עבור לתוכן

גיבוי באותו מחשב - על כונן אחר.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בבית שני כוננים.. אחד שאיתו אני משתמש בפעולה שותפת.. ואחד שיושב לי ממש בתוך הארון בבית.

האם זה יהיה יעיל, להכניס את הכונן הזה למחשב, ולגבות בו את החומרים היקרים לי מכל?

האם זה 100 אחוז יעיל או שזה מיותר כי זה על אותו מחשב?

פורסם

זה עדיף מכלום..

הרחבה:

אז יש לך דיסק קשיח בארון שאין בו שום שימוש? אם הנפח שלו מספיק לך בשביל גיבוי אז אני לא רואה סיבה שלא להשתמש בו. כשהמידע חשוב אז מגבים אותו ולא מחכים למוות של הדיסק ואיבוד כל המידע.

לשאלתך, כמובן שזה לא הגיבוי המושלם ויהיה עדיף שהדיסק יהיה מחוץ למערכת משום שתי סיבות. הסיבה הראשונה וזו שאולי פחות רלוונטית היא שפיזית במקרה של נזק כמו הצפה של מים או שריפה- הסיכוי הוא טוב יותר כששני הקשיחים אינם אחד לצד השני. הסיבה השנייה והיותר רלוונטית היא שלכל דיסק קשיח יש מקור חשמל אחר, כך במידה וספק הכוח במחשב גורם בצורה כזו או אחרת לנזק של הדיסק הפנימי אז הדיסק החיצוני מהווה גיבוי לו. במקרה ההפוך אם השנאי של הדיסק החיצוני הורס אותו (יותר סביר שהשנאי עצמו סתם ייהרס והחלפתו תפתור את הבעיה, אבל עדיין) אז מה טוב כי אפשר לממש אחריות ולגבות שוב.

אולם, אין זה אומר שהדיסק השני חייב להיות חיצוני. דיסקים לאו דווקא מתים בזוגות, יתכן שרק דיסק אחד ימות ולכן גם אם שניהם נמצאים באותה מערכת אז זה עדיין מהווה גיבוי וכמו שאמרתי קודם זה עדיף על כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים