פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים האם מישהו יודע אם ניתן שתא באקסל המכיל כדוגמה "מ 200"יהפוך לצורך חישוב נוסחא לערך מספרי פרופר, כלומר 200?ושהתצוגה תישאר כמובן "מ 200".עדכון: ניסיתי נתונים - > טקסט לעמודות ולחיצה על סיום ולא עזר.גם Value() לא.תודה רבה מראש על כל עזרה.
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים קצת מסובך ולא הכי אלגנטי אבל הצלחתי לעשות משהו:דוגמא:אם בתא A1 מופיע הערך:מ 200ונניח שאתה רוצה להוסיף 16% מעמ על ה- 200ושהתוצאה תופיע בתא A2הנוסחה ב A2 תהייה:=CONCATENATE(IF(ISNUMBER(SEARCH("מ",A1)),SUBSTITUTE(A1," מ",""))*1.16," מ ")התוצאה ב A2 תופיע:מ 232בהעתקת הנוסחה בתא A2 העורך של Hwzone קצת עושה בלגן אז להלן תצלום של הנוסחה בסדר הנכון:(עריכה: פישטתי קצת את הנוסחה)[attachment deleted by admin]
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים מחבר אם הבנתי אותך נכון, אתה צריך לשתמש ב cell formatting ידני.תודה אבל מה זה אומר בדיוק?[br]פורסם בתאריך: 10.02.2011 בשעה 18:28:49קצת מסובך ולא הכי אלגנטי אבל הצלחתי לעשות משהו:תודה רבה אבל באמת נראה קצת מסובך. כנראה שאעבוד עם הפונקציות Value ו-Midכי ייתכן שמחרוזת המספר המבוקש תהיה אמצעית ותמיד באותו מקום ואורך. משהו כמוValue(Mid(D3,3,3((
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים אם אתה רוצה לפצל את התא לשתי עמודות טקסט ומספר אז הדרך שלך עם נתונים - > טקסט לעמודות נכונה,רק שהיית צריך :נתונים - > טקסט לעמודות -> רוחב קבוע -> "הבא" אם אתה רוצה לראות את ההפרדה, או ישר ללחוץ "סיום"
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים מחבר אם אתה רוצה לפצל את התא לשתי עמודות טקסט ומספר אז הדרך שלך עם נתונים - > טקסט לעמודות נכונה,רק שהיית צריך :נתונים - > טקסט לעמודות -> רוחב קבוע -> הבא אם אתה רוצה לראות את ההפרדה, או ישר ללחוץ סיוםזה מה שעשיתי אבל בסוף התוכנה שואלת אם להחליף את ערך התא ואחרי אישור הערך "מ 200" למשל הופך ל-"מ" בלבדוהמספר מוקפץ לתא הסמוך. אני אמור לקבל את הערך המספרי של 200 בתא הרלבנטי?
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים אם הערך הערך "מ 200" היה בתא A1אז אתה אמור לקבל את הערך 200 ב A1ואת הערך "מ" בתא B1כך לפחות זה עובד באקסל 2003 בעברית משמאל לימין (כלומר התא A1 נמצא בצד שמאל של הגליון)
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים מחבר אם הערך הערך "מ 200" היה בתא A1אז אתה אמור לקבל את הערך 200 ב A1ואת הערך "מ" בתא B1כך לפחות זה עובד באקסל 2003 בעברית משמאל לימין (כלומר התא A1 נמצא בצד שמאל של הגליון)יש לי אקסל 2007, אמנם עברי אבל A1 נמצא בצד ימין של הגליון.בכל מקרה אם תצוגת התא לא תישאר "מ 200" והאות או המספר יועברו לתא סמוך, זה גם לא מתאים לי.אני צריך שהתצוגה בתא תישאר "מ 200" ושערכו לצורך חישובים יהיה 200.
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים זה בדיוק הפתרון שנתתי לך בנוסחה למעלה.ודרך אגב, פישטתי אותה שם כי בתחילה ניסיתי לעשות אותה על range ועכשיו זה עובד על תא בודדאז הנוסחה קצת פחות מורכבת.
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים מחבר איך אתה צריך שהערך יוצג בסוף? כמו שאמרתי האות והמספר ביחד. חשבתי פשוט לוותר על כל ענין ההמרה כי לדוגמה אם יש תא שבו אמור להיות סה"כ של התא עם הערך "מ 200" +תאים נוספים, פשוט אכניס ידנית בנוסחה של תא סה"כ את 200+ וכך לגבי היתר. ממילא הייתי צריך להכניס בנוסחה הנ"ל את כתובת התא אז במקום כבר אכניס את הערך. [br]פורסם בתאריך: 10.02.2011 בשעה 19:46:22 זה בדיוק הפתרון שנתתי לך בנוסחה למעלה. ודרך אגב, פישטתי אותה שם כי בתחילה ניסיתי לעשות אותה על range ועכשיו זה עובד על תא בודד אז הנוסחה קצת פחות מורכבת. אני אנסה לראות איך זה מתקבל אם כי כפי שאמרתי אולי פשוט אזין את השינויים הנחוצים ידנית. תודה רבה לך ולכל מי שייעץ בעניין
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים אז מה שהצעתי זה בדיוק מה שאתה צריך.אם למשל יש לך תאים שהערך שלהם הוא מספר והמילה megabyte אפשר להגדיר מבחית formating שהתא הוא ערך מספרי וstring של טקסט כך שהוא יתייחס בחישוב רק למספר בגל התאים ואחרי זה יוסיף את הטקסט.http://chandoo.org/wp/2008/02/25/custom-cell-formatting-in-excel-few-tips-tricks/
פורסם 2011 בפברואר 1014 שנים מחבר אז משהצעתי זה בדיוק מה שאתה צריך. אם למשל יש לך תאים שהערך שלהם הוא מספר והמילה megabyte אפשר להגדיר מבחית formating שהתא הוא ערך מספרי וstring של טקסט כך שהוא יתייחס בחישוב רק למספר בגל התאים ואחרי זה יוסיף את הטקסט. http://chandoo.org/wp/2008/02/25/custom-cell-formatting-in-excel-few-tips-tricks/ אוקיי, זה אכן עובד. תודה רבה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.