עבור לתוכן

** פריסת הכבל התת הימי השני מתקרבת בצעדי ענק

Featured Replies

פורסם

מזל טוב !

יאלה בלגאן. אוטוטו המצרים והירדנים ירצו גם קצת רוחב פס. גם המחיר של הhosting בארץ גבוה מאוד יחסית לעולם.. המיצרים ימכרו לנו גז ואנחנו נמכור להם אינטרנט.

פורסם

גם אם תעביר עוד 10 כבלים תת ימיים אנחנו לא נתקרב למצריים :screwy:

פורסם

לא היה פה תרד לפני כמה זמן שדיבר בדיוק על זה ומישהו פה אמר שזה רק טקטיקת הפחדה לחידוש החוזה מול מאד1 ?

פורסם

אתה מתבלבל

היה אשכול על הכוונה של בזב"ל להניח כבל תת ימי.

ואני אמרתי אז (ועדין חושב היום) שזה ניסיון לחץ. הלוואי שאתבדא.

כאן מדברים על חברה שאינה ספק אינטרנט, שקיבלה רישיון להניח כבל תת ימי.

אין שום סיבה שהחברה כאן תלחץ על מדנאוטילוס.

דרך אגב, החברה הזאת קיבלה רישיון מהר מאוד, אם בזב"ל היו רציניים בכוונה שלהם. הם גם היו מקבלים רישיון באותה מהירות...

פורסם

דרך אגב, החברה הזאת קיבלה רישיון מהר מאוד, אם בזב"ל היו רציניים בכוונה שלהם. הם גם היו מקבלים רישיון באותה מהירות...

זה לא בדיוק נכון יש לבזק בעיה קטנה שנקראת "הראשות להגבלים עסקיים" שלמרות הצורך בכבל לא יאפשרו ל014 להשטלת לגמרי על השוק. אם אני זוכר נכון לבזק יש כרגע איזה בעיה איתם עם משהו שקשור ליס או חברה סליולרית(אני לא זוכר).

פורסם

מדינות ערב לא יהיו מוכנות "לקבל" מאיתנו אינטרנט מהסיבה הפשוטה

שישנם סעיפים המקנים לגופים מסויימים בישראל זכות חוקית להאזין

לתעבורה.

זאת גם אחת הסיבות שאנחנו מסרבים להתחבר דרך היבשה (נגיד למצרים)

בגלל שאין לנו את הזכות החוקית להאזין לתעבורה (לא מתוך חשש שהם

יאזינו לנו או משהו כזה).

כל כבל שמוקם הסעיף של הזכות של המדינה להאזין לתעבורה מוכנס.

פורסם

גם פשוט רוצים עצמאות בנושא ושלא יקריסו לנו אותו במידה ויש מלחמה או משהו

פורסם

אני מקווה שבטמרס יעשו בשכל ויניחו כבל עם יותר גידים מ MED-1.

למעשה, הנחת הכבל הזה אמורה להכפיל (או יותר) את רוחב הפס של ישראל לשאר העולם, לפחות ב 5 השנים שלאחר הנחת הכבל, אנחנו אמורים לראות שיפור אדיר במהירויות התעבורה והגישה לחו"ל.

פורסם

היו פה בעבר דיונים ואנשים טענו שמהר מאוד שוב יווצר פקק. אתה בטוח שיהיה מספיק אותו לחמש שנים?

פורסם

"מספיק"? זה לא קרוב ללהיות מספיק. בשביל שבאמת יהיה "מספיק" אנחנו צריכים איזה 3 כבלים נוספים בסדר גודל של med-1. ספקיות התשתית והאינטרנט מציעות ללקוחות 12mbit לבית פרטי ממוצע, יותר מזה למי שמוכן לשלם יותר, ובעיקרון עד 100. בפועל התעבורה האפשרית של כל אחד לחו"ל אם מחלקים שווה בשווה היא פחות מ 2mbit לחיבור. אז עושים תיעדוף.

אז לא, מספיק זה לא יהיה, אבל תהיה לנו פה הקלה רצינית מהדרעק של עכשיו.

פורסם

^

על מה אתה מדבר?

השימוש בכבל של med-1 הוא קטן יחסית, והספקיות לא מתקרבות לנצל אותו במלואו, אז 3 כבלים?

הבעיה כרגע היא שהכבל הנוכחי הוא בעצם מונופול = מחירים גבוהים לספקיות = הן קונות מעט רוחב פס.

פורסם

למרות שאני לא שולל את האפשרות שהספקיות לא קונות מספיק תעבורה, מד-1 לבד לא מספיק בשביל מדינת ישראל.

התעבורה שהוא מסוגל לספק היא 3.84Tb לשני הכיוונים ביחד.תעשה את החישוב לבד, וקח בחשבון שיש בישראל מעל 2 מליון נקודות קצה אינדיבידואליות (כלומר, לא כולל מספר מחשבים על אותו חיבור)

פורסם

אתם שוכחים שהכבל הזה לא משמש אך ורק את הספקיות אינטרנט,

הוא מספק תעבורת לשיחות לחו"ל (שאם אני זוכר נכון, זה 8 או 16 קב"ש

לכל שיחה).

פורסם

רוב הרוחב פס שמשומש הוא של שיחות לחול ולא אינטרנט. תתפלאו אבל האינטרנט תופס אחוז מאוד נמוך ביחס לשיחה של חול, וגם התעדוף של שיחה הוא הגבוה ביותר. לכן הם יודעים מה שהם אומרים שזה ישפר את חווית הגלישה של כולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים