עבור לתוכן

דיון ארוך: אחת ולתמיד [תמיד יפתח נושא כזה . . ] בלי צבא - אפשר להסתדר בחיים?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מי שהולך לקרבי בגלל פוזות, לא נשאר שם הרבה.

ותאמין לי אחרי שאתה מתגייס לקרבי הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות ביומיים שאתה בבית מתוך שלוש שבועות זה רק לישון ולא לצאת להסתובב ברחוב עם נשק בפוזה :nixweiss:

תקשיב, יש פה כמה נורמליים - אוקי? אני לא אמרתי שלא.

בפעם המי יודע כמה - לא כולם! אבל הרוב!

בחייאת שאני אבין מה יש לי כוחות על? רק אני רואה את זה?

בחייאת כולם אומרים שהדור של היום הוא חרא וככה וככה וככה.

יאללה למה אנשים כאלה יפי נפש?

אז אתה לא כזה, אבל למה לא להגיד שאני צודק?

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה שאתה לא מבין שזה הרוב.

פורסם

מדינה במצב לחימה בעידן המודרני לא יכולה להסתדר בלי גיוס חובה בהיקף כזה או אחר. בוודאי לא מדינה קטנה כמו ישראל.

אפילו ארה"ב היה מונהג גיוס חובה בשתי מלחמות העולם ועד שנות ה-70, לפני מס' שנים היו שם דיבורים בקול על החזרת גיוס החובה משום שהצבא לא הצליח בשלב מסוים למלא את השורות בעיראק.

ניתן לדון על היקף ומשך הגיוס, אבל לא על עצם מהותו.

בנוסף - עיקר העוצמה של צה"ל בזמן עימות בקנה מידה גדול הוא צבא המילואים, כך ששירות חובה מבלי לשרת אחר כך במילואים, הוא גם שירות חלקי.

יתכן וחלק מהסיבות להתגייס ליחידות קרביות נובע מעניין חברתי ואולי אף משיקולי פוזה, אבל השלמת שירות מלא והמשך שירות במילואים, כבר נובע מסיבות אחרות - תחושת מחויבות ואחריות - כלפי המדינה, כלפי חבריך לנשק וכלפי עצמך.

אם אתה חושב שאני (ושאר חברי לגדוד לצורך העניין) עוזב את האשה והילד כל שנה לחודש בשביל להרשים בחורות עם המדים והדרגות ולהתלהב מה-M16 העלוב שלי, אני מאוד מצטער בשבילך.

אני עוד לא מדבר על הסיכון, כן צבא זה דבר מסוכן ואנשים מתים בעימותים צבאיים ואפילו סתם באימונים. תאמין לי שנסיעה בצריח נגמ"ש באיזור הררי באמצע הלילה, שכל מה שאתה רואה באמר"ל זה משהו ירקרק-אמורפי, זה לא הדבר הכי בטוח שאפשר לעשות.

אם מאן דהו שהוא כשיר ונקרא על ידי המדינה לשירות צבאי התחמק ממנו בסיבות שאינן הגונות (התחזות, שקרים, ישיבה, עשיית בעיות וכו') הוא בעיני משתמט ולוקה בתחושת האחריות והמחויבות שלו.

פורסם
  • מחבר

אויש זה שמעלי עשה טובה תנוח.

אתה יותר מבוגר ממני, אבל אתה מרתיח לי 'תעצבים.

מה יש אתה רוצה קצת צומי? אני דיברתי על המתגייסים על הילדים.

ברור שאתה בתור מבוגר לא מחפש להרשים וכל מה שכתבתי.

יאלללה תודה לאל שאני בגיל צעיר ממך ולא כמוך תודה לאל.

מה זאת החשיבה העקומה הזאת שאתה יודע שאני מדבר על המלשבים

אבל העיקר להגיב ולהטיף העיקר להתלהב להשתחצן

שאתה עושה צבא אתה קם כל בוקר אתה זה וזה למה היה נחוץ בחייאת למה אתה כבר לא ילד אתה לא צריך צומי

מודה יום יום לאל שאני כמו שאני :)

פורסם

מה אתה רוצה?

אתה מחפש תגובות שיצדיקו את המהלך שלך שלא לשרת בצבא או אפילו יהללו אותך על התבונה שבכך? לא מרוצה מהתגובות שאתה מקבל נגד?

מי שרוצה צומי כאן זה לא אני חביבי!

תמשיך את הדיון הזה עם עצמך. שיהיה לך המשך ערב טוב ונעים.

פורסם
  • מחבר

הרי היה ברור שהתגובה שלך זה להתלהב ולהראות שאתה

עושה צבא מילואים נשוי גאה וכו' וכו'

מה אני שאלתי מה אתה ענית בחייאת? באת להשתחצן

אולי יש פה ילדים שמשחקים אותה יפי נפש

אני אומר מה שיש לי להגיד

חינכו אותי לכבד מבוגר אבל בחייאת זה כבר עובר גבול

אין האנשים פה פשוט זה משהו

מתוך כל המגיבים 2/5 נורמאלים שלא שיחקו אותה

לא לפה לא לפה - זה מה שאני רוצה!

בלי שחצנות בלי להטיף לי למה מי אתם בכלל שתטיפו לי

פורסם

אז מה אתה רוצה? חפרת, די. שמישהו יעשה טובה וינעל את הנושא הזה כבר. אין פה שום דיון "תרבותי" ופותח ה"דיון" מנסה להצדיק את עצמו. אין שום מטרה ל"דיון" הזה מעבר לניפוח אגו עצמי של ילד מתבגר.

וגם אם לא ינעלו. תעשו טובה, תפסיקו לענות לו. הילד מתוסכל וצריך צומי.

פורסם

User_Forum, אתה צודק, כולם טועים.

מתגייסים רק ורק בישביל פוזה ולהראות לבנות כמה אתה מגניב, אתה יודע כמה כוס אני תופס ימי שישי כשאני יוצא למסיבות וכולם רואים את הM16 העלוב שלי?

לא שווה להתגייס, צבא זה חרא, באזרחות הכי טוב.

זהו, שמח? הצדקנו אותך? יאאלה אפשר לנעול.

פורסם

אתה פשוט ילד מגעיל

אין לי יותר מה להגיד

ותחסוך את התגובות של לא בוגר כי אתה משתין עליך..

יותר עדיף אנשים במדינה שלנו שמתגייסים לקרבי בשביל הפוזה מאשר אנשים כמוך שאומרים אני לא אתגייס כי אני לא פוזאיסט..

חתיכת פלצן מניאק

פורסם
  • מחבר

יאלה צריך לנעול את הנושא הזה כבר הוא מיצה את עצמו

אנשים פה מתחילים לנבל את הפה עוברים על חוקי הפורום

לנעול מנהלים אבקש לנעול במהרה

:xyxthumbs::yelclap::jump::lol::hat::silly:

פורסם

אז כשאתה ניבלת את הפה שלך במשך 10 עמודים שלמים, זה היה בסדר? :facepalm:

פורסם

כשאני קורא את הת'ראד הזה עולה לי לראש רק דבר אחד.

ילד קטן ובכיין.

פתחת ת'ראד שלם רק בשביל למצוא אנשים שיצדיקו את ההשתמטות שלך.

כשמישהו אומר לך לעשות צבא אתה אומר שהוא דביל ושהוא איכס, כשבא מישהו ואומר שהוא בזבז את הזמן שלו בצבא אתה קורא לו אחי ומבקש להרחיב.

אני שולל את כל ה"עובדות" לכאורה שהצגת.

אני רציתי להתגייס לשריון, כשהגעתי לשם הבנתי שאני שונא טנקים. הצבא ראה אותי כזאטוט ולא כבחור בעל דפר 90 וקבא 55, וזרק אותי להיות אפסנאי.

הבנתי שככה אני לא רוצה להשאר, חשבתי להשתמט מהצבא. חשבתי לרגע מחוץ לקופסא והבנתי שאני אשנא את עצמי בעתיד אם זה מה שאני אעשה. אז הבנתי שאני פשוט צריך לעשות משהו משמעותי יותר.

החל משם נלחמתי להקדם לחזית בתפקיד אחר. רציתי להיות חובש קרבי ( מתייחס לאחת העובדות הקודמות שלך, לא רציתי להשיג בחורה בזכות נשק, הייתה לי חברה קבועה כבר כמעט 3 שנים באותה תקופה) .

אמנם נחלמתי במערכת האטומה לא מעט, אבל בסופו של דבר השגתי את מה שרציתי.

היום אני משרת בגדוד שריון במילואים, מלא באנשים שילדים כמוך בחיים לא יהיו. אין לי ספק בכלל שכל הפלוגה שלי תחטוף כדור בשבילי.

אחים לנשק זה משהו שפחדנים כמוך לעולם לא יבינו.

אני לא שופט אף אחד אם הוא עשה צבא או לא, אבל היחס הטיפשי שלך מרתיח.

לכל המתיפייפים שאומרים שזה לא להשתמט כי לפי דעתם זאת לא צריכה להיות חובה... מבזק חדשות, יש ראש ממשלה וזה לא אתם. ההחלטה הזאת היא לא שלכם.

אז כן, אתם ללא ספק משתמטים.

ובגלל שנגעו כאן באלה שלא יכולים לשרת עקב סיבות רפואיות, אני מכיר בחור שהיה חולה סכרת מילדות(הוא גם מסתובב בפורום הזה הרבה), אני לא חושב שהוא חשב פעמיים לפני שהוא הגיש בקשה להתנדב לצבא, ועשה 3 שנים כמו כולם.

לסיכום.

תשקול האם אתה רוצה שינפחו לך את האגו כשאתה רוצה להשתמט או שאתה רוצה לשמוע את האמת.

סופש נעים לכולם.

פורסם

כשמישהו אומר לך לעשות צבא אתה אומר שהוא דביל ושהוא איכס, כשבא מישהו ואומר שהוא בזבז את הזמן שלו בצבא אתה קורא לו אחי ומבקש להרחיב.

woot?

הוא עלה עליו..

פורסם
  • מחבר

כשאני קורא את הת'ראד הזה עולה לי לראש רק דבר אחד.

ילד קטן ובכיין.

אני שולל את כל ה"עובדות" לכאורה שהצגת.

אני רציתי להתגייס לשריון, כשהגעתי לשם הבנתי שאני שונא טנקים. הצבא ראה אותי כזאטוט ולא כבחור בעל דפר 90 וקבא 55, וזרק אותי להיות אפסנאי.

הבנתי שככה אני לא רוצה להשאר, חשבתי להשתמט מהצבא. חשבתי לרגע מחוץ לקופסא והבנתי שאני אשנא את עצמי בעתיד אם זה מה שאני אעשה. אז הבנתי שאני פשוט צריך לעשות משהו משמעותי יותר.

החל משם נלחמתי להקדם לחזית בתפקיד אחר. רציתי להיות חובש קרבי ( מתייחס לאחת העובדות הקודמות שלך, לא רציתי להשיג בחורה בזכות נשק, הייתה לי חברה קבועה כבר כמעט 3 שנים באותה תקופה) .

אמנם נחלמתי במערכת האטומה לא מעט, אבל בסופו של דבר השגתי את מה שרציתי.

היום אני משרת בגדוד שריון במילואים, מלא באנשים שילדים כמוך בחיים לא יהיו. אין לי ספק בכלל שכל הפלוגה שלי תחטוף כדור בשבילי.

אחים לנשק זה משהו שפחדנים כמוך לעולם לא יבינו.

אני לא שופט אף אחד אם הוא עשה צבא או לא, אבל היחס הטיפשי שלך מרתיח.

לכל המתיפייפים שאומרים שזה לא להשתמט כי לפי דעתם זאת לא צריכה להיות חובה... מבזק חדשות, יש ראש ממשלה וזה לא אתם. ההחלטה הזאת היא לא שלכם.

אז כן, אתם ללא ספק משתמטים.

ובגלל שנגעו כאן באלה שלא יכולים לשרת עקב סיבות רפואיות, אני מכיר בחור שהיה חולה סכרת מילדות(הוא גם מסתובב בפורום הזה הרבה), אני לא חושב שהוא חשב פעמיים לפני שהוא הגיש בקשה להתנדב לצבא, ועשה 3 שנים כמו כולם.

לסיכום.

תשקול האם אתה רוצה שינפחו לך את האגו כשאתה רוצה להשתמט או שאתה רוצה לשמוע את האמת.

סופש נעים לכולם.

איפה הצניעות איפה הליהות בן אדם טוב איפה?

מה תגיד שאני לא כזה אז גם אתה? אבל אתה אל תיהיה כמוני אתה תיהיה יותר טוב!

למה אתה משתחצן? אז עשית משהו שלדעתך ניראה מיוחד

בשבילי? טחחח אתה כולה אפסנאי שעבר ליהות חובש ופה להשתחצן פה

חחח חושב שאם יקחו את שתינו לראיון עבודה יעזור לך הסיפור הזה שלך?

למה מי אתה בכלל אתה שחצן משתחצן אכפת למעסיק שעשית מעבר

מאפסנאי לחובש? חחחח אוייששש

הוא רק רוצה שתעשה ת'עבודה אתה בכלל עובד בשבילו

מי אתה שהוא יתחבר לסיפור שלך

באת להתלהב פה הא? חחח תתלהב במקום אחר חמודי

אולי על הילד שיהיה לך ויבין שאבא שלו חלש אופי

עשה צבא רק בשביל שלא יהרסו לו החיים בעתיד - מה שאמרת בהודעה שלך

חחח אתה פשוט בן אדם חלש שוב אתם מראים לי כמה אני חזק מיוחד וטוב מכם :)

מודה לאל יום יום יום :yelclap::hi::xyxthumbs:

פורסם

אויש זה שמעלי עשה טובה תנוח.

אתה יותר מבוגר ממני, אבל אתה מרתיח לי 'תעצבים.

מה יש אתה רוצה קצת צומי? אני דיברתי על המתגייסים על הילדים.

ברור שאתה בתור מבוגר לא מחפש להרשים וכל מה שכתבתי.

יאלללה תודה לאל שאני בגיל צעיר ממך ולא כמוך תודה לאל.

מה זאת החשיבה העקומה הזאת שאתה יודע שאני מדבר על המלשבים

אבל העיקר להגיב ולהטיף העיקר להתלהב להשתחצן

שאתה עושה צבא אתה קם כל בוקר אתה זה וזה למה היה נחוץ בחייאת למה אתה כבר לא ילד אתה לא צריך צומי

מודה יום יום לאל שאני כמו שאני :)

התגובה הזאת ממש לא הייתה במקום.. למה להגיב בזלזול כזה?

כבר אין קשר לכן צבא לא צבא, תלמד לתת כבוד גם למי שלא מסכים איתך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים