עבור לתוכן

משתלם לקנות את בכונן ssd samsung 470 עכשיו??

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מעוניין לקנות את הכונן ssd samsung 470 בעלות של כ 1800 ש"ח,

רציתי לדעת האם משתלם להשקיע בכונן הזה במחיר כזה עכשיו או שכדי להמתין לדגם כל שהוא שאמור לצאת בקרוב??

פורסם

מה בדיוק השימושים שלך?

SSD בכלל לא כ"כ משתלמים אלא אם אתה ממש חייב אחד כזה (אם אתה גרפיקאי למשל).

פורסם
  • מחבר

אני גרפיקי חובבן, הדיסק קשיח שלי איטי(5400rpm( אני מתכוון להחליף בכל מקרה ואם כבר אני מעדיף להשקיע.

יש לי בעבד i930 ו- 6gb זיכרון פנימי כך שכניראה לא יהיה לssd צוואר בקבוק..

איזה כונן בנפך של לפחות 200gb הייתם ממליצים, או שבכלל כרגע עדיף לחכות שבועיים שלוש לדגם יותר מתקדם וזול??

פורסם

מה התקציב שלך ?

אולי כדאי לך לעשות רייד או משהו לקבל יותר ביצועים

פורסם
  • מחבר

לא אני לא רוצה רייד; אני רוצהה ללכת על כונן ssd והתקציב שלי הוא מקסימום 1800 ש"ח;

אני רוצה קיבולת זיכרון של מינימום 200gb,

ללכת על הכונן "samsung 470" או עדיף לחכות בשביל דגמים יותר מתקדמים וזולים שאמורים לצאת בקרוב(אם בכלל??)??

פורסם

לפי מה שאני רואה שזה בהחלט הצעה טובה ומשתלמת

האמינות סבירה לפי NEWEGG

הביצועים טובים ומתאימים לוידאו

אבל אני לא בטוח לגבי הביצועים לאורך זמן אני רואה אנשים עם ביצועים נמוכים ברשת אולי כדאי לשאול מישהו שיש לו את זה לחפש יותר על זה

פורסם

לא אני לא רוצה רייד; אני רוצהה ללכת על כונן ssd והתקציב שלי הוא מקסימום 1800 ש"ח;

אני רוצה קיבולת זיכרון של מינימום 200gb,

לדעתי, אתה מגדיר לא נכון את בעיה שלך ואת הצרכים:

1. אתה צריך כונן לאכסון (גם דיסק 5400rpm הישן שלך מתאים, תלוי בנפח).

2. לעיבוד גרפיקה/וידאו חשוב שהמקור והתוצר יהיו על דיסקים שונים, כדי להמנע מצוואר בקבוק בכתיבה/קריאה.

3. בתקציב שלך אפשר לקנות 2 SSD - למשל, אחד 100/120GB והשני 60GB, להתקין מע' הפעלה + תוכנות על אחד ושני לקבצי מדיה.

לפי מה קבעת שצריך אחד 200GB?

פורסם
  • מחבר

לא , יש לי כבר כונן אחסון של 2tb,

אני גם מקודד ועורך הרבה סרטים(בתור תחביב) ויוצא שאני צריך לשכפל קבצים לפעמים גדולים לאותו כונן,

אני כבר החלתתי ללכת על ssd, השאלה שלי היא האם יש דגם של ssd hותר משתלם מבחינת עלות פר ביצועים, והאם בעתיד הקרוב(שבועיים שלוש מעכשיו) הולך לצאת כוננים מתקדמים וזולים יותר או לחילופין צפוייה ירידה דרסטית במחירי הssd??

(אני פשוט לא מתמצא בשוק כונני הssd ואני לא יודע אם צפוייה התפתחות רצינית בקרוב, אני לא רוצה לפספס את הרכבת..)

פורסם

אם אין לך SATA3 אז הדגם הזה הוא מהמהירים שיש היום 250MBs -+.

אם יש לך SATA3 אז יוצאים בקרוב מאוד דגמים עם sandforce סדרה 2XXX שמגיעים ל- 500MBs -+ במחיר דומה (OCZ Vertex 3).

בגדול SSD-ים שיש בשוק היום הם עם צ'יפים בליטוגרפיה של 34nm - בהמשך השנה אמורים לצאת 22nm

המחירים ירדו בהדרגה עם ההתקדמות בליטוגרפיה אבל לדעתי לא לצפות לירידות מחירים דרסטיות.

לכן לא חושב שתרגיש פראייר בעוד חצי שנה, המחירים לא ירדו בחצי.

לגבי משתלם - SSD זה אחד הדברים המשתלמים היום , HDD בכללי הם צוואר הבקבוק של כל המחשבים היום אז כל שיפור בו ישפר את העבודה השוטפת - תבדוק תהליכים שרצים על המחשב ולוקח להם הרבה זמן להסתיים, אם המעבד לא מגיע לעומס של 100% בזמן הזה אז זה אומר שהוא מחכה לקבל\לשלוח נתונים מה-RAM או מה-HDD , זכרונות ה-RAM הם כבר מזמן במהירות די מספקת, מה שנשאר זה ה- HDD שהיוצר את צוואר הבקבוק (כמובן שיש תהליכים כמו משחקים, שבהם אין שימוש כמעט ב-HDD ולכן המעבד קרוב ל-100% ניצול).

אגב, עם ההתקדמות במעבדים ובכמויות הזכרון RAM, תוכנות הפכו ליותר כבדות (בעיקר גרפית) וזה אומר טעינה של קבצים יותר גדולים לזכרון מה אומר עומס גדול יותר על ה- HDD שיוצר צוואר בקבוק (שוב ניתן לראות את זה ב% ניצול של המעבד).

יש לי SSD קטן ולא שיאן מהירות אבל יש שיפור ענק בעבודה היומיות עם תוכנות סטנדרטיות ו- VS2010, אז אני לא מתאר לעצמי איזה הבדל יהיה בתוכנות גרפיקה.

אגב איפה מצאת אותו בארץ ? לא ראיתי בשום חנות

פורסם

הדבר האחרון שאפשר לעשות הוא כרגע להמליץ על SSD של OCZ.

למרות שבכלל מדובר על דגם אחר ממה שעשה עכשיו את כל הבלאגן זה פשוט מראה עד כמה הבקרת איכות שלהם לא קיימת.

כשהם היו מייצרים מודולי זיכרון היה להם את אחוזי הRMA הכי גבוהים בשוק שוב בגלל הבקרת איכות המדהימה שלהם ועכשיו הם עוד שיקרו ללקוחות שלהם בפנים אחרי שהעבירו את הVertex 2 לליטוגרפיה של 25nm.

OCZ כרגע מבחינתי היא חברה שאסור להתקרב אליה.

פורסם

לא מכיר את ענייני ה-RMA איתם לעומק אבל הכוונה שלי הייתה ל-SSD-ים שיעשו שימוש בבקר sandforce 2xxx

פורסם

ברור, רשמתי בהתחלה "למרות שבכלל מדובר על דגם שונה"...

בכל מקרה זה מעיד על רמת הבקרת איכות שלהם שכרגע לא ממש קיימת.

פורסם
  • מחבר

Nirt, תכננתי לקנות את ה470 מחול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים