עבור לתוכן

HD204UI כדאי למטרת משחקים?

Featured Replies

פורסם

שלום :)

קראתי בסטיקי של הכוננים קשיחים המומלצים וביקורות בNewegg שאומרות שהדיסק הקשיח(HD204UI) מהיר כמו דיסקים קשיחים במהירות של 7200סל"ד ומהיר מספיק בשביל משחקים(למרות שהוא 5400סל"ד) ובנוסף ראיתי את התוצאה שלו בPassmarks שדיי הרשימה אותי כי התוצאה מאוד קרובה לדגמים המומלצים בנפחים הקטנים ממנו מהסדרה הקודמת של הF3(ואני מתכוון כמובן לHD502HJ ו-HD103SJ).

התוצאה בPassmarks

http://www.harddrivebenchmark.net/hdd_lookup.php?cpu=SAMSUNG+HD204UI

אז האם הדיסק הקשיח הנ"ל מתאים גם למטרת משחקים?

תודה מראש למגיבים/עוזרים

פורסם

ראשית אפשר להתייחס למבחן הזה כאמת מידה כלשהי אבל אין להתייחס לזה כאל מבחן מוחלט שמצביע על כונן טוב מבין שניים.

אבל כן, דיסקים קשיחים מודרניים עם צפיפות גבוהה תמיד יתנו קצב העברה (throughput) גבוה יחסית, זה בעצם היתרון של דיסק קשיח בנפח גדול.

לנושא- מה הכוונה בכונן קשיח למשחקים? לא תתקין עליו שום דבר מלבד משחקים או שאתה מתכוון לכונן קשיח בשביל מערכת ההפעלה, תוכנות ומשחקים?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי אם הוא מתאים גם למשחקים ולא רק למטרות אחסון? , מערכת הפעלה לא תתוקן עליו אבל משחקים ועוד שאר ירקות(תוכנות, סרטים, שירים...) כן יותקנו/יתווספו.

כי בדרך כלל הדיסקים הקשיחים במחיר ובנפח שלו(שהם גם גרסה ירוקה מה שאומר חסכוני בחשמל ופחות ביצועים) רק שבמקרה של הHD204UI נראה שעצם זה שהוא גרסה ירוקה לא ממש תקף עליו לפי הביקורות מNewegg והציון בPassmarks מה שעושה אותו כמעט שווה בביצועים לHD502HJ ו-HD103SJ.

פורסם

הוא לא. בזמני גישה הם עדיפים ממנו.

לא הייתי נשען עליו לגמרי בשביל משחקים אם יש לך מקום פנוי במחיצה של מערכת ההפעלה. אם אין ברירה אז אפשר ליצור בו מחיצה קטנה למשחקים. אבל האם הוא יהיה טוב ספציפית למשחקים? לא, אבל הוא יעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

איך יתבטאו זמני גישה קצרים יותר של HD502HJ עם זמן גישה של 13.5ms ו-HD103SJ עם זמן גישה של 13.6ms לעומת הHD204UI עם 15.6ms(הפרשים של כ2-2.1 ms)?

^בקשר לאיך יתבטאו זמני הגישה אני מתכוון למשל שאני יקבל פחות FPS במשחקים? או שפשוט כאשר אני יבצע חיפוש בWindows 7 זה ייקח/יארך יותר זמן? ועד כמה ההפרש של כ2-2.1 ms משמעותי?

*את הנתונים הנ"ל מצאתי מחיפוש בגוגל, לHD502HJ ו-HD103SJ הנתונים נלקחו ממאמר בtomshardware.com ולHD204UI הנתונים נלקחו מmediasmartserver.net .

פורסם

במשחקים כמעט ולא תראה שום הבדל בין אמצעי האחסון השונים מלבד בטעינת שלבים. אז כן, אם לזמני הגישה יהיה אפקט מספיק טוב אז הוא יחול על זמני טעינה במשחקים.

לגבי הנתונים- אני לא יודע מה משמעות הנתונים הללו אבל ככה לא משווים זמני גישה. לדיסק קשיח אין "זמן גישה" כי זמן הגישה משתנה בהתאם לתנאים וכל מקרה לגופו, לכן רשמתי "זמני גישה" בתור שם הפקטור שיש להשוות בין כוננים. אם תמצא ביקורת שכוללת את הכוננים אז תוכל לראות שבין היתר משווים זמני גישה בין דיסקים קשיחים וההשוואה אינה מסתכמת במבחן אחד אלא בסדרה של מבחנים אשר בודקת כמה וכמה אספקטים של זמני גישה.

פורסם

אם זמן גישה כזה חשוב לך פשוט תעשה Short Stroke וסיים את הסיפור.

פורסם
  • מחבר

זמן הגישה לא כזה חשוב לי, פשוט ספציפית לא ידעתי איך תתבטא ההשפעה שלו ו-!_Nike_! נתן לי את התשובה, תודה :)

פורסם

אפשר לקבל עוד מידע? האם תקף לגבי RAID?

פורסם

יש קצת מידע על זה בסטיקי.. וכן, זה רלוונטי גם לרייד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים