עבור לתוכן

איזה מים מכילים פחות אבנית

Featured Replies

פורסם

מים מורתחים ע"י קומקום או מין מזוקקים שיוצאים ממזגן ?

פורסם

אני מניח שבמים "מזוקקים" שיוצאים ממזגן. חכה לתשובות נוספות.

מי הברז, מקבלים את האבנית מכל מיני משקעים ומינרלים שנמצאים בטבע בלב האדמה. (הכוונה למי תהום)

לפי שאנחנו מרתיחים את המים בקומקום. אנחנו מעבירים אותם בפילטר של בריטה, שמסלק משם את רוב האבן.

פורסם

נראה לי הגיוני שמים שעברו זיקוק ע"י אידוי ועיבוי יהיו יותר טהורים ממים שעברו חימום.

פורסם

מים מזוקקים עפ"י מה שידוע לי הם המים הכי נקיים שאפשר להשיג. הרי מים מזוקקים זה שילוב "מושלם" של 2 אטומיי מימן ו-2 אטומיי חמצן= H2O.

לעומת זאת כאשר אנחנו לוקחים מיי ברז ומתיחים אותם בקומקום יש להם משקעים שנדבקים למתכת ותמיד נשארות שאריות של "לכלוכים". אומנם המים אחריי שעברו הרתחה יהיו יותר נקיים מהמקור, אך בכל זאת- מים מזוקקים זה הכי נקי שיש.

הערה: מים מזוקקים לא בריאים לשתיה באופן קבוע מכיוון שלא מכילים מינרלים שהגוף זקוק לו ואחרי זמן מה הגוף "יתפרק" כי חסרים לו רכיבים חיוניים מהמים.

אם אתה צריך מים לצרכים שונים שצריכים מים נקיים, הרי מים מזוקקים!

פורסם

אני לא בטוח עד כמה המים מהמזגן מזוקקים - יש שם את כל האבק של המזגן ולפעמים גם קורוזיה

פורסם

מסוכן לשתות מים מזוקקים!!!

הסבר:

במי השתיה יש ל מעט מינרלים\מלחים החיונים לגוף - אם אתה שותה מים מזוקקים אזי בעצם זה ששותים מים כאלו הם סופחים אליהם את המלחים\מינרלים שכבר נמצאים בגוף שלך.

ואז אתה יכול להיות בבעיה!

לגבי טיפול במים - יש לי פילטר אבנית על הברז הראשי + בריטה = שלום על ישראל

לאחותי יש תמי 4 והיא מוכנה להשבע שזה הדבר הכי טוב - אני סקפטי (וזה גם נראה לי קצת יקר)

פורסם

מים שהורתחו ע"י קומקום הם לא מזוקקים, הם רק מטוהרים ממזיקים (חיידקים וכד').

פורסם

הסבר:

במי השתיה יש ל מעט מינרלים\מלחים החיונים לגוף - אם אתה שותה מים מזוקקים אזי בעצם זה ששותים מים כאלו הם סופחים אליהם את המלחים\מינרלים שכבר נמצאים בגוף שלך.

ואז אתה יכול להיות בבעיה!

לגבי טיפול במים - יש לי פילטר אבנית על הברז הראשי + בריטה = שלום על ישראל

לאחותי יש תמי 4 והיא מוכנה להשבע שזה הדבר הכי טוב - אני סקפטי (וזה גם נראה לי קצת יקר)

בדיוק..אפשר למצוא על זה הסבר במונח "דיפוזיה" ואוסמוזה, המלחים שיש בגוף שלך שנחוצים לגוף שלך כולל המינרלים, בעצם יצאו דרך השתן אם תשתה מים מזוקקים ויברחו לך מהגוף, יש כמות מסויימת של מלחים שצריך שיהיה במים כדי שתוכל לשתות אותם. ומזוקקים לא בריא לגוף, היה לי חבר ששתה בקבוק שלם של זה, במקום להכניס משהו טוב לגוף קרה בעצם שהוא הוציא ופלט יותר בריא מאשר הכניס. (מינרלים)

יש את המים המזוקקים האלה שקוראים להם AQUA בבקבוק העגול הזה...מוספים להם מלחים ברמה שצריך לגוף

פורסם

הסבר:

???

אין שום בעיה לשתות מים מזוקקים. ייתכן ואדם ששותה רק מים מזוקקים לא יקבל מספיק מינרלים חיוניים מסוימים, כגון סידן ומגנזיום, אבל זה לא משהו שתזונה מאוזנת רגילה לא תפתור. שתיה של מים בכמויות חריגות יכולה להביא להפרעת מלחים רצינית ואפילו קטלנית, אבל זה תקף גם למי ברז.

פורסם

- פילטר בריטה לא מוציא את "האבן" מהמים

- כנ"ל גם הרתחה, הצטברות אבנית על דפנות הקומקום מקורה מהמים שהתאדו, המים שנשארו לא שינו את הרכבם

???

אין שום בעיה לשתות מים מזוקקים. ייתכן ואדם ששותה רק מים מזוקקים לא יקבל מספיק מינרלים חיוניים מסוימים, כגון סידן ומגנזיום, אבל זה לא משהו שתזונה מאוזנת רגילה לא תפתור. שתיה של מים בכמויות חריגות יכולה להביא להפרעת מלחים רצינית ואפילו קטלנית, אבל זה תקף גם למי ברז.

לא מדוייק, יש מספר שיטות לזיקוק מים, חלקן משתמשות בקולונות זילון עובדה הפוסלת את המים לשתיה.

פורסם

לא מדוייק' date=' יש מספר שיטות לזיקוק מים, חלקן משתמשות בקולונות זילון עובדה הפוסלת את המים לשתיה.

[/quote']

אם הם אסורים לשתייה זה לא מעצם היותם מזוקקים אלא בגלל שיטת זיקוק שעלולה להחדיר לתוכם מרכיבים רעילים.

מים מזוקקים "טהורים" (כאלו שהופקו לדוגמא בהרתחה ועיבוי) אינם מסוכנים לשתיה.

פורסם

לא נכון

בכמות מרובה זה עלול לגרום לדיפוזיה בגוף, אבל אני מדבר על כמות גבוהה של מזוקקים.

זה כאילו לא לשתות כלום, חומרים מהגוף פשוט יעברו אל ריכוז המים המזוקקים שלא מכיל בתוכו מלחים וכדומה ויצא בדרכו החוצה בשתן.

כלומר במקום להכניס מינרלים לגוף יוצא שאתה בעצם מוציא מינרלים מהגוף.

פורסם

אין מושג כזה "מים מזוקקים טהורים" או כל קומבינציה אחרת שמשמעותה על פי דבריך מים ראויים לשתיה, מהטעם הפשוט שזה אינו ייעודם, עצם זה שיש מיקרים בהם ניתן לשתות מים אלה היא מיקרית.

בפעם הבאה אל תצא בכרזה גורפת מבלי להכיר את החומר.

פורסם

אם הם אסורים לשתייה זה לא מעצם היותם מזוקקים אלא בגלל שיטת זיקוק שעלולה להחדיר לתוכם מרכיבים רעילים.

מים מזוקקים "טהורים" (כאלו שהופקו לדוגמא בהרתחה ועיבוי) אינם מסוכנים לשתיה.

לא מסוכנים סתם בד"כ יגרמו לשילשול..

לא נכון

בכמות מרובה זה עלול לגרום לדיפוזיה בגוף, אבל אני מדבר על כמות גבוהה של מזוקקים.

זה כאילו לא לשתות כלום, חומרים מהגוף פשוט יעברו אל ריכוז המים המזוקקים שלא מכיל בתוכו מלחים וכדומה ויצא בדרכו החוצה בשתן.

כלומר במקום להכניס מינרלים לגוף יוצא שאתה בעצם מוציא מינרלים מהגוף.

התאים יתפוצצו במקרה קיצוני, ד"א זה יכול לקרות גם אם תזריק לעצמך מים רגילים לווריד(שוב בכמויות שמדובר אתה תמות הרבה לפני בגלל שמערכת הוורידים שלך והלב יקרסו ולא בגלל מה שלמדת בביולוגיה בכיתה ז), יש סיבה למה אינפוזיה זה לא מים אלא תמסיס מלחים.

ושוב אם תבלע את זה לא יקרה, כמות המים המזוקקים שאתה צריך לשתות בשביל למות זהה לכמות המים הרגילים שאתה צריך לשתות בשביל למות(וגם אז לא תמות בגלל דיפוזיה אלא בכלל שהכליות שלך ככל הנראה יפסיקו לפעול הרבה יותר לפני כן). וד"א מה שיקרה זה לא שוחמרים ייצאו מהתאים, אלא שהמים יכנסו לתאים ויפגעו בהם, החומרים המסיסים בתאים בד"כ לא מסוגלים לעבור דרך כרום התא כאשר הוא לא במצב שמאפשר זאת.

פורסם

מוות כתוצאה משתיה מרובה נובע מדילול דם, ואינו קשור לכליות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים