עבור לתוכן

בה"ד 20 >>> קורס 310

Featured Replies

פורסם

חייל שעשה צבא ברוסיה והתגייס לצה"ל אמר לי שנה בצבא הרוסי זה כמו חמש שנים בצה"ל.

• תגובות 39
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:lol:

ראיתי כמה סירטונים ביוטיוב על ההתעללות שהם היו עוברים ... זוועה

פשוט היו מקבלים מקות בלי שום קשר לכלום.

בעיטות כאלה אפילו בסרטים לא רואים.

פורסם

קשה - עוברים אימונים מפרכים ויחס משפיל מהממונים והפז"מניקים - אבל מה כולם ביחיד בתוך החרא - אין עובד רס"ר 5/9 אין מכונאי שעושה יומיות ואין את כל ההנפצות שצה"ל המציא. כולם באותו סיר תחת מטרה אחת . בהמשך יש מיונים ושיבוצים שונים אבל הקו מיושר מבחינת החיילים. ונחש מה אחרי שנה זה נגמר

זה שצה"ל עושה קרקס ומורח אותנו במשך 3 שנים לא לטעמי. אני מצטער. עם כל הכבוד למדינה הקטנה שלנו ולאזור החם שאנחנו חיים בו לתת 3 שנים מהחיים שלנו זה פשוט יותר מדי.

השיטה הרוסית שונה מהישראלית, פשוט כי יש להם הרבה יותר אנשים.

לכן שנה אחת מספיקה להם ובנוסף לכך אקדמאים לא מגויסים אלא עושים מעין אימון מקוצר ונכנסים לסוג של עתודת קצונה (שיטה דומה הייתה קיימת גם בארה"ב).

גם השיטה של "יומיות" לא קיימת בצבא רוסיה או ארה"ב, כי ישראל מדינה קטנה ולצבא למעשה יותר זול שהחייל ישן בבית מאשר בבסיס. אם מכונאי עובד בצריפין וגר ברמלה, למה להשקיע בשבילו במגורים בבסיס?

יש בצבא הרבה מאוד אבטלה סמויה, אם כי פחות מאשר בעבר. רוב אותם "מובטלים" הם חיילים ברמה מאוד נחותה - טיפוסים בעייתיים, ת"שניקים, בכיינים. לציין שכל מיני עציצים ועובדי רס"ר קיימים בכל צבא (ולמעשה בכל ארגון), זה פשוט נראה שונה מאשר כאן ובגלל שיחידות הצבא פרוסות במרחקים גדולים מאוד ולעיתים מעבר לים העציצות לא מתבטאת ביציאות תכופות הביתה אלא באופנים אחרים. בצבאות מקצועיים התופעה פחות קיימת כי טיפוסים בעייתיים פשוט נפלטים מיד.

ד"א - אם כל הבכיינים, ליצנים, ארטיסטים וסתם משתמטים (חרדים וחילונים) היו עושים את מה שצריך - סביר מאוד להניח שהיה ניתן לקצר את משך השירות! למדינה אין שום אינטרס להחזיק אנשים יתר על המידה בשירות חובה - זה זמן שצריך להאכיל, להלין, להסיע ולדאוג לבריאות שלהם (ואפילו לשלם להם דמי כיס עלובים), במקום שהם ישתלבו בשוק העבודה וישלמו מיסים.

פורסם

ד"א - אם כל הבכיינים, ליצנים, ארטיסטים וסתם משתמטים (חרדים וחילונים) היו עושים את מה שצריך - סביר מאוד להניח שהיה ניתן לקצר את משך השירות! למדינה אין שום אינטרס להחזיק אנשים יתר על המידה בשירות חובה - זה זמן שצריך להאכיל, להלין, להסיע ולדאוג לבריאות שלהם (ואפילו לשלם להם דמי כיס עלובים), במקום שהם ישתלבו בשוק העבודה וישלמו מיסים.

:xyxthumbs:

פורסם

אני עשיתי קורס מאחזק נשק קל בחיל חימוש, הרע במיעוטו(עדיף על קורסים של טכנאות ומכונאות).

קודם כל, תדע שמעטים מח"א מגיעים לבה"ד 20, היינו 3 אנשים בקורס מח"א(כולל אני).

לכאורה היתרון הגדול זה שאפשר להשתבץ בכל בסיסי חיל האוויר בארץ- כי בכל מקום יש נשקייה, מה שגם משתמע כסיכוי לא רע ליומיות אם תהיה קל"ב.

אחרי הקורס, את החיילים הירוקים נוטים לשלוח לגדודים, אבל השיבוצים של חיילי ח"א טובים יותר ושולחים לאותם לבסיסים רגילים בדר"כ.

בכל אופן, להיות טכנאי מטוסים זה גם לא להיט.

פורסם
  • מחבר

עדכון...היום היה היום בו התייצבתי בבה"ד 20

היה שיחה עם נגד כלשהו ואמרתי לו שאני לא מעוניין והוא ענה זה סירוב פקודה >> כלא

לאחר שעה מפקד קרא לי ולעוד כמה שלא רצו לעשות את הקורס,קיבלנו יום חופש וצו התייצבות בחזרה לטכני.

אני יודע שאתם אומרים שגם הטכני הוא לא להיט, אבל אני חושב שזה עדיף על המכונאות רכב.

פורסם

לא זה לא :facepalm:

קיבלת חור יותר גדול בתחת מאשר מכונאי רכב + בבסיסים כמכונאי רכב יכולת לצאת יומיות, בבסיסים של חיל האוויר תעבוד מהבוקר עד השעות המאוחרות של הלילה (בתפקיד טכני).

gj ואני שמח שהעקשנות שלך הובילה לשיעור כמו זה. אולי תלמד להבא ללכת עם מה שנותנים לך במקום ללכת ראש בקיר.

פורסם

בקטנה, קיבל עוד יותר חרא אז יסרב פעם נוספת. בסה"כ נפקדות/סרוב פקודה->כלא->קב"ן/קצין מיון יובילו אותך למקום טוב יותר אם המצב כל-כך נורא.

פורסם

ומאיפה אתם יודעים על איזה קורס הוא ייפול בטכני? לא הכל בטכני זה טכנאי מטוסים.

כל עוד הוא יצא מחיל חימוש- שישמח. מקורס לא טוב בטכני יהיה לו יותר קל לצאת מאשר מחיל חימוש ששם הקבנ"ים ממולחים הרבה יותר.

פורסם

בקטנה, קיבל עוד יותר חרא אז יסרב פעם נוספת. בסה"כ נפקדות/סרוב פקודה->כלא->קב"ן/קצין מיון יובילו אותך למקום טוב יותר אם המצב כל-כך נורא.

:xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

בגלל זה אני אוהב את הצבא העלוב שלנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים