עבור לתוכן

בה"ד 20 >>> קורס 310

Featured Replies

פורסם

היי HWZone

אני משרת בחיל האוויר ועשיתי טירונות 02

אז סיימתי את הטירונות היום :hi: ובאמת חבל שנגמר...

קיבלנו את הצווי התייצבות,הרוב קיבלו את אותו בסיס בו עשינו את הטירונות - טכני בחיפה(בח"א21)

אבל היו כמה,כולל אותי, שקיבלו סיפוח לבה"ד 20 - צריפין,קורס 310.

מישהו מכיר על הקורס עצמו? הבנתי ש-כל מה שמתחיל ב-300 זה אומר שזה קשור למכונאות,אבל אני לא סגור על זה

וגם מהמחקר הקטן שעשיתי,כל מה שקשור למכונאות- זה ישר לברוח

עצות,דעות,וטיפים יתקבלו בברכה...

כרגע מה שאני הולך לעשות(אני בשבוע חופש) זה לבוא לבה"ד20 ולבקש יפה קב"ן וגורמים כאלו ופשוט לצאת משם - נראה טוב על הנייר,

אבל בפועל...

• תגובות 39
  • צפיות 12.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כנראה שזה משהו בסגנון מכונאי רכב, אני לא בטוח ב 100% אבל אני רק יודע שחיל האויר שולח לבה"ד 20 רק לקורסים כמו מכונאי רכב וכו'.. לכל שאר ההכשרות שנוגעות למערך הטכני הם שולחים לטכני. תחום הרכב= בה"ד 20..

בנוגע ליציאה..קב"ן? תאמין לי שהקבנים שם פוגשים עשרות אנשים ביום..רוב האנשים שמגיעים לשם רוצים לצאת וזה לא כל כך פשוט אלא אם כן תעשה הצגה טובה

תשמע זאת בחירה שלך..אני אישית לא הייתי עושה את הקורס הזה אבל אני מכיר אנשים שכן אוהבים את התחום ונהנים מזה.

בגדול התנאים לא משהו אבל זה תלוי איפה תיפול

פורסם

אין לי מושג לגבי הקורס, אבל המפתח הוא להיות עקבי. אל תהיה מגעיל ואלים, אבל אל תוותר. קב"ן ייתן לך מה שתרצה, אם תבקר אותו מספיק.

פורסם

בה"ד 20 זה בסיס הדרכה של חיל החימוש.

לומדים שם את מגוון המכונאות: טנקים, תומ"תים, נגמ"שים, נ"מ, רכבים טקטיים וכו'...

אז כן, אתה מיועד לקורס רוב הסיכויים לקורס מכונאות כלשהו, כנראה רכבים.

אני אישית מכיר מכונאי חימוש (כי אני בעצמי בחיל החימוש), ואני יכול להגיד לך שיהיה לך קשה, אבל זה ישתלם בעתיד. :)

המסלולים שאתה עושה שם יכולים לקדם אותך חזק באזרחות.

פורסם

תכל'ס. תצא לאזרחות עם מקצוע וגם אם לא תעבוד במקצוע תרכוש ידע שימושי לחיים. לדעתי זה עדיף על איזה תפקיד פלצני שלא נותן כלום באזרחות.

פורסם
  • מחבר

כל הקטע של "זה טוב לאזרחות בעתיד" לא תקף אצלי כי אין לי שום קשר לרכבים,מכונאות וכו'. לעזאזל,אין לי עדיין אפילו רשיון!

אני לא שייך ל"עולם" הזה ואני לא רואה את עצמי עובד במשהו שקשור לזה.

הדבר היחידי הדפוק זה שאני מחיל האוויר,למה לעזאזל שלחו אותי לקורס תיקון רכבים?

פורסם

תנסה. במקרה הכי גרוע תצא.

פורסם
  • מחבר

תנסה. במקרה הכי גרוע תצא.

ממה שהבנתי ברגע שמתחילים את הקורס...יש דרך ארוכככהה

בכדי לצאת.

פורסם

run away as fast as you can...

פורסם

אם תברח, מי יעשה את העבודה במקומך?

בסך הכל לא נורא שתלכלך קצת את הידיים. הייתי מכונאי בצבא וזה לא גהנום כמו שהרוב מתארים את זה.

עבודה חרא, אוכל חרא, הכל חרא. לא פלא שלרוב החיילים הזמן עובר לאט בצבא.

פורסם
  • מחבר

אם תברח, מי יעשה את העבודה במקומך?

בסך הכל לא נורא שתלכלך קצת את הידיים. הייתי מכונאי בצבא וזה לא גהנום כמו שהרוב מתארים את זה.

עבודה חרא, אוכל חרא, הכל חרא. לא פלא שלרוב החיילים הזמן עובר לאט בצבא.

מישהו שיכול לעשות אותה.זה ישמע לך כאילו אני מתבכיין על כלום אבל אני באמת לא מתאים

פיזי\נפשית\איך שלא תקרא לזה. זה לא אני.

אני בטוח שמישהו שאוהב את זה או לפחות "בסדר" עם המקצוע יעשה אותו טוב יותר ממני

run away as fast as you can...

פרט נמק והסבר

פורסם

להתרחק כמו מאש.

אזהרה - אל תשרוף את הזמן שלך כמכונאי או כחימושניק - כלום לא יצא!!!

אני הייתי בחימוש (למזלי התחמקתי מכל הקורסים המפגרים שלהם) ;)

יש לי חברים מכונאים , חשמלאים נגמ"שיסטים אופטיקאים ETC.

כל מה שקשור לחימוש הוא ביזבוז זמן טוטאלי - אתה לא תרכוש ידע מינימלי אפילו ע"מ שתוכל לקרוא לעצמך בעל מקצוע באזרחות. מה גם שחבר'ה שבאזרחות עסקו במכונאות ודי התמצו בעבודה החלידו לגמרי בצבא.

הרכבים של הצבא מיושנים - כל מה שתעשה במסגרת המקצוע זה החלפה של חלקים. ברכבים של היום כבר הכל הולך לפי דיאגנוסטיקה ובדיקות אלקטרוניות - את הרכבים הנורמלים שלהם הצבא מוסר למוסכים.

אל תסכים לעזוב את הבסיס בכלל - אל תעשה טופס טיולים / כלום . תסבול את ההשלכות הן יהיו פי 20 עדיפות על האבל שהחימוש יגרום לך.

פורסם

בא לי להקיא מהאנשים פה. במיוחד מהמגיב האחרון. הצבא יותר מדי רך עם אנשים כמוכם.

פורסם

מצטער שאני לא אוכל כל חרא שזורקים לי :(

נהנתה משלך? אל תדאג יש קינוח כל שנה.

פורסם

להתרחק כמו מאש.

אזהרה - אל תשרוף את הזמן שלך כמכונאי או כחימושניק - כלום לא יצא!!!

אני הייתי בחימוש (למזלי התחמקתי מכל הקורסים המפגרים שלהם) ;)

יש לי חברים מכונאים , חשמלאים נגמ"שיסטים אופטיקאים ETC.

כל מה שקשור לחימוש הוא ביזבוז זמן טוטאלי - אתה לא תרכוש ידע מינימלי אפילו ע"מ שתוכל לקרוא לעצמך בעל מקצוע באזרחות. מה גם שחבר'ה שבאזרחות עסקו במכונאות ודי התמצו בעבודה החלידו לגמרי בצבא.

הרכבים של הצבא מיושנים - כל מה שתעשה במסגרת המקצוע זה החלפה של חלקים. ברכבים של היום כבר הכל הולך לפי דיאגנוסטיקה ובדיקות אלקטרוניות - את הרכבים הנורמלים שלהם הצבא מוסר למוסכים.

אל תסכים לעזוב את הבסיס בכלל - אל תעשה טופס טיולים / כלום . תסבול את ההשלכות הן יהיו פי 20 עדיפות על האבל שהחימוש יגרום לך.

ראיתי במודעות דרושים שתעודה וניסיון מהצבא בתחום הרכב וכן תופסים באזרחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים