עבור לתוכן

מבקש המלצה על לוח אם למעבד i5 2400 מסדרת H67

Featured Replies

פורסם

בלי להיכנס לנסיבות יש לי מחשב עם מעבד Core i5 2400 וזכרונות DDR3 1333, וכרטיס מסך HD 5870

אני מעוניין לרכוש בעבורו לוח אם.

דרישות:

* עלות מינימלית.

* לעולם לא יבוצע OC מכל סוג ומין.

* תמיכה ב-USB3

* תמיכה ב-Firewire

* לפחות 2 חריצי הרחבה PCI (רגילים לכרטיסי הרחבה שונים)

* יציאת SPDIF ל-Audio (זה סטנדרט לדעתי).

מקווה שכל המידע כלול.

תודה,

אמיר.

פורסם

לוח משתלם שעונה על רוב הדרישות שציינת יהיה Intel® Desktop Board DH67CL

עד כמה שאני יודע אין בו חיבור Firewire אבל אותו ניתן כמובן להוסיף באמצעות כרטיס הרחבה אם זה מאוד חשוב.

אין היום כמעט לוחות-אם, בטח לא שהזולים בכל קטגוריה, שמציעים חיבור Firewire (לא כי זה חיבור שמייקר את הלוח, אלא בגלל שהוא לרוב נמצא רק בלוחות היקרים יותר שמכילים היצע חיבורים רחב יותר כדי "להצדיק" את מחירם) כך שלא חושב שתמצא לוח מקביל באותו טווח מחיר שכן מכיל את החיבור (שהוא "מיושן" כבר בעקרון ולכן חלק מספיק גדול מהמשתמשים כלל לא זקוק לו).

פורסם
  • מחבר

תודה על המענה.

האם מעבר ל-FW לוח האם של אינטל נופל במשהו מהמתחרים העולים הרבה יותר (כמובן לצרכים שלי)?

פורסם

תגדיר "עולים הרבה יותר"? אתה צריך להשוות לא רק לפי מחיר אלא לפי:

1) ערכת השבבים.

2) היצע התכונות.

3) מחיר.

בהינתן שתי לוחות שבהם סעיפים 1 ו-2 זהים (או מספיק קרובים) ורק המחיר שונה, הזול יותר הוא המשתלם יותר.

בכלל כשניגשים לבדוק לוח, דבר ראשון מגדירים את הדרישות (בעיקר סוג וכמות חיבורים שלהם זקוקים, האם מתוכנן OC). אחר כך ניגשים לבדוק את הלוחות המתאימים למעבד המיועד. מתחילים מהלוח הזול ביותר, עוברים על המפרט שלו. אם הוא מכיל את כל מה שאתה צריך הרי שמצאת את הלוח בשבילך. אם חסר בו משהו עוברים ללוח הבא וכן הלאה עד שמוצאים את הלוח שעונה על כל הדרישות שלך.

במקרה הזה הלוח של Intel הוא אחד מלוחות ה-H67 המשתלמים ביותר.

פורסם

תגדיר "עולים הרבה יותר"? אתה צריך להשוות לא רק לפי מחיר אלא לפי:

1) ערכת השבבים.

2) היצע התכונות.

3) מחיר.

בהינתן שתי לוחות שבהם סעיפים 1 ו-2 זהים (או מספיק קרובים) ורק המחיר שונה, הזול יותר הוא המשתלם יותר.

בכלל כשניגשים לבדוק לוח, דבר ראשון מגדירים את הדרישות (בעיקר סוג וכמות חיבורים שלהם זקוקים, האם מתוכנן OC). אחר כך ניגשים לבדוק את הלוחות המתאימים למעבד המיועד. מתחילים מהלוח הזול ביותר, עוברים על המפרט שלו. אם הוא מכיל את כל מה שאתה צריך הרי שמצאת את הלוח בשבילך. אם חסר בו משהו עוברים ללוח הבא וכן הלאה עד שמוצאים את הלוח שעונה על כל הדרישות שלך.

במקרה הזה הלוח של Intel הוא אחד מלוחות ה-H67 המשתלמים ביותר.

בדיוק מחפש לוח אם למחשב חדש..

השאלה היא האם לוחות של אינטל מתפקדים טוב כמו לוחות של ASUS ו GIGABYTE ... לפחות בדגמים הישנים לפני כ-5 שנים הלוחות של אינטל היו נחותים יותר...

(פשוט עד היום עבדתי רק אם לוחות של ASUS - הלוח האחרון מלפני 6.5 שנים)

אם אני לא טועה במבחן שפורסם באתר זה נאמר כי לוח של INTEL נחות משאר הלוחות. (MICRO ATX )

פורסם

נחות מאיזו בחינה?

כל הלוחות טובים באותה מידה בתנאי שעונים על דרישות המשתמש. לפעמים יש דגם מסוים של יצרנית כזאת או אחרת שהוא פחות מוצלח מדגמים מקבילים של יצרניות אחרות, אבל אלו מקרים נקודתיים. ככלל, כל הלוחות של כל היצרניות טובים ואמינים באותה מידה. כמובן שלא כל הלוחות זהים, יש ערכות שבבים שונות למטרות שונות, לוחות מסוימים מציעים היצע חיבורים גדול מאחר, ולכן חלק מעניין בחירת הלוח תלוי בדרישות המשתמש.

כל עוד שאתה מוצא לוח של אחת היצרנית שעונה על כל הצרכים שלך, הוא יהיה טוב עבורך בדיוק כמו לוח מקביל של יצרנית אחרת (אלא אם כן אחד מהדגמים ידוע כבעייתי באופן מסוים).

פורסם
  • מחבר

הדרישות שלי הנן כל אשר פירטתי.

ככל שאני מבין עם אותו ציפסט וללא OC אין הבדל ביצועים בין הלוחות.

ככל הנראה הלוח האמור של אינטל הוא המתאים עבורי.

תודה.

פורסם

לוח אם אינו רכיב שיש לו "ביצועים" או שהוא משפיע על הביצועים של המערכת שנגזרים בעיקר מהמעבד, כרטיס גרפי, נפח זכרון ומערכת האחסון.

כאמור, עיקר תשומת הלב צריכה להינתן לכך שהלוח, מבחינת היצע חיבורים, עונה על כל הצרכים.

כשמדובר ב-OC אז החשיבות של הלוח היא בעיקר בכל הנוגע למערכת החשמל (ולערכת השבבים -- כלומר לבחור בכזאת שתאפשר בכלל OC במקרה של פלטפורמת SB).

בהנחה שמשווים בין שני לוחות לפלטפורמת SB עם מערכת חשמל מספקת, אותם רכיבים (נפח זכרון, כונן קשיח) ומבצעים בשניהם OC זהה למעבד זהה, אז גם ב-OC לא יהיה ביניהם הבדל.

כך שכן, בהחלט הבנת נכון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים