עבור לתוכן

דיון ארוך: אחת ולתמיד [תמיד יפתח נושא כזה . . ] בלי צבא - אפשר להסתדר בחיים?

Featured Replies

פורסם

אני מצטער אם זה נראה כמו הכללה, אני הצגתי אופציות אפשרויות שיכול לעבור בראשו של מעסיק, לא התכוונתי שזה מה שיקרה בהכרך.

בנוגע לשאר הדברים שאמרת, לך יש את הדוגמאות שלך, לי יש את הדוגמאות שלי.

מה שקובע במקרה הזה, זה למי יש יותר דוגמאות..

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:s07:

פיקדון מכסה שנתיים וחצי משכר הלימוד. אם תוסיף מענק שחרור תכסה את שלושת השנים. בנוסף אם תוסיף מענק עבודה מעודפת ומשכורת של חצי שנה תכסה הוצאות נלוות לשנה - שנתיים. יכול להיות לא הבנתי אותך ואתה מצפה שמדינה תשלם גם על אוכל, חשבונות, דלק, יציאות? אם כן, הרשה לי לצחוק לך בפנים.

העלת טיעון מוזר שמקבלים תמורה עבור השירות בצבא. את הטיעון סיימת בשאלה פתוחה של מה עוד רוצים.

אולי לא ניסחתי את עצמי כמו שצריך, ואולי אפילו הייתי "עדין" מדי. צריך לשלם לפחות שכר מינימום לחיילים, כל זמן שיש כסף לשלם לפרזיטים למינהם.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אם זה נראה כמו הכללה, אני הצגתי אופציות אפשרויות שיכול לעבור בראשו של מעסיק, לא התכוונתי שזה מה שיקרה בהכרך.

זה שאתה יודע להצטער זה כבר מראה שאתה בן אדם, זה בסדר.

אבל מקווה שהבנת את הנקודה שלי.

כל מה שאתה מקבל מהצבא - יש אחד אחר שכבר קיבל/יקבל בחייו.

לאחר 3 שנים יצאת מהצבא בוגר יותר, עם המון תכונות חיוביות.

אחת מהן היא כמו שאמרת - עמידה בקשיים.

אוקי. אתה קיבלת זאת בצבא.

ואולי אני קיבלתי את העמידה בקשיים מהחינוך של הורי? מהחיים שלי?

מקשיים שעברתי בחיי? שהרי נאמר - אין חכם כבעל הניסיון.

אולי אני עמדתי בכ"כ המון קשיים שזה כבר קטן עלי?

אותו דבר עם כל תכונה כמעט, וכל דבר שאפשר לכתוב שהצבא תורם לך ולאופי שלך.

כנ"ל עם חוויות. תמיד אומרים הצבא זאת חוויה וזה וזה.

לך חוויה לזחול בשטח עם נשק עליך והחיילים והכל

אולי החוויה שלי זה הטיסה שעשיתי לארה"ב ביקרתי בכל המקומות

המדהימים שם, הכרתי בחורה יפיפה, בילינו חודשים, הכרתי חברים חדשים,

ההיתי בהמון אטרקציות וכו' . .

מבין?

וכן, יש חוויות שיש אותן רק בצבא. כמו שיש חוויות שיש אותן רק בגיל 18 19 20

אתה בגיל 19 זחלת בחולות אני בגיל 19 זיינתי בארה"ב את כל הסטודנטיות, הבנת לאן אני חותר?

פורסם

כל השכבה שלי מתגייסת לקרבי

לא שמעתי על בן אדם אחד שהתגייס בגלל שזה פוזה\להשיג בנות.. מאיפה לעזאזל הבאתם את זה??

אפשר להגיד חוויה

אפשר להגיד פטריוטיות

אבל פוזה ובנות :S אין לי מושג מה כולם מזיינים עם זה את השכל..

אני אישית לא מעריך אנשים שלא עשו כלום

אני רואה את עצמי בעוד כמה שנים מראיין מישהו לעבודה אם הוא לא עשה צבא\שירות לאומי אומר לו יפה ביי ביי וגם אם זה הבן אדם שיכול להכניס לי כמה מיליונים לכיס אני לא אקח אותו..

זה פשוט גועל נפש ולא משנה מי אתה

אתה אומר בעיות בריאותיות אין לך

בעיות כלכליות אתה אומר שאתה מתכנת ככה שאתה רוב הזמן על המחשב.. לך לעבוד תביא כסף הביתה

אין לי מושג למה אתה לא עושה צבא אבל תאמין לי אח שלי שירת בלשכת גיוס.. תאמין לי שאנשים עם מצבים הרבה יותר גרועים משלך התגייסו.. אין סיבה שלא תתגייס אלה אם יש לך בעיה רפואית.. (למרות שגם אנשים נכים נפשית\פיזית מתגייסים.. אבל על זה אפשר להעביר)

לא רואה שום סיבה שאתה\מישהו אחר לא יתגייס

פורסם
  • מחבר

כל השכבה שלי מתגייסת לקרבי

לא שמעתי על בן אדם אחד שהתגייס בגלל שזה פוזה\להשיג בנות.. מאיפה לעזאזל הבאתם את זה??

אפשר להגיד חוויה

אפשר להגיד פטריוטיות

אבל פוזה ובנות :S אין לי מושג מה כולם מזיינים עם זה את השכל..

אני אישית לא מעריך אנשים שלא עשו כלום

אני רואה את עצמי בעוד כמה שנים מראיין מישהו לעבודה אם הוא לא עשה צבא\שירות לאומי אומר לו יפה ביי ביי וגם אם זה הבן אדם שיכול להכניס לי כמה מיליונים לכיס אני לא אקח אותו..

זה פשוט גועל נפש ולא משנה מי אתה

אתה אומר בעיות כלכליות אין לך

בעיות כלכליות אתה אומר שאתה מתכנת ככה שאתה רוב הזמן על המחשב.. לך לעבוד תביא כסף הביתה

אין לי מושג למה אתה לא עושה צבא אבל תאמין לי אח שלי שירת בלשכת גיוס.. תאמין לי שאנשים עם מצבים הרבה יותר גרועים משלך התגייסו.. אין סיבה שלא תתגייס אלה אם יש לך בעיה רפואית.. (למרות שגם אנשים נכים נפשית\פיזית מתגייסים.. אבל על זה אפשר להעביר)

לא רואה שום סיבה שאתה\מישהו אחר לא יתגייס

טוב, זה מוגזם. תפסיקו כבר להתייפיף די זה מדליק אותי, חאלס!!!!

אתה באמת חושב שכל השכבה שלך מתגייסת בגלל הרצון להגן על המדינה

ערכים אהבת המולדת הארץ בלה בלה בלה? דיייייייי כבר!!!!!!!!!!!

בחייאת ההיתי אצל כ"כ הרבה ילדים בבית ניראלך ההורים שלהם

מחנכים אותם לאהבת הארץ הגנה וזה? אפילו אמא שלך היתה רוצה שתישאר בבית או תיהיה ג'ובניק רק לא תיהיה קרבי.

די די יא מתייפיפם דייי

יודע מה? אני אצא כזה קטן כזה חלש ולא אגיב לך תגובה עניינית

מוזמנים לצאת עלי בכיף אני הבנתי שיש פה יותר מידי מתייפיים

עלאק מי מתגייס בשביל הפוזה הבנות הכוסיות הנשק הכבוד יאלה תעבדו על מישהו אחר

כל הטרולים מוזמנים לקפוץ עלי הינה לכם אחלה תגובה לתפוס אותי

יפיי נפש

מעטים פה האנשים האמיתים מעטים מאוד

פורסם

חח אין לי מושג איך להתחיל בכלל.

אני פשוט מצטער שעשיתי צבא. ואם הייתי יכול להשתמט הייתי עושה את זה בלי למצמץ בכלל.

זה בערך מסכם את כל התקופה שלי בצבא.

פורסם

אתה בצורה ברורה מנסה להצדיק את האנוכיות שלך ולא מצליח במיוחד.

תראה, לומר לך שכל המתגייסים עושים זאת מתוך אמונה אמיתית שהם יגנו על המדינה או יסייעו בכך, אני לא יכול.

מה שאני כן יכול לומר זה שגם אם אינך חושב כך, זאת חובתך האזרחית והחוקית.

נקודה. שום דבר מעבר לזה לא חשוב, חוץ מכמובן אם ישנם סעיפים רפואיים\נפשיים\מצפוניים שמונעים ממך לשרת.

פורסם

טוב, זה מוגזם. תפסיקו כבר להתייפיף די זה מדליק אותי, חאלס!!!!

אתה באמת חושב שכל השכבה שלך מתגייסת בגלל הרצון להגן על המדינה

ערכים אהבת המולדת הארץ בלה בלה בלה? דיייייייי כבר!!!!!!!!!!!

בחייאת ההיתי אצל כ"כ הרבה ילדים בבית ניראלך ההורים שלהם

מחנכים אותם לאהבת הארץ הגנה וזה? אפילו אמא שלך היתה רוצה שתישאר בבית או תיהיה ג'ובניק רק לא תיהיה קרבי.

די די יא מתייפיפם דייי

יודע מה? אני אצא כזה קטן כזה חלש ולא אגיב לך תגובה עניינית

מוזמנים לצאת עלי בכיף אני הבנתי שיש פה יותר מידי מתייפיים

עלאק מי מתגייס בשביל הפוזה הבנות הכוסיות הנשק הכבוד יאלה תעבדו על מישהו אחר

כל הטרולים מוזמנים לקפוץ עלי הינה לכם אחלה תגובה לתפוס אותי

יפיי נפש

מעטים פה האנשים האמיתים מעטים מאוד

אתה לא חייב להיות קרבי. ג'ובניקים תורמים המון. ולא, לא כולם יושבים במשרד עם מזגן על סוליטייר.

פורסם
  • מחבר

חח אין לי מושג איך להתחיל בכלל.

אני פשוט מצטער שעשיתי צבא. ואם הייתי יכול להשתמט הייתי עושה את זה בלי למצמץ בכלל.

זה בערך מסכם את כל התקופה שלי בצבא.

בא לך לספר למה אחי?

פורסם

אני לא אוהב את המילה "משתמט" כי לדעתי הצבא לא צריך להיות גיוס חובה! אנשים צריכים לרצות להתגייס ולדעתי יש יותר שרוצים מכאלה שלא רוצים.

אז מה עדיף שהצבא יבזבז את זמנו על אחד שמנסה לעשות כמה שפחות בדרך הגרועה ביותר או שיקח את הטובים וכאלה שיש להם באמת מוטיבציה לעשות משהו.

הצבא בוחר לקחת את כולם, לעשות סלט משום דבר, לייאש חיילים חדשים ומלאי התלהבות רק בשביל להוכיח שהוא פה זה ששולט ואמר מה לעשות.. זה מדינת דיקטטורה

קטנה שנמצאת בתוך מדינה דמוקרטית ואפילו יש לה משטרה נפרדת משלהם..

אני מבין את זה שבצבא כגורם ביטחון שמטרתו לשמור על המדינה כמעט בכל מחיר צריך שיהיו חוקים חזקים ומשמעת גבוה, אבל המשמעת מתבססת שם בעיקר למי יש יותר גדול ומי יודע לצעוק יותר חזק..

אז מצטער המסגרת הזאת לא מתאימה לכולם, כי יש אנשים שונים בעולם ואם אתה יכול זה לא אומר שאחר גם יכול - זה לא ממש עובד בצבא.

ותעשו לי טובה משק ממטרות וכל השטויות האלה, שישקיעו אלף שקל במערכת ממוחשבת, חסכתם לבנאדם 3 שנים מהחיים!

פורסם
  • מחבר

אני לא אוהב את המילה "משתמט" כי לדעתי הצבא לא צריך להיות גיוס חובה! אנשים צריכים לרצות להתגייס ולדעתי יש יותר שרוצים מכאלה שלא רוצים.

אז מה עדיף שהצבא יבזבז את זמנו על אחד שמנסה לעשות כמה שפחות בדרך הגרועה ביותר או שיקח את הטובים וכאלה שיש להם באמת מוטיבציה לעשות משהו.

הצבא בוחר לקחת את כולם, לעשות סלט משום דבר, לייאש חיילים חדשים ומלאי התלהבות רק בשביל להוכיח שהוא פה זה ששולט ואמר מה לעשות.. זה מדינת דיקטטורה

קטנה שנמצאת בתוך מדינה דמוקרטית ואפילו יש לה משטרה נפרדת משלהם..

אני מבין את זה שבצבא כגורם ביטחון שמטרתו לשמור על המדינה כמעט בכל מחיר צריך שיהיו חוקים חזקים ומשמעת גבוה, אבל המשמעת מתבססת שם בעיקר למי יש יותר גדול ומי יודע לצעוק יותר חזק..

אז מצטער המסגרת הזאת לא מתאימה לכולם, כי יש אנשים שונים בעולם ואם אתה יכול זה לא אומר שאחר גם יכול - זה לא ממש עובד בצבא.

ותעשו לי טובה משק ממטרות וכל השטויות האלה, שישקיעו אלף שקל במערכת ממוחשבת, חסכתם לבנאדם 3 שנים מהחיים!

או ישנם אנשים בוגרים בפורום, שמח!

אשכרה נניח ובאמת יש משק ממטרות

כמה עולה כל כל כל הצרכים שלו בשנה לעומת השקעה במערכת ממוחשבת?

באמת אין זה דפוק!!!!

פורסם

הצבא לא עושה דווקא לאף אחד. מדובר במערכת ענקית. חיילים נופלים בין הכיסאות. אין מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

הצבא לא עושה דווקא לאף אחד. מדובר במערכת ענקית. חיילים נופלים בין הכיסאות. אין מה לעשות.

תיראה, בואו לא נגזים.

זה לא שהמצאנו פה את הגלגל. ברור לי שהרעיון הזה של נגיד מערכת ממוחשבת

במקום חייל שיבוא כל בוקר ויפעיל ת'ממטרות עלתה כבר אי פעם.

פשוט יש להם ת'סיבות שלהם למה לא לעשות את זה.

למרות שלא מובן לי, פה זה השקעה חד פעמית לטווח הארוך,

ובבן אדם זה השקעה ענקית ל - 3 שנים, ואז לבא אחריו.

בכלל הדיון הזה סתה, ככה זה כל דיון.

אני הכי שונא את היפי נפש שמשחקים אותה אבל מה מי מתגייס

לצבא בגלל הפוזות בחורות בנות כוסיות נשק כבוד להתלהב ניגרר

אחר החבר שהלך לקרבי וכו' . . .

בחייאת מה אתם עיוורים? אתם לא רואים שהרוב כאלה?

אני אמרתי שכולם כאלה? ברור לי שיש עדיין כמה שבאמת מתגייסים

מתוך ערכים אדיאולוגיה חינוך אהבת הארץ רצון לעזור וכו' וכו'

אבל הרוב פשוט לא וכשאני אומר הרוב מתוך 600 ילדים בשכבה עבורי זה 550

ומי שאומר שאני משקר מצידי יכול להמשיך לעבוד על עצמו בכיף

פורסם

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

פשוט אבסורד.

פורסם

מי שהולך לקרבי בגלל פוזות, לא נשאר שם הרבה.

ותאמין לי אחרי שאתה מתגייס לקרבי הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות ביומיים שאתה בבית מתוך שלוש שבועות זה רק לישון ולא לצאת להסתובב ברחוב עם נשק בפוזה :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים