עבור לתוכן

מה הצעד הבא ללמוד בשפות בניית אתרים...

Featured Replies

פורסם

אני יודע HTML ברמה בסיסית - בינונית .

אני התחלתי ללמוד עם ה PHP אבל זה קצת קשה עלי .

אולי אני צריך ללמוד משהו אחר במקום ואחרי זה ה PHP ?

מה הצעדים ללימוד בניית אתרים .

הראשון הוא HTML

השני :

השלישת : וככה .

אני צריך מהשפה הקלה לשפה הקשה .

ואני זקוק לאתר בחינם לתרגל עליו .

כאילו לבנות אתר עם ה HTML ו PHP והשפות בניית אתרים אחרים שאשים אותם בתוך האתר ואתרגל .

אני צריך אתר חינם .

פורסם

JavaScript ובין היתר את הספריה jQuery שזה ספריה בJS.

PHP לא שפה קשה, פשוט תתרגל ותבנה כל מיני דברים.

פורסם
  • מחבר

אז אחרי שלמדתי את ה HTML עכשיו עלי ללמוד JAVASCRIPT ואחרי זה ה PHP ?

פשוט אני תקוע ב PHP במערכים אני לא מצליח להבין .

פורסם

אז אחרי שלמדתי את ה HTML עכשיו עלי ללמוד JAVASCRIPT ואחרי זה ה PHP ?

עליך שום דבר, זה רק אם אתה רוצה להרחיב את הידע וללמוד לעשות דברים אחרים. מהJS מקנה לך זה בעצם להוסיף דברים מונפשים לאתר(כמו סליידרים, טקסט שיזוז וכו'). אם אתה צריך את זה אז מומלץ ללמוד את זה וכמו שאמרתי את הספריה jQuery שזה ספריה בתוך JS והיא בעיקר בשביל ההנפשות האלה. מה גם שיש מלא פלאגינים שלא צוריך שום ידע מיוחד בJS.

PHP תלמד אם אתה רוצה באתר שלך איזה מערכות קניות שאנשים יוכלו לקנות דרך האתר, לשמור מוצרים ועוד כדומה.

כשאתה אומר שלמדת HTML, זה אומר שלמדת גם CSS? למה HTML וCSS הולכים יד ביד ואם עדין לא למדת CSS אז כדי מאוד שתתחיל.

פורסם
  • מחבר

אז אני חייב ללמוד CSS עכשיו . ולאחר ה CSS מה ללמוד את ה PHP או את ה JS ?

פורסם

css הוא משלים של HTML אפשר להגיד בעצם שHTML הוא השלד וCSS הוא כל השאר הגוף (ואז בא JS ומלמד אותו ללכת ולרוץ ואח"כ PHP ומלמד אותו לקרוא ולכתוב)

הקבלה קצת מוזרה יצא לי אבל דווקא לא רעה

פורסם
  • מחבר

אז HTML אני יודע .

נשאר ה CSS שהוא מספר שתיים וזה אני חייב ללמוד .

ונשאר ה JS שזה JAVASCRIPT שזה מספר שלישי וגם זה אני חייב ללמוד .

והרביעי הוא ה PHP שהוא מספר ארבע וגם הוא אני חייב ללמוד .

זה מהקל לקשה ? נכון ?

ואם אפשר קישור למדריך פשוט של ה CSS .

ואם אפשר איזה מדריך CSS פשוט ולא יותר מדי מסובך .

פורסם

אז HTML אני יודע .

נשאר ה CSS שהוא מספר שתיים וזה אני חייב ללמוד .

ונשאר ה JS שזה JAVASCRIPT שזה מספר שלישי וגם זה אני חייב ללמוד .

והרביעי הוא ה PHP שהוא מספר ארבע וגם הוא אני חייב ללמוד .

זה מהקל לקשה ? נכון ?

ואם אפשר קישור למדריך פשוט של ה CSS .

ואם אפשר איזה מדריך CSS פשוט ולא יותר מדי מסובך .

http://w3schools.com/css/default.asp

הצעה שלי, לעבור על כל מאפיין ולקרוא מה הוא עושה ואז לכתוב במחברת/דף את כל הפקודות מסודרות ככה שיהיה לך נוח כשאתה עובד ובמקרה ושחכת ללכת ליראות.

מה גם אחרי שאתה עובר ורושם תתחיל לתרגל, תעשה איזה אתר או משהו. אני למדתי CSS שעומד בתקנים והכי מנימלי ומסודר שאפשר בפחות משבוע.

בקשר לJS או PHP, אני מבין שאין לך עבר בשפות דומות ככה שזה לא באמת משנה. אבל ברגע שתלמד את אחת השפות האלה כמו שצריך אתה תיראה שהשפה השני ממש דומה לה. ככה שזה לא באמת משנה וזה תלוי במה אתה יותר צריך.

פורסם

הלמידה הכי טובה זה נסיון ולא לימוד סטייל בצפר.

אז לפי דעתי מה שאתה צריך לעשות זה לחשוב על מערכת פשוטה יחסית ולהתחיל לכתוב אותה עם php. תוך כדי כתיבה אתה כבר תלמד דברים מדוגמאות של אנשים באינטרנט.

javascript זה שפה הרבה יותר מורכבת וחכמה שאפשר לעשות איתה דברים שאתה לא מאמין, ולא שפה לאנימציות והנפשות, לפי דעתי תלמד אותה אחרי שתשלוט בphp וcss בצורה טובה, ואז גם תדע למה אתה צריך js ולא סתם תלמד את זה כמו תוכי (מה שלא יתן לך הרבה, אז תדע את הצורת כתיבה אבל לא תדע איך לעשות עם זה דברים חכמים כמו ajaxים למינהם)

פורסם
  • מחבר

אני אלמד . אבל אני לא יכול לתרגל אם אם אין לי אתר .

אני כעת מתרגל על הCSS בדפדפן אבל אני אהה זקוק ל אתר חינמי כזה . אין אתרים כאלו ?

ועל ה PHP אני התקנתי את ה WAMP אבל כדי לשלב בינהם או בין ה HTML ו ה CSS אני אהיה זקוק לאתר חינמי כזה .

אתם לא מכירים ?

ואולי אני מתחיל ללמוד תיכנות זה יעזור לי בלמידה ה PHP ו ה JAVASCRIPT ?

פורסם

אני כעת מתרגל על הCSS בדפדפן אבל אני אהה זקוק ל אתר חינמי כזה . אין אתרים כאלו ?

ועל ה PHP אני התקנתי את ה WAMP אבל כדי לשלב בינהם או בין ה HTML ו ה CSS אני אהיה זקוק לאתר חינמי כזה .

אתם לא מכירים ?

אז כל הקטע תעשה אתר .. תעצב איזה אתר או שתוריד PSD מוכן ותתחיל לבנות אותו. תשתדל להישתמש בכמה שפחות תמונות וכמה שפחות קוד.

פורסם

אתם לא מכירים ?

בwamp הזה שהורדת אתה יכול לשים html,php והכל, לא הבנתי מה הבעיה. זה כמו אחסון בחינם רק אצלך במחשב. גם יש מלא שרתים בחינם (חפש בגוגל free hosting) אבל למצוא אחד שעובד נורמלי עם php וכל מה שצריך יכול לקחת זמן.

וללמוד תכנות מסודר (בבית ספר?) יכול לעזור בזה שתלמד להשתמש בפונקציות, לולאות, מערכים, כל מני שיטות לדברים - בסך הכל תכנות זה דומה בכל השפות ושלומדים לבד לפעמים לא שמים לב לדברים כאלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים