עבור לתוכן

כנראה שהווינדאוס נגוע בווירוסים, איך מטפלים בבעיה מהשורש?

Featured Replies

פורסם

יש לי WIN 7 64BIT, מותקן AVAST אנטי ווירוס ו-ZONEALARAM פיירוול.

לא יודע איך, אבל נכנסו לי ווירוסים למחשב, כנראה סוס טרויאני, ואני משער כך בגלל איטיות ושימוש במשאבים נורא גבוהה+הודעות חוזרות ונשנות של האנטי ווירוס.

עשיתי סריקת boot time scan ומחקתי תוכנות לא בשימוש, אבל ההודעות מהאנטי ווירוס עדיין ממשיכות להופיע.

אני לא רוצה לקחת סיכון כאן, כי הרבה פעמים יש שימוש בכרטיס האשראי ורק זה חסר לי :-\.

מה הדרך הכי טובה לנקות את המחשב ולוודא שאין בו שום טרויאני או רוגלה? באיזה סריקות/תוכנות להשתמש?

עריכה:

אני רוצה להוסיף שהגלישה היא דרך פיירפוקס, עם נוסקריפט ו-ADBLOCK כתוספים ברקע.

גם השימוש שלי בווינדאוס הוא מאוד פשוט, אין פורנו ושטויות כאלה, אז לא מבין מאיפה צצה בכלל הבעיה הזו!

פורסם

שלום לך

תוריד גירסאות התסות של

NOD 32 או KASPERSKI

או שתתקין את AVIRA שהיא

בכלל חינמית ותקווה לטוב :)

טיפול מהשורש = פירמוט והתקנה מחדש .

:xyxthumbs:

פורסם

לא היה מזיק אם היית מציין את תוכן ההודעות האלו.

מועבר לפורום תוכנה.

פורסם

תיקח חבר שקצת מבין בעניינים ותגיד לו שיריץ ComboFix

גבה את החומר שלך לפני כן .

פורסם

תנסה אנטי וירוס דרך הבוט כמו recure cd avg או אחרים הם חופרים עמוק יותר

פורסם

לאחרונה יצא לי להתעסק עם כמה מחשבים נגועים עמוק.

קודם כל, AVAST הוא לא רע בכלל. ממליץ לך להריץ אותו על הבדיקה המקיפה ביותר, כולל ארכיונים (קבצי rar,zip,cab וכו) במצב בטוח.

בנוסף להריץ melwarebyte, spybot ו-trojan remover.

תבדוק איזה וירוסים הם לא מצליחים להסיר ותסיר אותם ידנית (תחפש בגוגל את שם הוירוס + remove)

במחשב אחד נאלצתי להשתמש בנשק יום הדין - פרמוט. אם החומר שלך מגובה, זו תהיה הדרך המהירה והטובה יותר. אם לא, תגבה חביבי...

פורסם

שלום לך

תוריד גירסאות התסות של

NOD 32 או KASPERSKI

או שתתקין את AVIRA שהיא

בכלל חינמית ותקווה לטוב :)

טיפול מהשורש = פירמוט והתקנה מחדש .

מה עוד צריך :nixweiss:

פורסם

אני אישית תמיד גרסתי שהפתרון לאבטחת המחשב הוא ליצור שכבות הגנה יעילות ומסודרות כדי למנוע כניסה של מזיקים למערכות Windows מכיוון שאחרי חדירה של מזיק כזה או אחר נורא קשה מאוד לנקות את המערכת וגם אם ניקית אותה נורא קשה להישאר שקט בשימוש עם מערכת שכזו שכן אינך יודע איפה עוד נפגעת.

עכשיו אחרי שנפגעת, אין טעם להחליף אנטי וירוס, רוב האנטי וירוסים הקיימים בשוק מספקים הגנה בסיסית מפני חדירה וברגע שכבר חדרו כמעט כולם מתקשים לתקן זאת, אנטי וירוס הוא סה"כ כלי שנועד לעזור למשתמש ואם AVAST הוא אנטי וירוס שאתה מסתדר אתו אז שוב אין שום טעם להחליף אותו, בחירה של כלי כזה או אחר זה עניין סובייקטיבי בעיקרו לכן אל תמהר לקבל את ההמלצות השונות בנוגע לאנטי וירוס.

אמרת שהאנטי וירוס נותן לך הודעות על קיומו של הוירוס ומן הסתם שהוא גם מספק לך את שמו, לכן כדי לטפל בבעיה תצטרך קודם לבדוק בעזרת גוגל מידע על אותו מזיק כמו: באיזה קבצים הוא פוגע, מה מטרתו, כיצד ניתן לבודד אותו וכמובן איך מצליחים להסיר אותו ביעילות.

אם תרצה לקבל תמונת מצב חיצונית על המערכת ועל אזורי הפגיעה ואולי גם הצלחה בהסרה של אותו מזיק, אתה מוזמן לנסות דיסק הצלה של אחת מחברות האבטחה המוכרות, לעניות דעתי דיסק ההצלה של BitDefender הוא הנוח ביותר אבל אתה יכול להשתמש גם בכלים של חברות אחרות כמו kaspersky או f-secure.

אם לי זה היה קורה, הייתי מגבה את הקבצים (אחרי שסרקתי אותם) החשובים לי, מפרמט את מערכת ההפעלה ובונה שכבות אבטחה טובות יותר כדי למנוע מצבים כאלו בעתיד. כמו: לא להשתמש בהרשאות ניהול, אנטי וירוס, אנטי רוגלה (בחלק מהאנטי וירוסים זה כלול), חומת אש, אנטי רוטקיט, הצפנה של קבצים אישיים חשובים, גיבוי מוקדם של תוכן נצרך, עדכונים שוטפים לתוכנות ולמערכת ההפעלה וכמובן שלא משתמש בתוכנות פרוצות שמהוות דלת אחורית.

פורסם

יש לי WIN 7 64BIT, מותקן AVAST אנטי ווירוס ו-ZONEALARAM פיירוול.

אח שלי פה טמון הכלב..

בניגוד לכל השאר פה {חוץ מאלה שגם בדעה כמוני} אני חושב שהאנטי וירוס שלך במילה צנועה... חרא לגבי הזון אלרם אין לי איתה כל כך ניסיון וגם לא נראה לי שיהיה לי....

גם לי היה פעם וירוסים במחשבים שכמדומני גם היה לי אווסט וחוץ מלעשות חומוס הוא לא עשה כלום {גם זיהה שיש וירוס}.... ניסיתי את נוד והוא גם רק הפליץ.... שמתי קפרסקי מעודכן והכל הסתדר...גרמנים זה גרמנים ימח שמם זה כמו ה BMW של האנטי וירוסים... ומההתרשמות שלי האוירה גם כן אותו דבר {לטובה}....

שים אינטרנט סיקיורטי תעדכן ואני מאמין שהכל יסתדר {שים לב שיש לך באפשרויות של התוכנה להגדיר את עומק הסריקה וכו... תעלה אותה להכי עמוקה וכו ואז תסרוק}...אם אחרי זה עדין יש לך משהו חשוד תפעיל את מנהל המשימות אם תראה משהו מוזר תעשה פתח מיקום קובץ אם אתה מזה בודאות שזה וירוס פשוט תמחק אותו אם לא תריץ בדיקה בגולל {כמו שאמרו כבר}

פורסם

אתה מדבר שטויות. לא יודע איפה להתחיל, מזה שאווסט הוא אנטי וירוס סביר לחלוטין או מזה שקספרסקי הוא לא גרמני...

לפותח הדיון-

מערכת שנפגעה מוירוס לעולם תהיה בטוחה כמו שהייתה לפני הפגיעה. בשימוש נכון במחשב המחשב לא אמור להפגע גם אם אין אנטי וירוס מותקן (חומת אש לעומת זאת זה חובה, והבסיסית של WIN7 מספקת לחלוטין). התפקיד של אנטי וירוס זה בעיקר להגן על המחשב מפני המשתמש...

אז אם את מבין בעניינים האלו יש מספר כלים שיוכלו לעזור לך לנקות את המערכת, לא מומלץ להשתמש בהם אם אתה לא יודע ב100% את המשמעות שלהם.

קודם כל כמובן סריקת וירוסים ורוגלות בעזרת תוכנות מעודכנות (עדכן את אנטי וירוס והרץ אותו על בדיקה מקיפה, יקח הרבה זמן). SuperAntiSpayware מומלצת נגד ספייוורים למינהם, להוריד, לעדכן ולסרוק בעזרתה בדיקה מקיפה.

כלים מתקדמים יותר-

hijackthis

combofix

avz4 כסריקה נוספת

פורסם

דנדי.. בגלל זה אני מעדיף להתעסק עם המחשב לבד, ואני יודע שטכנאים הם המחלה של הסבתא (של הלא מבין במחשבים :P)

מה זה ישר לפרמט? לבן דוד שלי היה וירוס קטן שיכלתי למחוק לו בדקה, הוא הזמין טכנאי שלקח לו 300 שקל ופרמט לו את המחשב בלי לחשוב פעמיים, אם זה מה שנדרש בשביל להיות טכנאי מגיל 10 יכולתי להיות טכנאי, מה זה הפתרונות האלה? ישר, תפרמט, קודם שיבדוק את הבעיה, את השורש, את השם, אולי זה סתם בעיה שנדבקת לקבצי PDF, ואז לא צריך לפרמט, צריך לעשות UNINSTALL לאדובי, להריץ סריקה מקיפה, ולהחזיר.. מה אתה יודע אם אתה ישר מפרמט?

פורסם

טוב, ישר לפרמט זה לא פתרון.

פורסם

^^^^^^

^^^^^^

לפותח הדיון-

מערכת שנפגעה מוירוס לעולם תהיה בטוחה כמו שהייתה לפני הפגיעה.

^^^^^^

גם אם יורדים לשורש הבעיה ( מה זה נותן ? תגיד שלום לווירוס ? ) אם רוצים להיות

בטוחים לגמרי שלא נשארו זנבות של ווירוס / נוזקה אז רצוי לבצע פירמוט,

מי שלא רוצה ויכול לחיות אם זה ( עם החשש ) - שיבושם לו.

וכל זה מתייחס לדברים שאפשר לגלות, אני לא בטוח שהעובדה שאין

התרעות מאנטיווירוס מעידה בהכרך שהמערכת נקיה לחלוטין, אם כי

במערכת ביתית ברוב המקרים זה כן, מחוסר העיין של התוקפים בעיקר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים