עבור לתוכן

רייד וכוננים שונים

Featured Replies

פורסם

זהו, אחרי תקופה יפה שבילינו ביחד, הלך לי הכונן.

היו לי 3 כוננים שמחוברים עם Raid-0 ואחד מהם הלך. איכשהו הצלחתי לגבות את המידע לכונן גיבוי אחר (לפחות את הדברים החשובים לי באמת) ועכשיו צריך לעבור לשלב התיקונים, מה שאומר שצריך להחליף כונן.

אגב, הבעיה היא שהוא התחיל לעשות לי קליקים עם הפעלת המחשב וגוגל אומר שיש איזה משהו שנשרף בתוכו ואפשר זמנית לתת לו כמה מכות כדי שזה יסתדר עד הפעם הבאה וככה למעשה הצלחתי לעשות את הגיבוי...

עכשיו השאלה שלי היא אם 2 הכוננים האחרים עם WD 250GB, השאלה היא אם אני יכול לקנות אחד חדש של 250 של חברה אחרת כמו מקסטור או היטצ'י ולחבר או שאני חייב WD.

שאלה נוספת היא אם יש אפשרות לחבר כונן יותר גדול של 2 טרה אל שני הכוננים של ה-250 ג'יגה ואם כן מה ההשלכות.

תודה ויום טוב.[br]פורסם בתאריך: 2.03.2011 בשעה 14:49:50

אם אנחנו כבר פה, אני רוצה להוסיף תשובה מאוד מעניינת שמצאתי לעניין. איזה מישהו אומר שכל הבעיה זה החיבור של החשמל לכונן:

This click is caused by what I believe to be a short in the power pins to the drive and a simple cure is to tighten the pins and your good to go.

when you connect the power to your drive, inside the end of the power cord that attaches off your power supply, there are female pins and males on the drive itself. Take a needle or something small enough and make the female pins a little smaller so the males have a snug fit.. This will stop the drive from shorting out and frying the board on the drive... I have not lost another drive or heard another click since I figured this out.. But I check the pins regularly now to make sure they are tight at all times. Hope this helps you out....

על זה עוד לא שמעתי אבל מהתגובות בפורום שמצאתי את זה, נאמר שזה אכן עובד. אני כמובן אנסה בקרוב, אבל מה אתם אומרים?

פורסם

הדיסק אינו חייב להיות זהה, לא מאותו יצרן ולא שום פרט טכני כזה או אחר.

כנ"ל לגבי הנפח, אתה יכול להשתמש בכונן של 2TB, אולם בהקשר של הנפח כדאי שיהיה זהה אחרת זה לא יעיל. במקרה של 2TB אתה תשתמש רק ב-250GB מתוכם וכך תפסיד 1.75TB.

פורסם
  • מחבר

תודה על תשובתך ואשמח לקבל תגובה לגבי העריכה שהוספתי.

רק שאלה, את אותם 1.75 שאני אאבד, אני אאבד אותם בלגמרי או שאני אוכל להשתמש בהם ככונן נוסף?

פורסם

תאבד את הנפח הזה לחלוטין. כלומר, הוא שם פיזית אך זה פשוט לא יהיה נגיש.

לגבי הקליקים- יש הרבה סיבות לקליקים, אני לא חושב שזה הסבר מספיק טוב. אני לא אומר שזה לא יכול לעזור, אני אומר שאין גורם אחד ויחיד לקליקים בדיסקים קשיחים ולכן זה לא יעזור בכל המקרים.

איך בכלל הגעת אל זה ולמה אתה חושב שזה רלוונטי למקרה שלך?

נ.ב. עוד פרטים לגבי הנקישות שאצלך לא יזיקו, בסה"כ רשמת "קליקים בהפעלת המחשב".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים