עבור לתוכן

עזרה בתכנון מפסק שפועל לפי קול

Featured Replies

פורסם

שלום,

דבר ראשון אני מלא זמן קורא פה בפורום ונורא נהנה [=

ודבר שני,אני רוצה לתכנן מעגל שהוא בעצם כמו מפסק שפועל לפי קול.

אני רוצה שברגע שיהיה קול מסויים (עוצמה מסויימת נגיד) אז המעגל ישחרר '1' ויפעיל את המעגל.

(שאר המעגל יהיה מעגל לדים מהבהבים(הם כבר פועלים,אני פשוט לא מצליח להפעיל אותם לפי קול))

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=492370.0

נראה לי ElemenTal בונה משהוא דומה (כרגע קצת מסתבך אם זה אבל יכול להיות שהוא סידר את הבעיה שהיתה שם)

המערכת הבסיסית היא לשים טרנזיסטור (או רכיב מיתוג אחר) שנשלט מהקול ונותן מתח ללדים. המעגלים האלה צריכים רכיבים נוספים (נגדים קבלים וכו) שצריך למצוא בניסוי וטעיה כדיי לקבוע את הווליום שבו הלדים נדלקים / לסדר שהם לא ידלקו כשיש שקט / דברים דומים

פורסם
  • מחבר

האא מעולה,רק עכשיו שמתי לב לזה,תודה רבה [=

חשבתי על להכניס פונצימטר למעגל וככה לשלוט על באיזה רגישות הלדים ידלקו,יש לך רעיון לגבי הגודל של הפונצימטר?

זה יהיה רעש דיי חזק (נגיד של מים מבעבעים חזק(נרגילה)חחחח הבטחתי לחבר שאני יעשה לו נרגילה כששואפים ידלקו אורות).

לגבי שלא ידלק כשיש שקט,להשים קבל קטן?הריי קבלים מעבירים רק AC והם גם בדרך כלל בטרנזיסטורים לפי מה שאני יודע משמשים ל"סינון רעשים" כמו שזה נקרה ככה שזה יסנן את הרעש החלש של השקט לא ? (שוב,לא מבין כלכך בקטע עם קול,כולה תלמיד אלקרטוניקה בכיתה י'א ^^ )

תודה רבה על העזרה [=

פורסם

ערכים שלל רכיבים - למצוא בניסוי וטעיה

קבל - תלוי איך אתה מחבר אותו. אם אתה שם אותו בטור לחוט של ה +, הוא יעביר כשיש AC ולא יעביר כשאין. אם אתה שם אותו בין + ל - , הוא יקצר את ה AC ויישאר לך DC בלבד

הלדים והטרנזיסטור הם מוליכים למחצה, ועובדים כמו מיישרים : הם יישרו את ה AC ל DC, הקבל ייטען ב DC הזה, והמעגל יפסיק להגיב (יכול להיות שלפניי שבכלל תראה תגובה). כדיי שלא יקרה, תוסיף דיודה (ורצוי שוטקי 0.4 V ולא רגילה 0.7 V) במקביל למוליך למחצה הקיים בכיוון הפוך, כך שהיא תעביר את הצד השני של ה AC והקבל לא יוכל להיטען. למשל תחבר אותה בין B ו E של הטרנזיסטור, אבל בכיוון שבו היא לא מעבירה כשיש מתח שמגיע לפתוח את הטרנזיסטור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים