עבור לתוכן

מדידת זרם / מתח לטווח הרחוק. מה לקנות?

Featured Replies

פורסם

המתח המלא בשקע הוא כ 340 V, המתח הממוצא RMS הוא 240 V

את אלה ניתן למדוד אם מולטימטר גנרי פשוט - שם אותו אל AC V ודוחף את 2 החוטים לשקע

את הזרם את לא יכול למדוד אם אמפרמטר פשוט כי הוא מודד ב DC בלבד (ניתן לקמבן דיודות אבל אתה לא תקבל מדידה מדוייקת. המצב של ה "10 A" יכול בתכלס למדדו עד 20 A בערך, אבל לכמה שניות כל פעם שלא יתחמם

בקשר ל "לסמוך אל מה שכתוב" בדקתי מסקרנות טוסטר שהיה כתוב אליו 700 W ויצא 683 W, מספיק קרוב לדעתי

• תגובות 39
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וואלה? תמיד חשבתי ש-240V זה לא האפקטיבי.

פורסם
  • מחבר

באמת מספיק קרוב, אבל יש לי מכשירים שלא כתוב עליהם כלל מהי צריכה החשמל שלהם, הם יותר מעניינים אותי מאלו שכן.

בקשר למדידות, תהיה בעיה למדוד כמה זרם צורכים מכשירים המחוברים באמצעות שנאי שמוריד את המתח? (טלפון אלחוטי/מודם/מטען של הפלאפון וכד'...)

פורסם

את הזרם אחריי השנאי לא בעיה למדוד, הואDC - אתה שם את השנאי אל DC 10A ומודד. אבל השנאי עצמו לוקח חשמל (להתחממות) ואת זה אתה לא תראה במדידה

קיים טריק שמאפשר לתת הערכה כמה W מכשיר חשמל (אם מארז גדול וללא מנועים / מאווררים) לוקח, בצורה מאוד לא מדוייקת :

תבדוק כמה הוא מתחמם כשהוא עובד

תשים בתוך המארז שלו מנורת ליבון, תדליק אותה ותן לה להתחמם ולחמם אותו (שהמנורה לא תיגע בדברים שהיא יכולה לשרוף בתוך המכשיר כשהיא חמה)

תמצא בניסוי וטעיה איזה גודל של מנורה צריך כדיי שהוא יתחמם באותה טמפ' כמו שהוא עובד. ה W של המנורה הזאת יהיה מאוד בערך ה W של המכשיר האמיתי

פורסם

חברת חשמל מנסה ללהביא 325V SIN לכל בית ככה שזה חלקי שורש 2 יוצא 229.8V RMS בכל בית.

ההפרש במתחים בין בתים נוצר בגלל שלכל ארון חשמל של חברת חשמל מחוברים כמה בתים במרחקים שונים אז יכול להיווצר מצב שבו הבית הקרוב ביותר לארון יקבל טיפה יותר מ230V והבית הרחוק ביותר יקבל קצת יותר מ220V

פורסם

יכול להיות הבדל גדול יותר אפילו. אני מדדתי לפעמים 245 - 255 אצלי (וזה גם לא היה קבוע)

פורסם

כן, יכולים להיות הרבה שינויים במתח בקו החשמל.

אני מדדתי בבוקר 463V בין פאזה לפאזה, זה פשוט מטורף, הרבה יותר ממה שצריך להיות.

אבל זה לא נשאר ככה הרבה זמן, זה ירד תוך כמה דקות ל397V.

כנראה הייתה להם בעיה, או שפשוט לא הייתה צריכה גדולה.

פורסם

אני מדדתי בבוקר 463V בין פאזה לפאזה, זה פשוט מטורף, הרבה יותר ממה שצריך להיות.

הבית שלך לא עלה באש ??? :)

פורסם

270 V המתח אל פאזה אחת הוא, כמעט לא יזיז לרוב המכשירים חוץ מגופי חימום ומנורות ליבון

פורסם

הוא לא אמור לעלות באש, כל עוד זה לא נמשך הרבה זמן :)

כמו שאמר ידידי שמעליי, זה לא אמור להזיז למכשירים עם שנאים(הוא אמר "רוב המכשירים").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים