עבור לתוכן

שאלות על האוניברסיטה הפתוחה

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מדעי המחשב ויש לי מספר שאלות לגביה.

רקע אישי-

אני בן 22 לפני מספר חודש השתחררתי,מצאתי את עצמי מחפש מקצוע לחיים,בסופו של דבר על פי שיקולים רבים הגעתי למסכנה שהמסלול בשבילי הוא מדעי המחשב,

כאן נתקלתי בבעיה,מסתבר שכן הייתי צריך ללמוד בבצפר וכן באמת הייתי צריך להשקיע בבגרויות ואפילו לעשות פסיכומטרי (שאני ממש רוצה שיפסלו את הרעיון הזה)

אבל הלימודים בזמנו לא התאימו לא לאור המצב הכלכלי בביתי ולא שיטת הלימוד...

בתיכון קיבלתי פטור ממתמטיקה ומאוד מספר מקצועות כדי שאוכל לעבוד ולהתפרנס,ואת זה קיבלתי בתנאי שאני ייגש ל 3 יחידות מתמטיקה ומינימום 3 אנגלית (ניגשתי ל4 לא יודע איך),מתמטיקה סיימתי אם ציון סופי 80 (לימודים עצמאים בבית מידי פעם אם ההורים) ובחלק קטן מהשיעורים הייתי כי הם היו תקועים באמצע המערכת,אבל בכל זאת הבנתי שזה בזבוז זמן כי שיטת הלימוד במתמטיקה בארץ בבצפר ובתיכון היא גרועה ומה שהמורה מנסה להסביר במשך שבוע אפשר להסביר אחרת במשך שעה (אולי בגלל הרעש אולי אז אפילו זה לא נקלט....)

תרגילים במתמטיקה אולי כל סוג שלהם הייתי פטור (יותר נכון בונה) איזה 3 פעמים מדרכים שונות וניגש לבגרות.

אז הגעתי למסכנה - שהדרך היחידה שלי זה או להשלים את הבגרויות\מכינה ולעשות פסיכומטרי (שזה בסביבות שנה לימודים לפחות)

או ללכת לפתוחה לאפיק מעבר שזה נראה משהו יותר נוח

עכשיו לשאלות

1.עשיתי רק 3 יחידות מתמטיקה ואני לא גאון ותאמת לא נגעתי\למדתי כבר 4 שנים,ואני קצת חושש להגיע לקורסים של הפתוחה ולמצוא את עצמי שומע סינית ולא מבין כלום,בגלל כל החומר החסר שיש לי ,השאלה שלי האם הם מסבירים לפחות בצורה מהירה את כל החומר מרמה של יחידה ?

או שאני צריך ללמוד לבד לפני שאני בכלל מתחיל את הלימודים שם,כי אני מעדיף לחזק את האנגלית שלי שברמה גם דיי נמוכה,בזמן שהקצבתי לעצמי.

2.אם אפשר בבקשה תנסו לתאר לי בערך איך הולך שיעור\הרצאה (הכוונה המרצה\מורה מגיעה מסביר את כל החומר שיטות פתירה וכדו)

3.אם אני מאוד אוהב את שיטת הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה האם כדי לי להישאר שם או בכל זאת כדי לי לעבור לאוניברסיטה רגילה ?

סליחה על שגיאות הכתיב

סליחה על החפירה ניסיתי לתת תיאור ורקע לשאלה

תודה לכל העונים והעוזרים :)

פורסם

גם אני פחות או יותר באותו מצב (רק שאני פשוט קרוב לגיוס),

ולמיטב הבנתי לא מלמדים אותך בכלל בפתוחה, אתה יושב ולומד לבד בבית, ורק ניגש למבחנים.

בנוסף, שמעתי (מאחי) שלא מתקבלים בלי תעודת בגרות (אין לי) - מה שנראה לי תמוהה כי לפי מה שהבנתי זו כל המטרה של הפתוחה.

ביררתי - כמו שחשבתי, זה לא נכון :nono:

אפשר גם אור על העניין?

פורסם
  • מחבר

באוניברסיטה הפתוחה אין תנאי קבלה ואין צורך בבגרות.

גם לי אין בגרות מלאה בגלל שחסר לי נקודה בלשון (ככה זה שהמגן הוא 11 כן כן המגן שלי הוא 11 ולא ניסיתי לפסול אותו כי גם ככה בגרות מאלה לא שווה הרבה)

בקשר לשיטת הלימוד השאלה שלי היא יותר לכיוון אם הוא מרצה בצורה מפורטת מ א-ת שיהיה כמה מהר שיהיה העיקר שהחומר יועבר, ואם הוא מועבר בצורה שאיתה אפשר יהיה ללמוד ולתרגל את זה בבית או שבאמת אני יהיה צריך להשלים הרבה חומר לפני הלימודים כדי שאוכל להבין על מה המרצה מדבר...

תודה :)

פורסם
אתה יושב ולומד לבד בבית, ורק ניגש למבחנים.
פורסם

מצטער לומר לך אבל עם שלוש יחידות ידברו איתך סינית, או שתעשה מכינה, או שתלמד בבית לבד חומר של 5 יחידות.

חבל שסתם תוציא הרבה כסף על סימסטר שקשה לי מאד להאמין שתוכל לעבור אותו.

פורסם

בפתוחה יש מסלול של קורס מתוגבר

כאשר אתה משלם עוד איזה 200 שקל על הקורס

אבל יש לך מפגשים של 2.5-3 שעות פעם בשבוע במשך כל הקורס. (יכול לנוע בין 10-15 ומעלה תלוי בקורס)

רוב המרצים הם בסדר וממש מאכילים אותך בכפית את החומר, אבל כמובן שאתה צריך להשקיע גם הרבה בבית.

יש גם שיעורים מוקלטים (אופק)

כמובן שבמשך כל הסמסטר אתה צריך להגיש ממ"ן (ברבים) (שיעורי בית להגשה)

והם תופסים נתח קטן מהציון הסופי.

פורסם

מתמטיקה לבגרות היא ממש לא מתמטיקה לאוניברסיטה ובייחוד לא למדעי המחשב.

תירשם סימסטר ראשון ל"אשנב למתמטיקה",

אם אתה לא רוצה לבזבז אש"חים תשאיל את הספרים ותעיין, תראה האם יש עדיין שן לא שחוקה בגלגלים. :screwy:

הקורס ברמת פתיחה, מציג את נושאי הבסיס ברמה אקדמאית. הוא לא חובה לתואר, אבל בהחלט מציב את הרף במקום הנכון.

ד"א המרצה שלי טל, היה אומר שמתכנתים נכשלים בקורס באופן גורף, אני קיבלתי 100 והלכתי ללמוד הנדסה כימית בטכניון.

בהצלחה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות

אני באמת ישקול את הקורס אשנב במתמטיקה,בינתיים יצא לי למצוא כמה סיכומים ודפי לימוד באיטנרנט ל5 יחידות אני קורא את זה לפני השנה (זה עוזר להירדם :P)

לצערי כבר שחכתי את הנוסחאות של סינוס קוסינוס טנגנס קטנגס (אם ככה קוראים להם)

ובקשר לשאלה האחרונה שלי-

אם אני ממש אוהב את האוניברסיטה הפתוחה ואני יסיים את האפיק מעבר אם ציון ממוצע של 90 (אך אני אוהב לחיות בחלום) ואני ישקול להמשיך בפתוחה

האם בכל זאת כדי לי לעבור לאוניברסיטה רגילה ? וכן למה בגלל השם ? בגלל אופן הלימוד? בגלל המסגרת שבונים לך ? הקפיטריה ?

שוב תודה על כל העזרה :)

פורסם

לדעתי יש 2 סיבות לאפיק מעבר:

1. למידה במסגרת מסודרת וב-Dead line סגור. יגרום לך לסיים את התואר מהר יותר

ולא להמרח איתו כמו 70% מהסטודנטים בפתוחה(אני ביניהם :)).

2. שם ומוניטין שיש לאוניברסיטאות הישראליות בחו"ל(בארץ תופסים מאוד מהאו"פ בשוק, בעיקר בשוק ההיי-טק).

בפתוחה יש מסלול של קורס מתוגבר

כאשר אתה משלם עוד איזה 200 שקל על הקורס

אבל יש לך מפגשים של 2.5-3 שעות פעם בשבוע במשך כל הקורס. (יכול לנוע בין 10-15 ומעלה תלוי בקורס)

רוב המרצים הם בסדר וממש מאכילים אותך בכפית את החומר, אבל כמובן שאתה צריך להשקיע גם הרבה בבית.

יש גם שיעורים מוקלטים (אופק)

כמובן שבמשך כל הסמסטר אתה צריך להגיש ממ"ן (ברבים) (שיעורי בית להגשה)

והם תופסים נתח קטן מהציון הסופי.

לא הייתי קורא ל 15% מהציון שלך נתח קטן :)

לגבי הנחייה מוגברת, לדעתי זה שווה את זה. אני נכשלתי ב-2 קורסים למרות שהייתה לי הנחייה מוגברת,

אבל אם לא הייתה לי, הייתי מקבל 10 במקום 40, אז היי! :smile1:

תזכור דבר אחד, אם אתה אחד עצלן בקטע של לימודים ושונא את עצמך בגלל זה.

לימודים בפתוחה יחזקו את השנאה העצמית הזאת בפי בערך 100.

פורסם

לא אמרתי שזה קל

אני נכשלתי ב2 קורסים הראשונים שלי.

רק בקרס השלישי הבנתי מה מצפים ממני וכמה זמן אני צריך להשקיע.

יש קורסים יותר קלים ויש קורסים יותר קשים.

פורסם

אם אתה יכול ללמוד לבד, כלומר יש לך משמעת עצמית גבוהה וכמובן יש לך אנגלית טובה אתה תוכל ללמוד בפתוחה.

אני מרגיש בהמון הרצאות מיותר, או שהמרצה גרוע או שהוא לא יודע ללמד (ואז אני יושב ללמוד לבד).

יש את כל החומר ברשת ובספרים, ישנם אפילו הרצאות מצולמות. אפשרי בהחלט ללמוד לבד.

פורסם

קודם כל יפה שהגעת "למסכנה "

דבר שני אפיק מעבר הוא משהו שאחוזים בודדים מצליחים בו, יש לך סיכויים הרבה יותר גבוהים להגיע לטכניון או אוניברסיטה ברמה גבוה יותר דרך מכינה או השלמת בגרויות

דבר שלישי אם יש לך 3 יחידות מתמטיקה ורמה נמוכה באנגלית מה לך ולמדעי המחשב???

אתה חייב ראש מתמטי לתיכנות

ותתחיל בללמוד עברית

פורסם
  • מחבר

ל-bitonml11

קודם כל "תודה"

הגעתי ל"מסכנה" הזאת אני מעדיף לא לבזבז את הזמן על השלמת בגרויות\מכינה +פסיכומטרי רק כדי להוכיח למוסד לימודים שאני מסוגל ללמוד,ואני מעדיף ישר להתחיל ללמוד משהו שקשור לתואר ופשוט להמשיך בו באיזה מוסד לימודים שאבחר (אם הצליח ואם לא מקסימום לפי מה שהבנתי האוניברסיטה הפתוחה זה לא מוסד לימודים גרוע כמו שהרבה מוציאים לכנות אותו כך,הלה להפך הוא מראה על רמה אישית גבוהה ומוטיבציה גבוהה).

דבר שני כל עוד יש אחוזי הצלחה אני מאמין שזה כבר תלוי ברצון להצליח ובתנאי הלימוד (זמן מקורות מידע טובים),על פי מה אתה אומר אומר שהטכניון או אוניברסיטה אחרת היא במה יותר גבוהה יותר ? (למשל כמו שאמר כמה תגובות לפניך Lev0 -"בארץ תופסים מאוד מהאו"פ בשוק, בעיקר בשוק ההיי-טק" )

על פי ניסיון בשוק? אנשים ממקור ראשון שאתה מכיר ?

דבר שלישי לפי מה שאני מכיר 5 יחידות (רמת תיכון) הם גם לא בדיוק ראש מתמטי במיוחד... הכל שאלה שאיך אתה לומד לחזור אחרי המורה כמו טוקי או באמת להבין את מה שאתה עושה...

ראש מתמטי זה פשוט שיטת לימוד ובתיכון ממש לא מלמדים אותך (אם כל השביתות והרמה הנמוכה לא מלמדים אותך לחשוב נכון מלמדים אותך לצייר ציור ואומרים לך רק ככה אפשר לצייר אותו) אני גם בספק אם במכינה מלמדים אותך לפתח "ראש מתמטי"

בקשר לאנגלית אני לומד ואני לא התחיל עד שהסתפק ברמה שהגיעה אליה.

תודה רבה על התגובה :) אם תוכל בבקשה תגיב גם לזאת :)

Lev0-

כן באמת יש לי פחד מסוים שאם השאר בפתוחה הגיע גם ל 7 שנים תואר :P

ובקשר להנחיה המוגברת דיברתי לפני מספר שעות אם מישהו שסיים תואר באוניברסיטה הפתוחה והוא המליץ לי ל2-3 קורסים הראשונים לקחת תגבור גם אם אני מסתדר עד שאני יכנס לקצב לימודים והתרגל לשיטת הלימוד.

אגב

אני עצלן אבל אני מאמין שהיהודי שבי לא ייתן לי נחת לשלם בלי לקבל תמורה מלאה ולכן נראה לי שאני הנצל כמה שיותר את הלימודים.

Gil28-

לכן אני ממש רוצה לנצל את הזמן שיש לי לפני תחילת הלימודים בשביל לשפר את האנגלית

ומשמעת עצמית בטוח תעמוד במבחן כשה התחיל את הלימודים באוניברסיטה בפתוחה (ויש לי הרגשה שאם הצליח לעבור יהיה לי יותר קל)

תודה רבה לכל המגיבים

סליחה על החפירה ושגיאות הכתיב

פורסם

הסיבה שהטכניון נחשב יותר מהפתוחה היא שהדרישות גבוהות יותר. כלומר, עלייך לעמוד בקורסים קשים יותר ולעבור מבחנים ברמה גבוהה יותר.

עם זאת, ההבדלים בין האוניברסיטה הפתוחה למוסדות מבוקשים אחרים בארץ הוא לא גדול כל כך. להבדיל ממכללות בפתוחה ישנו דגש על הקבלת התואר - הן ברמה והן בתוכן לאוניברסטאות סגורות.

ממה ששמעתי מאנשים שלמדו הן בפתוחה והן בתל אביב (או באוני' אחרת), הרי שדווקא בפתוחה קל יותר ללמוד. החומר מסודר יותר, היחס טוב בהרבה, ובהחלט נותנים לך כלים להצליח. למרות זאתאין מסגרת למידה נורמלית, החומר האנושי פחות טוב (אין סינון ואחוזי הנשירה גבוהים בהרבה) ולכן קשה לאגד סביבך קבוצת אנשים שתלווה אותך לאורך התואר.

לגבי 3 או 5 יחידות. אז נכון שהרמה בתיכון היא נמוכה בהשוואה בכל מקרה, אך ללא 5 יח"ל מתמטיקה יהיה לך קשה אף יותר מבאופן רגיל. אחרי שתקח קורס-שניים במתמטיקה אקדמית תבחין בהבדל ותראה אם אתה אכן מוכן לזה.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים