עבור לתוכן

אל תזיזו לי את הגבינה, תודה - עדכון אוטומטי של תוכנות

Featured Replies

פורסם

כתבה בשם הנ"ל פורסמה היום ובה המלצה לבטל עידכוני תכנה אוטומטיים למגוון של תוכנות:

Adobe Reader

Quicktime

Firefox

Chrome

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030272,00.html

כמובן שהמלצה זו מאד בעייתית: עדכוני אבטחה שוטפים חשובים כדי לסגור פרצות ומניעת ניצול חורי אבטחה,

וברור כי אם לא יהיו אוטומטיים אף אחד לא יזכור לבדוק כל אחד מהנ"ל כל פרק זמן סביר.

לעומת זאת העדכונים האוטומטיים אכן מטרידים, ולפעמים אף מכניסים עיזים בדלת האחורית מבלי להודיע על כך.

לדוגמא, לאחרונה הופץ עדכון ל Chrome ששתל plugin בפיירפוקס מבלי לבקש רשות ומבלי להודיע על כך.

אז מה לדעתכם עדיף: לתת להם לעשות כרצונם במערכת ההפעלה ולקוות לטוב,

או למנוע עדכונים אוטומטיים ולבצע בדיקה ידנית תקופתית, קצת באיחור, נניח פעם בחודש?

פורסם

מעדכן ומתרגל

ברוך השם אני עדיין יכול להתרגל לשינויים

ADOBE READER מזמן נטשתי... FOXIT עושה את אותו דבר עם חצי מהכאב ראש

פורסם

מעניין שYNET עושים כתבה כזו - תגובה 54 היא בדיוק במקום.

פורסם
  • מחבר

מה בקשר לעדכוני Java ?

המנעות מעדכון בהחלט יכולה ליצור פירצות אבטחה.

פורסם

הכתבה לא מקצועית בעליל!

הכותב מציג רק צד אחד של העניין ושוכח לציין את הסיכונים הכרוכים בביטול העדכונים האוטומטיים.

אני מחכה לתביעה הראשונה שהוא יקבל אחרי שמישהו יפעל לפי המדריך הזה ואז יפרצו לו למחשב, יגנבו לו חומר חשוב וישתלו לו איזה אחלה וירוס או טרויאני.

פורסם

מצאתם מקום לקרוא כתבות בנושאי מחשבים...

פורסם

...

הכותב מציג רק צד אחד של העניין ושוכח לציין את הסיכונים הכרוכים בביטול העדכונים האוטומטיים.

...

עד כמה שהכתבה היא גרועה ורעה (תוכן, סגנון ואף תחביר) ראה נא הפסקה הראשונה..

"עדכונים לתוכנות זה דבר חשוב ובדרך כלל גם חיובי. חברות משקיעות זמן יקר בפיתוח של תיקוני אבטחה, תיקוני באגים ופיצ'רים חדשים"

כמו כן - זה שפירסמתי איך מכינים פצצה לא אומר שעודדתי מישהו לעשות כן (כל שכן שלא המלצתי) - לאנשים "אמור" להיות שכל בקודקוד - והם "אמורים" להפעיל שיקול דעת

פורסם

הוא רק רשם מה כלול בעדכונים. להרבה אנשים המילים "באגים" ו-"פיצ'רים" לא אומרות כלום.

לדעתי הוא היה צריך לכתוב במפורש שמי שלא עושה עדכונים ייתכן שמשאיר את עצמו חשוף להתקפות דרך פירצות באבטחה שהתגלו לאחרונה ותוקנו בעדכון האחרון, לעשות את זה יותר ברור. המילה "אבטחה" בטלה בשישים ביחס לכל הכתבה.

תראה למשל תגובה של דביל מספר 53: "איך מבטלים עידכונים אוטומטיים של האנטי-וירוס? נמאס לי שזה תוקע לי את המחשב..." שלא מבין את החשיבות של עדכוני תוכנה, וכמוהו עוד רבים.

זה שאתה מלמד מישהו איך להכין פצצה אתה נוטל על עצמך חלק מהאחריות של הכנת הפצצה, שכן בלעדיך הוא לא היה יודע איך להכין אותה. אתה בעצם חשוף לתביעה משפטית במידה ומשהו ישתבש. אם יהיה לי קצת זמן בהמשך אני גם אמצא לך פסק דין בהתאם.

פורסם
  • מחבר

ADOBE READER מזמן נטשתי... FOXIT עושה את אותו דבר עם חצי מהכאב ראש

ניסיתי את FOXIT ונדלקתי, תחליף ראוי למפלצת.

פורסם

זה שאתה מלמד מישהו איך להכין פצצה אתה נוטל על עצמך חלק מהאחריות של הכנת הפצצה, שכן בלעדיך הוא לא היה יודע איך להכין אותה. אתה בעצם חשוף לתביעה משפטית במידה ומשהו ישתבש. אם יהיה לי קצת זמן בהמשך אני גם אמצא לך פסק דין בהתאם.

הלכת רחוק, מאוד רחוק.

זו לא כתבה בעיתון החמאס לנוער על איך להכין פצצה, סה"כ מדריך מחשבים ב-YNET.

אף אחד לא יכול לתבוע את הכתב אם קרה לו נזק, כמו שאף אחד לא יכול לתבוע אותו הם הוא קנה חומרה אחרי סקירה שלו, מילא טוטו אחרי ההמלצות שלו, או לבש בגדים על פי התחזית שפורסמה באתר.

כמו שנאמר, אדם צריך להפעיל שיקול דעת. אם אין לו ידע, שיפנה למישהו שמבין שיפעיל בשבילו את שיקול הדעת. אי אפשר לסמוך על כל מה שמפורסם באינטרנט כ"תורה מסיני".

פורסם

אני בכוונה הלכתי רחוק - כדי להקצין

לא נראה לי שיש איזשהו סיכוי שמישהו יגיש תביעה נגד הכתב\העיתון הזה בגין הכתבה הזו ונזקיה ויזכה

ואם כן מגיע למערכת המשפט שלנו גם פרס דארוין

פורסם

אני בכוונה הלכתי רחוק - כדי להקצין

לא נראה לי שיש איזשהו סיכוי שמישהו יגיש תביעה נגד הכתב\העיתון הזה בגין הכתבה הזו ונזקיה ויזכה

ואם כן מגיע למערכת המשפט שלנו גם פרס דארוין

אני באותה דעה איתך, אם זה לא היה מובן :-) דברי היו מכוונים לThe Hungry One.

פורסם

אני הגבתי למה ש gabriel6 אמר...

חכה, אני אמצא לך איזה משפט או כתבה על משהו דומה.

פורסם

עדכונים זה דבר חשוב.

בלי יכולת לבחור איך ומתי מעדכנים זה רע מאוד.

מה ADOBE תוקעים את התוכנת עידכונים והורדות שלהם.

לא רוצה!!!

כל מה שאני צריך מהם זה תוסף לFF שיכול להתעדכן עם המערכת עדכונים של הFF.

חוצפה שכזאת.

וגם היה להם פירצת אבטחה בתוכנה הזאת שלהם.

בשביל מה אני צריך את זה ????

כולהההההההההה תוסף קטן.

תנו להוריד אותו בלי התוכנות המיותרות שלכם.

וCHROME ו SKYPE שתקעו תוסף בFF בלי לשאול (וגם לא היה אפשר להסיר אותו בכלל, תודה רבה!!!).

מה זאת החוצפה הזאת ?

צריך להעמיד אותם בשורה ולירות בהם אחד אחד.

בריונות וניצול מהסוג הגרוע ביותר.

ממש אונס.

פורסם
  • מחבר

מסכים לחלוטין.

ובאותו עניין יש לשים לב גם ל google updater שתוקע מספר ג'ובים ב Scheduler מבלי לבקש רשות

ומנסה כל מספר דקות לבדוק "אם יש עדכונים"

ולך תדע מה הוא משדר החוצה לחברה הרעבה הזו למידע אישי אודותנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים