עבור לתוכן

איזה דיסק קשיח לקנות ? 500GB לשימוש כללי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח. יש לי מחשב בן 4, וזה הרכיב היחידי שיש היגיון להחליף. יש לי כרגע דיסק של WD בגודל 160GB, ואני מאמין שעם זיכרון של 8MB.

ההתלבטות שלי היא בין wd caviar green לבין wd caviar blue לבין wd caviar black. את ההבדלים ביניהם ברמה התיאורטית אני פחות או יותר יודע. שאלותיי הן כאלה:

1. האם רמת הביצועים ה - "ירודה" של ה - green פחות טובה מהכונן הישן שברשותי (יש לו זיכרון 32MB בניגוד ל - blue לדוגמא שבא עם 16 בלבד) ?

2. שאלת המחץ, על איזה כונן מבין השלושה הייתם הולכים ?

(הכונן ישמש כונן ראשי עליו תהיה מערכת ההפעלה)

פורסם

מה נפח הדרוש? מה הייעוד לכונן? תוסיף את הפרטים הללו גם לכותרת.

פורסם
  • מחבר

הנפח הוא 500GB, כי לא בטוח שלא האם יזהה יותר מזה (יש לי לוח בן 4, עם צ'יפסט 945), אני די בטוח שיזהה 500, לא סגור על 1TB, אז חבל....

השימוש הוא כללי, להיות כונן ראשי שמחזיק עליו מערכת הפעלה במחשב מזדקן בתקווה שהכונן יפריח בו מעט חיים.

(יש מעבד Core 2 Duo E6300 1.86, זיכרון 3GB וכרטיס מסך ATI HD 4350).

השימושים של המחשב הם בעיקר משרדיים, כולל תוכנות מתמטיות קצת יותר כבדות. מבחינת משחקים פחות, מדי פעם משחקים כמו Pro Evolution Soccer וכאלה.

פורסם

אז גש אל הסטיקי כוננים מומלצים.. (סטיקי כוננים קשיחים)

והלוח שלך יזהה גם כוננים של 2TB, אתה יכול להסיר דאגה מלבך. הלוח שלך צריך להיות ממש ישן בשביל שתהיה הגבלה מצידו.

פורסם

מניסיון שיש לי במכירות של המוצרים הנל הרבה מה-WD חוזרים בעקבות תקלות

המלצה חמה על דיסקים שכמעט לא חוזרים

HITACHI 1TB מחיר 250 שח מוצר אמין ומציין

עריכה:אל תסתכל על החתימה שלי המחשב הזה כבר לא אצלי

פורסם

..והסמסונג עדיפים.

בלי לזלזל אבל אחוזי החזרות מוצרים בחנות זה לא אומר כלום. אפשר להוציא מזה סטטיסטיקה כלשהי ולהרוויח מידע חשוב, אבל זה לא מידע שקיים שם ואתה פשוט ניגש אליו אלא צריך לבנות אותו. הסבר: אתה לא יכול פשוט לשים לב שהרבה דיסקים של WD חוזרים וכתוצאה מכך אתה מסיק שהם פחות אמינים. זה לא נכון וזה לא עובד ככה. אתה צריך למכור מספר שווה של דיסקים קשיחים מכל היצרנים (אם אתה רוצה להשוות רק בין היצרנים), ואם רוצים השוואה יותר נכונה והגיונית אז צריך למכור מספר שווה של דגמים ספציפיים ולהשוות ביניהם.

יתכן שגם לאחר בדיקה מעמיקה שכזו התוצאות יציגו את WD כבעלי הדיסקים הפחות אמינים, אני לא אומר שלא, אני אומר שכרגע זה לא מספיק מידע בשביל להגיע אל המסקנה הזו. מבחינתי הנתונים הללו אינם כשרים בשביל להצביע לשום כיוון.

אני אישית מעדיף לבדוק דירוגים ב-newegg. זה בהחלט לא מספיק בשביל ליצור רשימה חד משמעית של דיסקים קשיחים שמסודרת לפי רמת אמינות. זה לא אומר הכל ואני לא הייתי מחליט שמוצר עם 100 דירוגים וממוצע של 80% הוא אמין יותר ממוצר עם 50 דירוגים וממוצע של 79%, אבל זה בהחלט קרקע יותר יציבה ואפשר לקבל הערכה לגבי האמינות של דיסקים קשיחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים