עבור לתוכן

Core i3-2100 בשוואה ל-i3-550, Athlon IIx4

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

לפני כמה זמן המליצו לי בפורום מפרטי מחשב על שני מפרטים, אחד עם מעבד core i3 550 והשני עם מעבד athlon x4 640, כאשר המומלץ יותר הוא של AMD בגלל שהמעבד זול יותר וחזק יותר.

אבל לאחרונה הופיע המעבד intel core i3 2100 שקיבל תוצאות benchmark גבוהות יותר באתר http://cpubenchmark.net/

השאלה שלי היא - במה הוא שונה שהוא כל כך יותר חזק מהמרובע ליבות הנ"ל, ואפילו מ- Phenom II x4 Quad Core 955 (לפי האתר הזה)?

ושנית, האם יותר יתאים לי להרכיב מפרט המבוסס עליו, ולא על המעבדים הנ"ל?

מחירו באתר KSP למשל יקר רק ב-20 שקלים מ-core i3 550.

תודה מראש לעונים.

תקציב ככלי למחשב בסביבות 2000 ש"ח, מה שאומר שלפלטפורמה בסביבות 1100.

פורסם

הכל תלוי מה אתה עושה במחשב.

לעומסי עבודה שינצלו את כל ארבע הליבות (קידוד, קומפילציה, משחקים מסויימים וכו') ה-955 אמור להיות עדיף. לעומסים שמצריכים עד שתי ליבות ה-2100 יהיה עדיף. אין לי מספרים לפי כאלה פילוחים אבל ע"פ האתר שאתה ציינת, שני המעבדים פחות או יותר שווים ולכן המסקנה היא שעדיפות של מעבד אחד בתחום מסויים מפצה על חסרון שלו בתחום אחר.

מה השימושים העיקריים שלך?

פורסם
  • מחבר

בעיקר תכנות, web server, Data Base server ולפעמים סרטים HD.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

במקום לכתוב בכותרת "שאלה", תנסה לתמצת את השאלה, לדוגמה Core i3-2100 בשוואה ל-i3-550, Athlon IIx4.

כמו כן ציין תקציב לפלטפורמה (מעבד + לוח אם).

פורסם

למטרות שלך הI3 2100 מספיק בהחלט, אים כי הAthlon זול יותר ובעל 4 ליבות שזה פלוס קטן,

אים תגדיר תקציב יהיה יותר קל למצוא לך מעבד מתאים.

פורסם
  • מחבר

תקציב לפלטפורמה בסביבות 1100 ש"ח.

פורסם

מערכת מבוססת intel:

מעבד:

‏Core i3 2100

610 שקל

לוח אם:

‏H67M-D2

455 שקל

זיכרונות:

DDR3 1333Mhz‏2GB Mushkin CL9 X2 ‎

240 שקל

סה"כ

1305 שקל

אני יודע שיש חריגה קטנה, אני יעלה יותר מאוחר פלטפורמה של AMD,

אגב אתה חוסך כאן כרטיס מסך כי הכרטיס הגרפי כבר משולב בשבב של המעבד זה הפלוס של אינטל(SB),

בשביל סרטי HD הכרטיס הגרפי יותר ממעולה.

פורסם
  • מחבר

זה סבבה, ב"פלטפורמה" התכוונתי לוח אם + מעבד, ליזכרונות אפשר להוסיף מחיר של 4 GB.

אז יוצא ביחד בסביבות 1350 לפלטפורמה.

אגב, עדיין מחכים שיצאו לוחות-אם B3 לא?

פורסם

בארץ הם עדיין לא זמינים.

אחת החנויות ענתה לי שהם מצפים שיגיעו לוחות B3(של אסוס לפחות) בעוד כשבועיים בערך.

פורסם

מערכת מבוססת AMD:

מעבד:

‏Athlon II x4 Quad Core 640

480 שקל

לוח אם:

‏M4N68T-M AM3

285 שקל

זיכרונות:

DDR3 1333Mhz‏2GB Mushkin CL9 X2 ‎

240 שקל

סה"כ

1005 שקל

גם כאן יש פלוס המעבד הוא מרובע ליבה, החיסרון היחיד שתצטרך לרכוש כרטיס מסך,

הכרטיס גרפי יכול בהחלט להוסיף בעיקר ברזולוציות גבוהות.

אני ממליץ על הכרטיס הבא:

כרטיס מסך:

‏HD 5450 1GB

340 שקל

לפני שאתה קונה תתיעץ בפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה!

פורסם

יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם? חשובים לך חיבורי USB 3.0 לדוגמה?

אתה יכול לפרט עוד קצת על השימושים שלך? כלומר מלבד לציין את שמם לתאר מה אתה עושה איתם, עם העבודה עם בסיס הנתונים והשרת נעשית ברגע להמשך עבודה שגרתית שלך על המערכת?

יש איזו חנות מסוימת שממנה אתה מתכנן לקנות?

פורסם
  • מחבר

דרישות מלוח האם: אני לא מתכנן לעשות OC. חיבור USB3 יכול להיות נחמד אבל זה לא קריטי.

אם יש כרטיס מסך מובנה על לוח האם, הוא יעבוד בנוסף לכרטיס מסך המובנה במעבד?

אני מתכנן לקנות ב-KSP.

אני רוצה שבו זמנית יהיה ניתן להריץ על המחשב יישומים רגילים, כמו גלישה באינטרנט, אופיס ועוד, וגם לתכנת בתוכנות פיתוח

Integrated Development Environment ושבמקביל ירוצו שרתי האינטרנט ומסד הנתונים. כולל הרצה במקביל של כמה שרתי אינטרנט.

פורסם

1. אין כזה דבר גם ליבה גרפית וגם שבב גרפי בלוח האם. הליבה הגרפית שבמעבד היא צעד אבולוציוני של השבב הגרפי שבעבר היה מובנה בגשר הצפוני של ערכת השבבים. במערכות מסוימות תהיה לך ליבה גרפית במעבד והלוח רק מכיל את חיבורי הוידאו, בפלטפורמת אחרות יהיה לך שבב גרפי מובנה בערכת השבבים. עבורך כמשתמש זה שקוף לחלוטין ולא משנה או צריך להוות שיקול.

2. על פניו מהתיאור שלך נשמע שאתה צריך מעבד מרובע ליבה לפחות, אני באופן אישי לא רואה ממש טעם לקנות מעבד דו-ליבתי.

לכן יש שתי אפשרויות במסגרת היכולות שלך להגמיש את מסגרת התקציב:

אפשרות א (פלטפורמת SB):

Core i5-2300/2400 בשילוב לוח H67 זול כגון ASROCK H67M-GE או Intel® Desktop Board DH67CL\BL.

אפשרות ב (פלטפורמת AMD)

Athlon IIx4 640/645 בשילוב עם הלוח GIGABYTE GA-880GMA-UD2H.

בשני המקרים אינך זקוק לכרטיס גרפי ייעודי.

באופן כללי אני לא חושב שלשימושים שלך יהיה הבדל מורגש בביצועים בין שתי המערכות, אז הנטייה שלי היא להמליץ על אפשרות ב'. מצד שני לא ממש פרטת מהם השימושים שלך בסביבת הפיתוח או האם יש לה דרישות מיוחדות מבחינת חומרה.

כמו כן, אם הכל מתוכנן לעבוד במקביל, כדאי אולי לשקול קנייה של נפח זכרון גדול יותר. יש לך מושג כמה זכרון צורך כל המערך הזה? אולם, זכרון תמיד תוכל להוסיף בעתיד אם יהיה לך צורך.

פורסם
  • מחבר

בסביבת הפיתוח אני כותב קוד, מקמפל, משתמש בפלאגינים (Eclipse). שרת אינטרנט Tomcat/Jetty ומסד נתונים MySql.

הרצה במקביל של שני שרתי אינטרנט ומסד נתונים וסביבת פיתוח בעומסים גדולים בדרך כלל לא עובר 1GB RAM.

כמו-כן, אני מצליח להריץ שרת אינטרנט מסד נתונים וסביבת פיתוח על לפטופ עם מעבד intel pentium dual core su4100.

זה זז קצת לאט אבל זז. אז זה המערך הנ"ל לא מאוד כבד.

אני חושב ש-4GB יספיקו לעת עתה.

ההתלבטות העיקרית היא המעבד.

אם כל 4 הליבות של AMD athlon x4 640 יהיו בשימוש זה יתן ביצועים יותר טובים מאשר intel core i3 2100?

בכלל הנ"ל מספיקים או שכדאי ללכת על Phenom II x4 Quad Core 955? כי נראה שאין לי מספיק תקציב ל 2300 core i5

באופן כללי התקציב למחשב שלם זה בסביבות 2000 שקלים, כך שלפלטפורמה זה בסביבות 1300 להערכתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים