עבור לתוכן

דיון ארוך: אחת ולתמיד [תמיד יפתח נושא כזה . . ] בלי צבא - אפשר להסתדר בחיים?

Featured Replies

פורסם

בשבילי? טחחח אתה כולה אפסנאי שעבר ליהות חובש ופה להשתחצן פה

איפה הצניעות איפה הליהות בן אדם טוב איפה?

חחח חושב שאם יקחו את שתינו לראיון עבודה יעזור לך הסיפור הזה שלך?

למה מי אתה בכלל אתה שחצן משתחצן אכפת למעסיק שעשית מעבר

מאפסנאי לחובש? חחחח אוייששש

לא כתבתי בשום נקודה שעשיתי את זה בשביל שחברת גוגל יעסיקו אותי.

תלמד לקרוא.

אולי על הילד שיהיה לך ויבין שאבא שלו חלש אופי

עשה צבא רק בשביל שלא יהרסו לו החיים בעתיד - מה שאמרת בהודעה שלך

שוב, תלמד לקרוא, לא כתבתי שזה בשביל שלא יידפקו לי החיים.

כתבתי שזה בשביל שאני לא אשנא את עצמי.

שאני לא ארגיש סוציומאט. דבר שלך כנראה לא יפריע.

מי ייתן ואנשים כמוך לא יגדלו במדינה שלנו.

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי ייתן באמת.

פורסם

אתה מדבר על להתגייס בשביל פוזה וכו... :s07:

תראה לי את הבחורה שתפגוש אותה במסיבה ואז תרצה לקבוע דייט או שקר כלשהו אחר והיא תשאל אותך מתי אפשר ותענה לה האאא עוד שבועיים וחצי... כי אני עושה 17-4 כי אני בגבול (לא משנה איפה) אני מנייאק אם היא תתרשם או תמשיך לדבר איתך או תזכור מי אתה שתצא... :bash:

פורסם

לא קראתי את הכל אבל קראתי קצת בהתחלה.

אני לא הולך לדבר על צבא אבל אני אגע יותר בנושא של אנוכיות שעלה פה בעמודים הראשונים.

אני לא אתן מספרים כי לא עשיתי סטטיסטיקה אבל על פי אחת מהתיאוריות של זיגמונד פרויד, כל מה שאני ואתם עושים נובע משתי מניעים:

1. דחף מיני (קריא סקס, סיפוק מיני וכדומה)

2. הרצון להיות חשוב (קריא להשיג משהוא, להבליט את עצמך מהשאר וכדומה)

ככה שכל מי שאומר "X אגויסט, חושב רק על עצמו" וכדומה, עליו קרל גוסטב יונג אמר:

Everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves.

אתם מחפשים תרוצים להבליט את עצמכם מהשאר (ראה פיסקה ראשונה) על ידי כך שאתם לא כמו כולם, אתם לא אגויסטים, אבל ברגע שיתנו לכם שליטה סדרי העדיפויות שלכם פתאום ישנתו. למה אנשים שיש להם כסף רוצים עוד? הרצון להיות חשובים, הרי יש עוד אנשים עשירים בעולם, אז אני נמצא באותה רמה איתם, זה לא בסדר, אני צריך להיות מעל.

אנשים שאמרו "אני לא יהיה כזה, אני חבר נאמן, חברים שלי יותר חשובים לי", פתאום מגיעים למצב שיש להם שליטה, שהם כבר לא אדם רגיל מן המניין, אלה הם קובעים משהוא, הם ניהיו יותר חשובים, וחברים שלהם כבר לא חברים, כי יש חברים חדשים שעכשיו מהם צריך ללמוד, אותם צריך לעקוף ולהיות חשוב יותר.

אתם יודעים למה נוח לכם להימצא ליד אנשים מסוג מסויים? כי הם יודעים לשקר בצורה מאוד טובה שאכפת להם ממכם. אבל בסופו של דבר לא הלכנו רחוק מחברינו ממלכת הטבע, וכמו שאמרתי לכל מעשה שלנו יש בדיוק שתי מניעים.

גם אחרי התגובה שלי יהיו פה כאלה שיגידו "אתה סתם אגויסט ואנוכי, ואני לא כזה", ואני כמאט בודאות יכול לומר שחלק פשוט לא יודעים/לא רוצים לדעת שהם כאלה (כי אולי המחשבה של "אני אוגויסט" מגיעלה אותם, אבל כל יום הם מנסים להיסתדר עם אנשים שהם לא אוהבים, ותסלחו לי על הביטוי, ללק תחת לאחרים רק בשביל לעלות עוד, להיות עוד יותר חשובים.) וכמובן החלק השני שכן מודעים לזה אבל שוב מנסים להוציא את עצמם מהמעגל של "אני לא כזה" כי כמו שאומרים

You are unique, just like everybody else.

תודה על זמנכם היקר, ומצטער על ההסטה של הדיון אך לדעתי שתי הנושאים מאוד קשורים אחד לשני.

פורסם

לא קראתי את הכל אבל קראתי קצת בהתחלה.

אני לא הולך לדבר על צבא אבל אני אגע יותר בנושא של אנוכיות שעלה פה בעמודים הראשונים.

אני לא אתן מספרים כי לא עשיתי סטטיסטיקה אבל על פי אחת מהתיאוריות של זיגמונד פרויד, כל מה שאני ואתם עושים נובע משתי מניעים:

1. דחף מיני (קריא סקס, סיפוק מיני וכדומה)

2. הרצון להיות חשוב (קריא להשיג משהוא, להבליט את עצמך מהשאר וכדומה)

ככה שכל מי שאומר "X אגויסט, חושב רק על עצמו" וכדומה, עליו קרל גוסטב יונג אמר:

אתם מחפשים תרוצים להבליט את עצמכם מהשאר (ראה פיסקה ראשונה) על ידי כך שאתם לא כמו כולם, אתם לא אגויסטים, אבל ברגע שיתנו לכם שליטה סדרי העדיפויות שלכם פתאום ישנתו. למה אנשים שיש להם כסף רוצים עוד? הרצון להיות חשובים, הרי יש עוד אנשים עשירים בעולם, אז אני נמצא באותה רמה איתם, זה לא בסדר, אני צריך להיות מעל.

אנשים שאמרו "אני לא יהיה כזה, אני חבר נאמן, חברים שלי יותר חשובים לי", פתאום מגיעים למצב שיש להם שליטה, שהם כבר לא אדם רגיל מן המניין, אלה הם קובעים משהוא, הם ניהיו יותר חשובים, וחברים שלהם כבר לא חברים, כי יש חברים חדשים שעכשיו מהם צריך ללמוד, אותם צריך לעקוף ולהיות חשוב יותר.

אתם יודעים למה נוח לכם להימצא ליד אנשים מסוג מסויים? כי הם יודעים לשקר בצורה מאוד טובה שאכפת להם ממכם. אבל בסופו של דבר לא הלכנו רחוק מחברינו ממלכת הטבע, וכמו שאמרתי לכל מעשה שלנו יש בדיוק שתי מניעים.

גם אחרי התגובה שלי יהיו פה כאלה שיגידו "אתה סתם אגויסט ואנוכי, ואני לא כזה", ואני כמאט בודאות יכול לומר שחלק פשוט לא יודעים/לא רוצים לדעת שהם כאלה (כי אולי המחשבה של "אני אוגויסט" מגיעלה אותם, אבל כל יום הם מנסים להיסתדר עם אנשים שהם לא אוהבים, ותסלחו לי על הביטוי, ללק תחת לאחרים רק בשביל לעלות עוד, להיות עוד יותר חשובים.) וכמובן החלק השני שכן מודעים לזה אבל שוב מנסים להוציא את עצמם מהמעגל של "אני לא כזה" כי כמו שאומרים

תודה על זמנכם היקר, ומצטער על ההסטה של הדיון אך לדעתי שתי הנושאים מאוד קשורים אחד לשני.

תחזיר לי את 2 הדקות שבזבזתי עכשיו על ההודעה שלך. :screwy:

פורסם

מי אשם בכל הדיון הזה ?

אתם...

כל אלו שוקבעים שכל אדם צריך לעשות צבא אלה אם הוא בכיסא גלגלים, וגם אז הוא אמור להתעקש וצריך לאפשר לו.

למה ?

כי זה די ברור שהצבא שמח ל"שחרר" את פותח הדיון.

ובגללכם ובגלל מסע היחצנות המלחמתי נגד ההשתמטות ולחצים חברתיים הוא נאלץ לנפק הסברים.

במציאות הוא פשוט היה יותר מדי מתוסבך ובעייתי בשביל הצבא ולכן איפשרו לו "להישתמט".

הגישה ההתקפית המוחצנית הגורפת שלכם מחמירה את הבעיות הנפשיות של אנשים שאינם מתאימים לעשות צבא ועוד לא מוכנים לעכל את זה, ומאלצת אותם להרגיש אשמה ולספוג יחס משפיל, או להמציא דרך אלטרנטיבית להתמודד עם זה בלי פגיעה באגו שלהם (שגם ככה מעורער) וליצור תחושה של ניצחון ואיתו גם שיוך והזדהות עם אלמנטים סוציופטים שאולי כבר היו קודם ועכשיו נאלצים לקבל חיזוק.

פורסם
  • מחבר

מי אשם בכל הדיון הזה ?

אתם...

כל אלו שוקבעים שכל אדם צריך לעשות צבא אלה אם הוא בכיסא גלגלים, וגם אז הוא אמור להתעקש וצריך לאפשר לו.

למה ?

ובגללכם ובגלל מסע היחצנות המלחמתי נגד ההשתמטות ולחצים חברתיים הוא נאלץ לנפק הסברים.

במציאות הוא פשוט היה יותר מדי מתוסבך ובעייתי בשביל הצבא ולכן איפשרו לו "להישתמט".

הגישה ההתקפית המוחצנית הגורפת שלכם מחמירה את הבעיות הנפשיות של אנשים שאינם מתאימים לעשות צבא ועוד לא מוכנים לעכל את זה, ומאלצת אותם להרגיש אשמה ולספוג יחס משפיל, או להמציא דרך אלטרנטיבית להתמודד עם זה בלי פגיעה באגו שלהם (שגם ככה מעורער) וליצור תחושה של ניצחון ואיתו גם שיוך והזדהות עם אלמנטים סוציופטים שאולי כבר היו קודם ועכשיו נאלצים לקבל חיזוק.

מצוין, אחד לאחד, בן אדם כמו שאני אוהב.

פורסם

תחזיר לי את 2 הדקות שבזבזתי עכשיו על ההודעה שלך. :screwy:

אני נורא מצטער שוב להרוס את הדיון, אבל במקרה הזה התמונה פשוט מתאימה פה 1:1

וכמו שאומרים "תמונה אחת שווה אלף מילים" ו "בכל בדיחה יש מאט אמת"

tumblr_lfhkbv2SPf1qz51ako1_1280.png?AWSAccessKeyId=0RYTHV9YYQ4W5Q3HQMG2&Expires=1297465101&Signature=zxnJS3LSTpMLsAfYAN7gJnbAkF4%3D

פורסם

מי אשם בכל הדיון הזה ?

אתם...

סליחה, אבל אני לא אשם.

אני באתי מהנחה שנפתח פה דיון שכל אחד יוכל להציג את הצד שלו.

דרך הדיון שלו הייתה, להקטין ולזלזל בצד השני, הוא אף פעם לא נתן טענות לחיזוק הדיעה שלו, הוא בחר לזלזל ולהקטין את הצד השני, וזה מה שגרם להורדת רמת הדיון.

למה ?

וד"א אני דיברתי על אנשים שמשתמטים, לא אנשים שיצאו על סיבה פיזית או נפשית מוצדקת.

אם לבן אדם יש קושי נפשי או פיזי, ששום הקלה בתנאי שירות לא יכולה לעזור לאיש לא להיפגע קשות במהלך השירות, אז צריך לשחרר אותו.

מבחינתי, אם יש נער שהוא מרותק לכיסא גלגלים, אבל בכל שאר חלקי הגוף הוא בסדר, אין סיבה שהוא לא יעמוד כמוקד טלפוני, או משהו דומה.

אבל אם יש נער, שלא יכול לעמוד בלחצים של צבא, יהיו מה שהם יהיו (כי כל מקרה משתנה לאדם לאדם) ומסגרת צבאית תגרום לו לנזק נפשי, צריך לשחרר אותו.

מבחינתי צבא זה מקום שבן אדם צריך להתעלות על עצמו ולעזור למדינה.

ואם זה לא נוח לא, או קצת קשה אז הוא מחליט לפרוש ולהשתמט, אז מבחינתי יש לי סיבה לזלזל בו.

פורסם

יש טווח רחב מאוד של מצבים בין כשיר לשירות לבין נכות פיזית ונפשית קשה.

יש אנשים שלא מתאימים לצבא ולא צריך לדחוף אותם לאחד ההגדרות הקיצוניות בכוח.

זה בסדר שהם לא עושים צבא.

הצבא לא סתם העדיף לשחרר אותם.

תנו להם להינות מן הספק ושלא יצטרכו לבחור בין להיות אגואיסט מניאק לבין נכה חולה נפש על סף אישפוז.

אתם רוצים להתקיף את מי שמצהיר בקול שהוא אגואיסט והוא הרוויח שלא עשה צבא ?

סבבה, רק קחו בחשבון שמי שמדבר ככה כנראה שהצבא לא רצה אותו גם, ומסיבות טובות.

אגואיזם זה לא משהו להתגאות בו בפני כולם.

ומי שעושה את זה מחפה על משהו אחר.

מי שכשיר לעשות צבא ולא עשה זאת כי הוא חושב רק על עצמו לא יפרסם את זה, כי זה לא פועל לטובתו.

פורסם
  • מחבר

סליחה, אבל אני לא אשם.

אני באתי מהנחה שנפתח פה דיון שכל אחד יוכל להציג את הצד שלו.

דרך הדיון שלו הייתה, להקטין ולזלזל בצד השני, הוא אף פעם לא נתן טענות לחיזוק הדיעה שלו, הוא בחר לזלזל ולהקטין את הצד השני, וזה מה שגרם להורדת רמת הדיון.

וד"א אני דיברתי על אנשים שמשתמטים, לא אנשים שיצאו על סיבה פיזית או נפשית מוצדקת.

אם לבן אדם יש קושי נפשי או פיזי, ששום הקלה בתנאי שירות לא יכולה לעזור לאיש לא להיפגע קשות במהלך השירות, אז צריך לשחרר אותו.

מבחינתי, אם יש נער שהוא מרותק לכיסא גלגלים, אבל בכל שאר חלקי הגוף הוא בסדר, אין סיבה שהוא לא יעמוד כמוקד טלפוני, או משהו דומה.

אבל אם יש נער, שלא יכול לעמוד בלחצים של צבא, יהיו מה שהם יהיו (כי כל מקרה משתנה לאדם לאדם) ומסגרת צבאית תגרום לו לנזק נפשי, צריך לשחרר אותו.

מבחינתי צבא זה מקום שבן אדם צריך להתעלות על עצמו ולעזור למדינה.

ואם זה לא נוח לא, או קצת קשה אז הוא מחליט לפרוש ולהשתמט, אז מבחינתי יש לי סיבה לזלזל בו.

"מבחינתי, אם יש נער שהוא מרותק לכיסא גלגלים, אבל בכל שאר חלקי הגוף הוא בסדר, אין סיבה שהוא לא יעמוד כמוקד טלפוני, או משהו דומה."

אתה גועל נפש הזבל של הזבל איכס!

אמרתם שלא יהיו אנשים כמוני בפורום?במדינה? שלא יהיה כמוך, ואני מתכוון לזה!

תגיד לי יא חתיכת פושטק קטן חסר כבוד וחינוך לשונים ממך, מי אתה בכלל שתדבר ככה מי אתה יא אפס, אתה תחליט אם ילד מרותק לכיסא גלגלים

שיכול להזיז את האצבע אז זה בסדר אז שיהיה מוקדן טלפוני?

מי אתה בכלל שתחליט ותגיד דבר כזה בכלל

הם אותם אנשים יש להם זכות להחליט אם בא לו או לא

ואני לא ההיתי רוצה שאחד כזה ישרת אלא שישרתו אותו

שיגיסו אפסים כמוך לצהל שיהיו המטפלים שלו וישרתו אותו עד שימצאו טיפול

לנכות שלו ובעזרת ה' הוא יתרפא

אתה מבין אותי יא חתיכת יצור קטן ומושתן? מי אתה בכלל

ילד אפס מגעיל מדבר לי ככה על בן אדם שמורתק לכיסא גלגלים

אם הוא יכול להזיז חלק אחד אז שיהיה מוקדן טלפוני מי אתה בכלל מי?????

ולא אני לא נכה ברוך ה' תודה לאל יום יום אבל לעולם אני לא אגיד

דבר כזה לא על נכים לא על אוטיסטים לא על מוגבלים לא על מפגרים

לא על אף אחד על אף אחד שלא ביקש להיוולד כך

אז מי אתה שתבוא ותדבר ככה?

עכשיו תוריד את הראש תבקש סליחה ותעוף מפה!

ממש הצלחת להרגיז אותי :pissed: :pissed: :pissed: :pissed: :pissed:

פורסם

חשוב ומאוד לעשות צבא!!

מי שלא עשה צבא ואין לו שום סיבה הגיונית (רפואית - מחלה סופנית) מבחינתי אוכל חינם!

המוני אנשים מאז קום המדינה, לפניה והרבה אחריה שירתו ומשרתים בצבא, משרתים בצבא כדי שאנחנו נוכל להתקיים פה.

אם אני לא ישרת בצבא ורק ייקבל מהמדינה זכויות זה יהיה כמו לירוק לכל אלו שנהרגו בשביל המדינה במלחמות הקיום שלנו ישר על הקבר שלהם...

אם כל אחד שמחליט שלא בא לו כי הוא מעדיף לעשות דברים אחרים במקום להיות בצבא (לא חייב בקרבי) אז איזה צבא יהיה לנו? מי יגן עלינו?

אנחנו מוקפים באוייבים מכל הכיוונים, חייבים לעמוד על המישמר!

דבר נוסף הוא שלפי דעתי האישית והניסיון שלי, הצבא מעצב את האופי בצורה מאוד מיוחדת שתורמת להישרדות של הבן אדם בהמשך הדרך בחיים,

השירות הצבאי מחשל (הקרבי לפחות אני לא יודע איך זה להיות ג'ובניק), אני יודע על עצמי שאם לא הייתי בצבא הייתי עדיין עם ראש של ילד...

הצבא שיפר לי את היכולת קבלת החלטות ואת הכושר השיפוטי שלי, חיזק לי את הביטחון העצמי ולימד אותי מה זה עבודה בצוות

והפך אותי לבן אדם שיותר איכפת לו מהחברים הסובבים אותו.

מעבר לזה שלמדתי לכבד את קדושת החיים בצורה יותר רצינית מאשר סתם אימרה שדיקלמנו בבית ספר...

אנשים..

שירות צבאי חשוב גם לאישיות, וגם למדינה ואין אחד שלא יכול לשרת בצבא, יש מספיק תפקידים לכולם (היחידים שהייתי פותר אלו חולים סופניים).

פורסם

מזל טוב User_Forum, הרגת את הדיון הזה, טיפול משמעתי בדרך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים