עבור לתוכן

חומר למחשבה על מה שקורה כשעושים אאוטסורסינג למעבדה טכנית

Featured Replies

פורסם

חבר שלי הגיע אליי עם מחשב נייד די איכותי שלא נדלק. אני בכוונה לא מציין את שם היצרן. המחשב נדלק רק עם האורות שהבהבו על המקלדת. לא הצלחנו להבין מה זה.

אחרי כמה חיפושים הבנתי שזה פשוט מראה על התקלה במחשב והתברר שהוא מסמן על תקלה בזכרון. הוצאתי רכיב זכרון אחד, לא עבד, הוצאתי את השני המחשב עבד כמו חדש.

בלי קשר לתקלת הזכרון הוא גם התעצבן על זה שהסוללה של המחשב מתה לגמרי אחרי פחות משנתיים. לאחר שיח עם מוקד התמיכה של החברה אמרו לו להכניס את המחשב למעבדה שמעניקה שירות ליבואן ושהמחשב יהיה מכוסה באחריות. בגלל שחבר שלי רצה שיחליפו גם את הזכרון התקול הוא ביקש ממני להחזיר אותו. כך המחשב חזר למצב המקורי שלו של נדלק עם אורות מהבהבים.

כשמסרתי את המחשב לתיקון אמרתי להם שיש בעית סוללה + בעית זכרונות. ונראה לי שבטח הטכנאי שמח שחסכנו לו מאמץ. אחרי כמה ימים אנחנו רואים שהמחשב נמצא במצב של "ממתין לחלקים מתיקון" התקשרנו לברר ומסתבר לנו שמחליפים את הלוח ! מתברר שמבחינת הטכנאי במעבדה (שעובדת באאוטסורסינג) מחשב לא נדלק = אוטומטית לוח. לי, שלא הכרתי את המחשב לקח בדיוק 5 דקות חיפוש כדי להבין את ההבהובים של המחשב. לטכנאי שעובד כל היום עם המחשבים האלה זה בוודאי לא אמורה להיות בכלל שאלה. דרך אגב, יש אפשרותש שהטכנאי בכלל לא מכיר את זה ואז זה באמת כבר עצוב מבחינה מקצועית.

בתור לקוחות לנו לא ממש איכפת, למרות שההמתנה ללוח פשוט לוקחת זמן, והחלפה של סוללה ורכיב זכרון הייתה יכולה להסתיים בערך ב-15 דקות. ברור שהאינטרס של המעבדה היא לחייב את היבואן על עבודה של החלפת לוח, או אפילו עלות בלי קשר לעובדה שמדובר בזכרון. הייתי רוצה להיות במעבדה אחרי שהוא יחליף את הלוח ויגלה שהמחשב ממשיך להבהב.

פורסם

מה זה אאוטסורסינג?

פורסם
  • מחבר

אאוטסורסינג = מיקור חוץ הוא העברה של פעולות של העסק שלך לספק חיצוני שמעניק אותן ללקוח. לדוגמא כשאתה מתקשר למוקדי שירות לקוחות העובדים הם לא עובדים של החברה אלא של מוקד שירות חיצוני. הדבר הזה מאפשר לחסוך בעלויות ולקבל התמחות אחרת. לדוגמא מאוד נפוץ בתחום האחסון והלוגיסטיקה. נניח שלך יש עסק שזקוק לשירותי מחסן ושילוח. באה אליך חברת לוגיסטיקה ואומרת לך אנחנו נפעיל עבורך את כל השירותים האלה עם הנסיון שלנו, העובדים שלנו וכו'. לעסק זה מאפשר להתרכז בתחומים שבהם הוא טוב.

בארץ כמובן לקחו את זה לקיצוניות בגלל שזה מאפשר להוזיל עלויות ולהמנע מגיוס עובדים. מצד שני ספק השירות מעוניין גם לחסוך כדי שהוא יוכל להרוויח, ובסופו של דבר ככה נראית התוצאה.

פורסם

וואלק אחי יכולת לענות על השאלה בשתי מילים-שמעבירים את העבודה לקבלן משנה(שזה בעצם 4 מילים) לא חייב תמיד לשלוח את ההדיוט לוויקי

וכך מתנהלים 80% מהחברות בעולם.גם אינטל מתנהלת ככה למשל(יש לנו הרבה "גרין באג'ים"

פורסם

פותח הדיון, אני במקומך הייתי נוקט בגישה צנועה וסבלנית יותר, במיוחד אם האנשים האלה קולגות שלך ושותפיך למקצוע.

כמו כן, אני בטוח שגם אתה לא Error proof ב-100%, כמו כל אחד אחר,

כשעושים טעות אפשר להעיר מקסימום ובזה לסיים את זה.

אני לא רואה במה שקרה לך פה, מחדל חמור ובלתי אפשרי, כולה עיכוב של מספר ימים, ביג-דיל.

אנשים! קצת פרופורציות, אינעל העולם! :smile1:

פורסם
  • מחבר

פותח הדיון, אני במקומך הייתי נוקט בגישה צנועה וסבלנית יותר, במיוחד אם האנשים האלה קולגות שלך ושותפיך למקצוע.

כמו כן, אני בטוח שגם אתה לא Error proof ב-100%, כמו כל אחד אחר,

כשעושים טעות אפשר להעיר מקסימום ובזה לסיים את זה.

אני לא רואה במה שקרה לך פה, מחדל חמור ובלתי אפשרי, כולה עיכוב של מספר ימים, ביג-דיל.

אנשים! קצת פרופורציות, אינעל העולם! :smile1:

אני צנוע לחלוטין. אם טכנאי פותח את המחשב, ונדלקות מנורות שמהבהבות ולפי היצרן המנורות האלה מהבהבות מספר פעמים לפי תקלה מסויימת והוא לא יודע שזה קיים בכלל והולך על משהו דרסטי ומחליף לוח, אז אחד מהשניים: או שהוא טכנאי גרוע, או שהוא עושה סיבוב על היצרן. בשני המקרים לא ממש איכפת לי ואין לי בעיה עם עיכוב של מס' ימים.

ונכון שגם אני עושה טעויות, אבל אני לא גובה עליהן כסף מאף אחד. זה ההבדל. ולא ציינתי את זה בתור מחדל או תלונה, אלא כ"חומר למחשבה" - קח את זה בפרופורציות הנכונות.

פורסם

לא הבנתי מה פה "חומר למחשבה". מבחינה ניהולית יש הרבה מאוד סיבות בעד ונגד מיקור חוץ, הסיבה שנתת היא זניחה.

גם טכנאי "של החברה" היה יכול לעשות את אותה הטעות.

פורסם

יכול לעשות טעות, אך ברוב המקרים האלה לא מדובר בטעות, אלא פשוט כמו שנאמר "עושים סיבוב על היצרן". ואם המחשב לא באחריות, אז את הסיבוב יעשו על הלקוח - לא משנה להם.

טכנאי של החברה, שיש לו איזושהי מידת אחריות כלפי החברה, יחשוב פעמיים לפני שיזרוק כסף סתם בלי לבדוק, אפילו שהעלות לא יוצאת לו מהכיס הפרטי. ואולי, טכנאי כזה, יעשה את עבודתו נאמנה גם כשהמחשב לא באחריות, ולא סתם יבוא לדפוק לך מחיר ותיקון מיותר כי הוא יכול. אבל אולי גם לא.

מבחינת היצרן / יבואן / מי שלא משלם על זה - סמוך עליהם שבשקלול הכולל, עדיין יוצא להם יותר זול לעשות מיקוד חוץ מאשר להחזיק אנשים משלהם. לא צריך לדאוג לכיס שלהם.

פורסם

וואלק אחי יכולת לענות על השאלה בשתי מילים-שמעבירים את העבודה לקבלן משנה(שזה בעצם 4 מילים) לא חייב תמיד לשלוח את ההדיוט לוויקי

וכך מתנהלים 80% מהחברות בעולם.גם אינטל מתנהלת ככה למשל(יש לנו הרבה "גרין באג'ים"

איזה 2 מילים איזה 4 מילים? אפילו וויקיפדיה אומרים בפירוש: "A precise definition of outsourcing has yet to be agreed upon.", אינעל העולם! :P

פורסם
  • מחבר

אני חושב שטכנאי של החברה :

1. היה בטוח מכיר את התקלה. שוב, לא מדובר באיזה מדע טילים. מספיק לראות שהאורות מהבהבים ולספור את מספר ההבהובים. לא יום לימודים ארוך.

2. טכנאי של חברה יש לו יותר מחויבות, ואם לא לו, אז למנהל המעבדה שלו שבוודאי איכפת לו יותר מהארגון והיה נמדד על כמה המעבדה מוציאה על תיקונים.

פורסם

אני צנוע לחלוטין. אם טכנאי פותח את המחשב, ונדלקות מנורות שמהבהבות ולפי היצרן המנורות האלה מהבהבות מספר פעמים לפי תקלה מסויימת והוא לא יודע שזה קיים בכלל והולך על משהו דרסטי ומחליף לוח, אז אחד מהשניים: או שהוא טכנאי גרוע, או שהוא עושה סיבוב על היצרן. בשני המקרים לא ממש איכפת לי ואין לי בעיה עם עיכוב של מס' ימים.

ונכון שגם אני עושה טעויות, אבל אני לא גובה עליהן כסף מאף אחד. זה ההבדל. ולא ציינתי את זה בתור מחדל או תלונה, אלא כ"חומר למחשבה" - קח את זה בפרופורציות הנכונות.

אתה אומר שאתה צנוע וממשיך באותה המנטרה כמו מקודם.

אז לא ידע לבדוק לפי המנורות, ו? כואב לך על ה-2$ שיצרן הענק הפסיד על לוח חדש?

לוח, שחבר שלך דרך אגב, הרוויח. קיבל לוח חדש לגמרי בלי סיבה מוצדקת.

אז אני לוקח את דבריך בפרופורציות, אבל דעתי על דבריך עומדת בעינה.

כמו כן, גם אני הבאתי לך "חומר למחשבה" מהצד השני.

אני חושב שטכנאי של החברה :

1. היה בטוח מכיר את התקלה. שוב, לא מדובר באיזה מדע טילים. מספיק לראות שהאורות מהבהבים ולספור את מספר ההבהובים. לא יום לימודים ארוך.

2. טכנאי של חברה יש לו יותר מחויבות, ואם לא לו, אז למנהל המעבדה שלו שבוודאי איכפת לו יותר מהארגון והיה נמדד על כמה המעבדה מוציאה על תיקונים.

המסקנות שלך ספקולטיביות ותו לא.

א. במיקור חוץ, הרבה פעמים המדדים והיעדים נוקשים יותר מאשר על עובד חברה, כי סומכים עליו הרבה פחות(כי זה עדיין גורם חיצוני לארגון).

ב. שוב, מחויבות תלויה הרבה יותר בעד כמה העובד מרוצה. אבל כן, בד"כ הוא פחות מרוצה במיקור חוץ כי התנאים גרועים יותר.

פורסם
  • מחבר

1. לא יודע לבדוק לפי מנורות שזה משהו שמופיע במדריך הבסיסי של היצרן לתקלות שדורש גוגל אחד - זה גרוע. לא משנה איך תגלגל את זה.

2. כואב לי על היצרן שמעסיק אנשים לא מקצועיים. כי המחשב שלי נכנס באחריות, ומחשב של מישהו אחר נכנס בתשלום והוא לא מבין, ויגידו לו להחליף לוח. על זה כואב לי.

3. לא כואב לי ולא מעניין אותי כמה עולה לוח ליצרן בכלל. אין קשר לעלות הלוח. זה עניין של זמן עבודה על משהו מיותר לחלוטין.

כמו שאמרתי לדעתי במיקור חוץ אף אחד לא בודק כל החלטה של כל טכנאי, ובמיקור חוץ יודעים את זה. עדיף לגבות 3 שעות עבודה על החלפת לוח שהטכנאי עובד בה שעה, מאשר החלפת זכרונות שאפשר לקחת עליה מקסימום חצי שעת עבודה.

פורסם

הבעיה היא כשמגיע חשבונית ללקוח על החלפת לוח אם שלא באחריות.

פורסם

לא, הבעיה היא כשחבר שלו מקבל לוח מחודש שלך תדע מה עבר עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים