עבור לתוכן

כיצד ניתן לחבר דיסק קשיח שאין לו ג'אמפר למחשב שכבר מותקן בו דיסק קשיח אחד?

Featured Replies

פורסם

שלום,

חזרתי אתמול לארץ והבאתי איתי את הכונן הקשיח שלי כדי להעתיק ממנו דברים, מדובר בכונן של סיגייט Barracuda 7200.12 Serial ATA.

על הכונן מותקנת מערכת ההפעלה של המחשב השני שלי וכו'.

קצת פרטים על המחשב שלי: Gigabyte P45 DS3R, WINDOWS VISTA

ההארד דיסק הזה מגיע ללא ג'אמפר וכשנכנסתי לאתר של סיגייט מצאתי את הפסקה הבאה במדריך למשתמש:

The Serial ATA interface connects each disc drive in a point-to-point configuration with the Serial ATA host

adapter. There is no master/slave relationship with Serial ATA devices like there is with parallel ATA. If two

drives are attached on one Serial ATA host adapter, the host operating system views the two devices as if they

were both “masters” on two separate ports. This essentially means both drives behave as if they are Device 0

(master) devices.

Note.The host adapter may, optionally, emulate a master/slave environment to host software where two devices on separate Serial ATA ports are represented to host software as a Device 0 (master) and Device 1 (slave) accessed at the same set of host bus addresses. A host adapter that emulates a master/slave environment manages two sets of shadow registers. This is not a typical Serial ATA environment.

במחשב שלי מותקן גם כן כונן של סיגייט אבל מדובר בדגם st3750528 (לא מצאתי את המדריך למשתמש שלו, 750GB SATA2).

לא ניתן לג'מפר את ההארד דיסק שאני רוצה לחבר ואין לי מושג מה יקרה אם אחבר אותו, יש עליו המון מידע חשוב שאינו מגובה (דברים שקשורים בעבודה), מה עלי לעשות כדי לחבר אותו בבטחה למחשב שלי?

האם עלי לשנות את שמות המחיצות? (מן הסתם יהיו שתי מחיצות C ו-D).

מתנצל מראש על החפירה ומודה לעוזרים

פורסם

אין ג'אמפר כי לא צריך.

במקרה הכי גרוע המחשב ינסה לעלות מהכונן שאתה מוסיף עכשיו.

ואז תצטרך להכנס לביוס ולשנות את סדר הכוננים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים