הנתב, הוא מתפקד ומאפשר להכנס אליו להגדרות דרך השירות ה-web-י שלו אך לא מצליח להתחבר לרשת, דיברתי עם נציג בב"ל בעצמי ולדעתו הנתב לא מצליח למשוך IP מהמודם (תצורת עבודה מול המודם היא pppoe)

ריסתתי אותו גם דרך הממשק ה-web-י וגם דרך לחציה ארוכה על לחצן ה-reset שלו והמצב לא משתנה.

האם יש משהו שאני יכול לנסות בנושא?

בנתב גם ישנה אפשרות חיבור שנקראת automatic-dhcp לפי מה שאני מבין אם אני בוחר באפשרות זו הוא מנסה להתחבר לרשת כלקוח ברשת LAN

(האמנם?)

האם נראה לכם שהדבר הבא יכול לעבוד: "לפרוץ" את המודם לנתב בעצמו ולאחר מכן לחבר אליו את ה-linksys ב-dhcp וככה לעבוד?

אם כן, האם מישהו יודע אם במודמים כאלה יש אופציה ל-DMZ או משהו דומה שבה אוכל להשתמש על מנת לבצע port forwarding של כל הפורטים האפשריים לlinksys ומשם כבר אעשה forwarding "כרגיל"?

תודה משראש!

אגב היא תשתית היא בזק ngn ספקית בב"ל (בזק בינלאומי)

ה-2500U הוא מודם ADSL סטנדרטי של D-LINK עם יציאת רשת אחת אותה אתה צריך לחבר לכניסת ה-WAN של הנתב (ה-LINKSYS). אם בוצע RESET ל-LINKSYS סביר להניח שהגדרות חייגן ה-ADSL שלו אופסו ויש צורך לבצע את ההגדרה מחדש. האם אתה מצליח להתחבר מאחד המחשבים אל הנתב?

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התגובות!

@multicore :

הקושחה היא dd-wrt

והוא מוגדר לעבוד ב-pppoe רק שנראה לי שהוא לא מתחבר בכלל.

ב"פריצה" התכוונתי קנפוג כך שיתפקד כנתב ויחלק כתובות IP למה שמחובר אליו ולא כמודם

@zilkanir :

נראה לי שיש איזשהי תקשורת בין הנתב למודם משום שכאשר העברתי את הנתב למצב auto/dhcp הנתב הראה כתובת wan מהסוג 10.0.0

שזו כתובת שמקבלים מהdhcp של חלק מהנתבים

@Cheif :

יציאת הרשת של המודם מחוברת לכניסת הwan של הנתב כמו שהיה תמיד (כשכל הsetup עבד, הכוונה)

עברתי על הגדרות חייגן ה-adsl של הנתב יחד עם הבחור מבב"ל, בגדול זה היה בחירה ב-pppoe והכנסת שם משתמש וססמא נכונה.

לאחר שלב זה, לחיצה על connect פשוט לא עושה כלום, המודם נשאר במצב disconnected וכתובת ה-wan שלו היא 0.0.0.0

טוב אני רואה שאין לי מה להפסיד כאן, אז אני בכל זאת אנסה לקנפג את המודם לתצורת נתב ואם זה לא יעזור לצרוב עליו גרסה חדשה יותר של ה-dd-wrt

(אלא אם כן יש לכם המלצה לקושחה אחרת טובה יותר?)

אני אשתדל לעדכן אם משהו מכל זה עזר...

פורסם
  • מחבר

טוב כהכנה לצריבת גרסה חדשה של DD-WRT ביצעתי בנתב hard reset-30-30-30 ועכשיו הוא מתפקד באופן תקין...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים