עבור לתוכן

שאלה בנוגע למעבד הI5 2400, ה"K" משנה עד מאוד?

Featured Replies

פורסם

עד כמה שידוע לי, הסימון "K" במעבדי הסנדי מציין מכפלה פתוחה, כאמור - ניתן להעלות את המכפלה של המעבד ללא הגבלה, זה גם מה שעושה את המעבדים האלו לכ"כ טובים לאוברקלוק ובנוסף גם יקרים. (תקנו אותי במידה ואני טועה).

לאן אוכל להגיע גם אם אין לי מעבד עם סיומת K?

פורסם
  • מחבר

צר לי, אך אני חדש בפורום לכן לא שמתי לב לכותרת... להבא, אקפיד על כך.

כעת, אני יותר מאשמח לתגובות בנושא.

פורסם

לשאלתך - לא, הם לא ניתנים להמהרה כמו שצריך.

תוכל להעלות בהם את המהירות שעון בסיסית במקסימום 5MHZ, מה שאומר אוברקלוק של 5% בלבד. מעבר לזה, זה לא יהיה יציב.

בדור הזה מי שרוצה אוברקלוק, צריך לקנות K.

פורסם

מוזר כי לא מצאתי מעבד "I5 2400" K ,ראיתי 2500K ו 2600K

ההבדל במחירים בין ה2500K ל2500 הוא 50 שקלים בודדים.

פורסם
  • מחבר

נאמר לי שה- OC של הSB עובד לפי המכפלה, בלי מכפלה אין OC.

זה נכון? ואתה בטוח שעם מעבד SB ללא מכפלה פתוחה, אני אצליח להעלות רק משהו כמו 5MHZ? זה ממש עלוב.

פורסם

בSB ישנן 2 אופציות הראשונה מעבד K עים לוח P67 שאתה יכול להגיע ליכולות OC גבוהות ,

השניה מעבד "רגיל" ללא K עים לוח H67 ולהישתמש בכרטיס הגרפי בעל יכולות גבוהות יחסית,

למשחקים כבדים הוא לא יהיה כל כך שימושי.

פורסם

בפלטפורמת SB ניתן לבצע OC רק למעבדים בעלי מכפלה פתוחה ובשילוב (נכון להיום) ערכת השבבים P67. כל שילוב אחר (מעבד K עם ערכת שבבים H67, מעבד ללא סיומת K עם ערכת שבבים P67 או מעבד ללא הסיומת K וערכת שבבים H67) לא יאפשר לך לבצע OC רציני.

ניתן בעקרון לבצע OC קטן, אבל זה לא שווה את המאמץ, כי זה לא נותן הרבה ולא לכך מתכוונים כשמדברים על OC.

הסיבה לכך נעוצה בשינוי ארכיטקטורת הפלטפורמה (ואולי גם בהחלה שיווקית) שבעקבותיה ה-OC מתבצע על-ידי העלאת המכפלה בלבד (בניגוד לארכיטקטורות אחרות שבהן OC היה מבוצע על-ידי העלאת תדר הבסיס של המערכת ו/או מכפלה פתוחה במעבדים שתמכו בכך ולרוב היו יקרים יותר). בעקרון ביצוע OC בעזרת העלאת המכפלה בלבד גם מפשט את תהליך עבור המשתמש הן מבחינת דרישות שאר רכיבי החומרה והן מבחינת הביצוע עצמו.

אם אתה עומד לפני קנייה אולי כדאי שתציין מהו התקציב שלך למעבד, לוח-אם וזכרון, מהם השימושים במערכת ואם יש לך דרישות מיוחדות מהמערכת וכך נוכל אולי להכווין אותך לעבר הפתרון המתאים ביותר במסגרת התקציב.

בעקרון נכון להיום גם אין שום סיבה לבצע OC למעבדים הללו, אלא אם כן זה נעשה למטרות תחביב (כלומר ה-OC מבוצע לשם התהליך עצמו ולא כדי להשיג תוספת ביצועים כלשהי בפועל).

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה על התשובה.

פורסם

כל מעבדי ה-DESKTOP תומכים בתוספת מכפל של 4+, כלומר OC של 400MHz נוספים. בנוסף, 3%-5% של BCLK OC.

במעבד K, במקום תוספת של +4, מקבלים מכפלה פתוחה (עד 59). כל זה תמורת 50 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים