עבור לתוכן

חיבור והפעלת מנוע AC.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה להפעיל מנוע AC שפירקתי ממפזר חום קטן. בבסיס הפלסטיק שמורכב עליו כתוב:

V. 230

W 1000X2

כן בדיוק כך זה מופיע, V מצד שמאל של המתח וכך גם הW.

למרות שלא הבנתי אם בשורה השניה הכוונה היא להספק (שנראה גדול מידי לכזה מנוע קטן) נסיתי לחבר אותו ישירות למתח AC, חיברתי המנוע עובד יופי.

כאן נשאלת השאלה האם זה בטוח לחבר אותו כך ישירות למתח AC220 ? במידה וארצה לחבר אותו גם למפסק האם מספיק לחבר אותו בטור למפסק ? או שיש צורך ברכיבים נוספים ?

בנוסף, לכל מקרה בדקתי האם קיים קצר בין אחד החוטים שמזינים את מנוע לגוף המנוע ונראה שלא, אך אחרי שחברתי את המנוע לחשמל ובדקתי עם מברג טסטר הנורה שלו נדלקה.

האם באמת יכול להיות שיש מתח על אחד החלקים המתכתיים של המנוע ? או על הציר עצמו ?

משום מה הרב מודד שלי לא רוצה למדוד מתח AC אז בנתיים אני לא יכול לבדוק את המתח על הגוף.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ההספק הרשום הוא של מפזר החום כולו, לא של המאוורר.

1. זו הצורה היחידה שמחברים אותו.

2. טסטר זה לא כלי מהימן. גם זליגה של מתחים נמוכים בזרם אפסי מדליקה אותו.

3. יתכן שיש מתח מסויים על הגוף. נדיר, אבל אפשרי. על הציר לא.

פורסם

החיבור של המנוע בדיוק כמו שאתה אומר

יש קיבול בין הסליל של המנוע לברזל של הליבה, והזם שעובר דרך הקיבול הזה מספיק כדיי להדליק טסטר (הזרם הזה יכול להיות תלוי גם באיזה חוט חיברת לאיפה בשקע - יכול להיות שאם תהפוך L ו N הטסטר לא ידלק)

אבל אם הסליל מתחמם הוא יכול להמיס את הבידוד ואז אתה כן תקבל 240 V אל המתכת. הסליל יתחמם אם אתה תחבר למנוע מתח ומשהוא יפריע לו להסתובב, ולכן תשים לב שאתה לא מעמיס אותו מכאנית (המנוע הזה הוא shaded pole והוא לא בנוי למאמץ, רק לדברים שמסתובבים חופשי)

פורסם
  • מחבר

דווקה כן תכננתי להמיס עליו מכנית קצת, אני כנראה אחבר אליו מן רוטור שישקול עד 500 גרם.

אני מקווה שזה לא יעמיס אותו יותר מדי :S

פורסם

משהוא שאין לו חיכוך, כך שהמנוע יסתובב במהירות גבוהה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני רוצה לבדוק ולוודא שאין מתח ע"ג הגוף המתכתי.

הייתי רוצה להתחבר אליו עם סקופ אבל מכיוון שאני ומעגלי AC ממש לא מסתדרים קצת קשה לי להבין במה להשתמש כמתח ייחוס בפרוב השני, בניוטרל או בארקה ?

האם הניוטרל לא מחובר הרי לאדמה בסופו של דבר ?

בתודה מראש,

מייק.

פורסם

תבדוק את שלמות הבידוד על ידי מגר - כלי שיש לחשמלאים. הוא עובד כמו מולטימטר, אבל נותן 500 V ומעלה שמאפשרים לראות בידוד חלש שעומד להיפרץ אבל עדיין מספיק מבודד בשביל 9 V במולטימטר רגיל, כלומר שמולטימטר רגיל לא יראה את הבעיה בבידוד.

גם סקופ וגם טסטר רגישים מדי, ויראו שיש מתח. המתח שיש שם (במתח 240 V) הוא תוצאה של קיבול בין החוט בסליל לליבת המתכת, וזה תקין לגמרי. הוא לא יכול לחשמל

במקום כל זה, אתה יכול פשוט לחבר אדמה לליבת המתכת

במערכת חשמל ביתית, N ואדמה הם חוטים שונים לגמרי ואין להחליף ביניהם או להשתמש אם אחד במקום השני

חוט N מעביר זרם עבודה רגיל של מכשירי חשמל. מכיוון שהמתח בשקע הוא AC, זה לא משנה לאיפה מחברים את N ולאיפה את L - יש הרבה תקעים שניתן להכניס לשקע גם ישר וגם הפוך, וגם בשקעים ובכבלים מאריכים וכו' לפעמים N ו L הפוכים במקומות (למרות שיש תקן שקובע איפה N ואיפה L, זה לפעמים הפוך ואי אפשר לדעת בלי לבדוק בכל מקרה ספציפי כי זה פשוט לא משנה למכשירי חשמל והם עובדים רגיל ובצורה בטיחותית גם כש N ו L הפוכים)

חוט N גם יכול לקבל מתח 240 V, במקרה שמנתקים את ה N במקום ראשי יותר. למשל, אם החוט של ה N בשקע התנתק בגלל תקלה, או שחיברת את המנוע דרך מפצל אם מפסק והמפסק היה אל ה N, ה 240 V יעבור דרך הסליל של המנוע מ L ל N ויישאר אל ה N במתח 240 V שאתה יכול להתחשמל ממנו

חוט אדמה מיועד להיות אדמה בלבד, ולא יקבל מתח באף אחד מהמצבים האלה. הוא החוט היחיד שמותר לחבר למשטחי מתכת שניתן לגעת בהם

לא לחבר כלום (להשאיר ללא אדמה) לא תמיד הכי בטיחותי (אלא אם יש בידוד כפול, במקרה כזה זה בטיחותי לגמרי) אבל לא מסוכן כל עוד הבידוד הקיים תקין. לחבר N למארז מתכת מסוכן בכל צורה שהיא

פורסם
  • מחבר

כשאתה אומר לחבר אדמה לליבת המתכת אתה מתכוון להארקה נכון ?

אם בכל זאת ארצה לבדוק את המתח על הגוף לאן אצתרך לחבר את הReference ? להארקה ? או לניוטרל ?

סתם לצורך הבנה,

אם אקח ספק DC - האדמה שלו אמורה להיות אותה אדמה כמו הN (או הארקה ?) שמזינה את הספק ?

פורסם

אדמה = הארקה

את ה Reference אתה מחבר לאדמה - חוט צהוב-ירוק, החור התחתון בשקע

בחשמל של הבית (AC) יש N ו L שמעבירים זרם AC. אתה יכול להפוך אותם במקומות, וזה לא יזיז לאף מכשיר חשמלי (חוץ מאם יש לך בידוד דפוק איפה שהוא במעגל, ואז זה תקלה שמחכה להתרחש בכל מקרה, מקסימום אתה תקדים אותה). חוטים אלה הולכים למעגל החשמלי (סליל במנוע, לוח אלקטרוני בספק כוח, גוף חימום ברדיאטור וכו). אין כל משמעות לזה שאי שם לפניי לוח החשמל ה N מחובר לאדמה וה L לא

יש אדמה E שלא מעבירה זרם בכלל במצב תקין. היא מחוברת למארזי מתכת להגנה מהתחשמלות בלבד

ספק כוח של מחשב מכיל בידוד שמחלק אותו ל 2 חלקים : מעגל מתח "גבוה" שמחובר ל N ו L בלבד (אתה יכול להפוך N ו L והספק יעבוד רגיל), ומעגל מתח נמוך מאוד שמחובר לאדמה וקווי המתח הנמוך מאוד DC שיש בתוך המחשב. בין 2 המעגלים אין בכלל קשר חשמלי

במעגל המתח הנמוך מאוד של הספק, המתח המקס' בין 2 נקודות הוא 24V DC (בין המסילות -12 ו +12). המתח הזה בטיחותי גם אם אתה נוגע בו ב 2 ידיים. מקור המתח הנמוך מאוד מחובר למארז לא לבטיחות אלא מסיבות אחרות. המארז מחובר לאדמה לבטיחות במקרה שייפרץ בידוד במעגל המתח ה "גבוה", להגנה אל המשתמש שנוגע במארז ולא אל החומרה של המחשב

לא בכל המחשבים יש אדמה, למשל בחלק מהניידים המטען מגיע אם תקע של 2 מגעים שמקבל N ו L בלבד. במקום אדמה, מוסיפים בטיחות אל ידיי אקסטרה בידוד בכל המעגל של המתח ה "גבוה", למשל אל ידיי מארז חיצוני מפלסטיק ולא ממתכת

בחשמל (כמו של חשמלאים), ההגדרות למתח גבוה ונמוך שונות ממה שאתה מכיר :

מתח גבוה - מעל 1000 V. ההגדרה מתייחסת למתח שיכול ליצור פריקה בקלות

מתח נמוך - מעל 48 V DC ועד 1000 V. המתח הזה נמוך מבחינת פריקה חשמלית, אבל לא נמוך בקטע של בטיחותי לבני אדם

מתח נמוך מאוד - עד 48 V DC. יש 3 סוגים של מתח נמוך מאוד :

מתח נמוך מאוד FELV - שמחובר ישירות ל L או N של מעגל מתח נמוך. בגלל זה כן יכול להיות בו מתח נמוך (לא נמוך מאוד), והוא לא בטיחותי. למשל מעגל אלקטרוני בתוך גוף תאורה של פלורסצנט

מתח נמוך מאוד PELV - שלא מחובר ישירות ל L ו N, אבל קיימת נקודה שבה בידוד פרוץ במעגל מתח נמוך קרוב יכול לגרום למתח נמוך להגיע למעגל הזה. מתח כזה הוא בטיחותי רק אם מחוברת אדמה להגנה במעגל המתח הנמוך, למשל ספק של מחשב

מתח נמוך מאוד SELV - שלא מחובר ל L ו N ומבודד מהם בצורה מוחלטת. מתח כזה הוא בטיחותי. למשל מטען של פלאפון

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים