עבור לתוכן

עזרה בזיהוי רכיב וערכו

Featured Replies

פורסם

אני מנחש שזהו קבל

אך אני לא יודע איך לקרוא את הערך שלו

הכיתוב

10E241

56P

ואיפה אפשר לקנות (ברור שחנות אלקטרוניקה השאלה היא הזמינות של הרכיבים האלא)

או לחפש

IMG_3950.jpg

תודה

פורסם

תשובה רביעית בגוגל

פורסם

מדובר בקבל קרמי בערך של 56pF. תוכל למצוא כזה בכל חנות אלקטרוניקה.

פורסם
  • מחבר

תשובה רביעית בגוגל

כשאתה מחפש מה חכמולוג

מדובר בקבל קרמי בערך של 56pF. תוכל למצוא כזה בכל חנות אלקטרוניקה.

תודה חשבתי שזה מה שזה עכשיו השאלה אם יש משמעות לצבע שלו

פורסם

לא ממש.. מדובר בקבל קרמי סטנדרטי (אני מניח במתח של כמה מאות V).

לך איתו לחנות אלקט' וכבר ימצאו לך תחליף.

פורסם

כשאתה מחפש מה חכמולוג

"10E241"

לא צריך להיות חכמולוג בשביל להשתמש בגוגל...

פורסם

הרכיב הזה אינו קבל !!!

זה MOV - ואריסטור, רכיב להגנת ברקים. הוא מבודד במתחים עד 240 V peak והופך לקצר (ומתפוצץ כמו האחד בתמונה) כשהמתח עובר 240 V

פורסם

אם כך אז טעיתי - טוב לדעת!

פורסם

אם אתה החלפת אותו בספק כוח ללא PFC / אם Passive PFC אז יהיו בדרך כלל 2 כאלה, במקביל לכל אחד מהקבלים הגדולים בכניסה

תחליף את שתיהם ל 2 חדשים וזהים גם אם אחד שלם

תבדוק למה הוא נשרף - בהנחה שלא היתה מכת ברק באיזור, ובמיוחד אם אחד שרוף ואחד שלם, זה קורה אם היה חוסר איזון בין הקבלים הגדולים - המתח של אחד עלה ושל אחד ירד (במצב נורמלי שתיהם מחזיקים כ 160 - 170 V מקסימום). זה יכול לקרות אם הקבלים עצמם נדפקים (במקרה כזה תחליף את שתיהם) או אם יתר המעגל קיצר את אחד מהם

בספק אם מיתוג סימטרי (כשאמצע מעגל המיתוג מחובר לנקודת האמצע בין 2 הקבלים דרך קבל פוליאסטר גדול) איזון הוא בדרך כלל לא בעיה והספק יכול להסתדר בלי הרכיבים האלה - כל זה בתנאי שיתר המעגל תקין (במיוחד : ממתגים והקבל פוליאסטר), כי אם שוב יהיה חוסר איזון הפעם מה שיתפוצץ זה הקבלים הגדולים ואולי כל הספק

בספק אם מיתוג לא סימטרי תבדוק אם בכלל מחובר משהוא לנקודת האמצע בין 2 הקבלים הגדולים (חוץ מהמפסק שמעביר 110 / 220). אם לא אז אתה יכול להחליף אותם לקבל אחד של 400 ואז שוב אתה יכול להשאיר את הסבפק בלי 2 הרכיבים האלה

פורסם
  • מחבר

נהדר

:)

היה לי ספק בקשר לתשובות כי הסימון על הלוח של המעגל לא דומה לקבל כלל

נראה כמו סימון של דיודה רק שהחץ לשני הכיוונים

המעגל הוא מעגל כוח של מכונת תפירה הנזק נגרם מחיבור המכונה עם שנאי 220 ל 110

.שנאי אלקטרוני משו מוזר ופצפון יחסית למה שראיתי עד עכשיו למרות שדברים אחרים שיש לי פעלו איתו נהדר, דרמל ומגבר

מה שניזוק במעגל זה הרכיב הנל והפיוז לפחות מבחינה ויזואלית

פורסם

אם כן זהדיי אומר מה קרה שם

הרכיב הזה נפרץ ב 240 V peak כלומר יכול להחזיק רק משהוא כמו 170 V

הוא יכול לעמוד לבד במעגל של 120 V AC או 2 בטור (כל אחד אל קבל) במעגל של 240 V AC

אם המכונה היא של 120 V וחיברת ל 240 V אז כנראה היה שם אחד כזה, אתה יכול להעיף אותו (ולהשאיר בלי) ורק להחליף פיוז (הרכיב הזה מגן אל הספק מברקים וקפיצות מתח גבוה)

אם המכונה היא של 240 V וחיברת ל 480 V (חיברת 240 V לשנאי שאמור לעלות 120 ל 240, אז הוא העלה 240 ל 480), תבדוק איך בנוי יתר המעגל של הספק - בחלק מהסוגים הרכיב הוא להגנה ממכות ברק בלבד וניתן להעיף אותו, ובחלק הוא חיוני כדיי שהספק לא יהרס

רצוי כן לשים רכיב כזה חדש בכל מקרה כדיי לקבל שוב את ההגנה המלאה

זיגי מן : הרכיב שלו הוא 240 V ולא 470 V

פורסם

המעגל הוא מעגל כוח של מכונת תפירה הנזק נגרם מחיבור המכונה עם שנאי 220 ל 110

.שנאי אלקטרוני משו מוזר ופצפון יחסית למה שראיתי עד עכשיו למרות שדברים אחרים שיש לי פעלו איתו נהדר' date=' דרמל ומגבר

מה שניזוק במעגל זה הרכיב הנל והפיוז לפחות מבחינה ויזואלית

[/quote']

אסור לחבר "שנאי" אלקטרוני מבוסס טראייק למעגלים אלקטרונים. זה גם כתוב עליו בפירוש.

http://bargainoffers.com/catalog/seven-star-1600-watt-step-down-travel-voltage-converter-p-137.html

הוא מיועד לגופי חימום בלבד. הוא לא ממיר את המתח ל110V, אלא רק חלק מהמחזור של הסינוס כך שמתקבל מתח ממוצע 110V.

010101; את התמונה הבאתי מדפי הנתונים כדי להראות לו איך לקרוא את הסימון. ה 471 שיש שם זו רק דוגמא.

פורסם
  • מחבר

סליחה אם לא הייתי ברור

המכונה היא 110

)וחוברה בעזרת שנאי שמנמיך מ 220 ל100 (כנראה שלא באמת

בכל מקרה תודה על המידע

:silly:וזיגימן חבל שעל השנאי שלי לא היה כתוב את זה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים