עבור לתוכן

חיבור אלחוטי של נתב אלחוטי לנתב אלחוטי, איך?

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי נתב מדגם edimax br6204wg

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=11&pl1_id=1&pl2_id=2

לשם הארכת טווח קניתי נתב מדגם edimax br6424n.

http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=263&pl1_id=3&pl2_id=18

מה הפרוצדורה בתכנות הגדרות הנתב הקיים והחדש על מנת שיעבדו בהרמונייה?

חיפשתי כל מיני מדריכים באינטרנט אבל ראיתי מידע סותר (לדוגמא פעם ראיתי שמספר הערוץ צריך להיות זהה ופעם שונה).

עוד משהו שלא הבנתי זה לגבי כתובת ה-MAC. לפי ההגדרות שראיתי לנתב יש כתובת MAC לכל פורט שמחובר אליו.

זו כתובת ה-MAC אליה מתכוונים במדריכים, ואם כן באיזה כתובת להשתמש.

הנתב הקיים שלי מחובר כרגע כ-AP האם צריך לשנות אותו ל-WDS או ל- POINT TO POINT?

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תעבוד על פי המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm

השאלה היא אם אתה מחבר את הנתבים אחד לשני באופן חוטי או אלחוטי.

קראתי את המדריך הזה ובכל זאת יש לי כמה שאלות.

לשאלתך: בן הנתבים החיבור הוא אלחוטי.

1. מהי כתובת ה-MAC שאני צריך לרשום, יש לי 4.

2. האם ערוץ השידור צריך להיות שונה או זהה? (בהתחלה הוא כותב שזה צריך להיות זהה והוא מדבר על חיבור אלחוטי בניהם, אבל בסוף הוא מוסיף הערה שהערוץ צריך להיות שונה)

לסיכום:

ESSID שונה?

תחומי קליטה שונים?

ערוץ שונה?

פורסם

אתה מכניס את ה MAC של הנתב ממנו אתה רוצה לקלוט את השידור.

(כתוב על מדבקה בתחתית הנתב).

פורסם
  • מחבר

אתה מכניס את ה MAC של הנתב ממנו אתה רוצה לקלוט את השידור.

(כתוב על מדבקה בתחתית הנתב).

לא כתוב לי שום דבר בתחתית הנתב.

חיפשתי בהגדרות הנתב ומצאתי 2 מקומות בהם יש כתובת MAC שונה, אולי זה אחד מהם?

(שימו לב שבשניהם כתוב - "הגדרות נוכחיות" כאילו שהם יכולים להשתנות)

[attachment deleted by admin]

פורסם

קראתי את המדריך הזה ובכל זאת יש לי כמה שאלות.

לשאלתך: בן הנתבים החיבור הוא אלחוטי.

1. מהי כתובת ה-MAC שאני צריך לרשום, יש לי 4.

2. האם ערוץ השידור צריך להיות שונה או זהה? (בהתחלה הוא כותב שזה צריך להיות זהה והוא מדבר על חיבור אלחוטי בניהם, אבל בסוף הוא מוסיף הערה שהערוץ צריך להיות שונה)

לסיכום:

ESSID שונה?

תחומי קליטה שונים?

ערוץ שונה?

1. זה צריך להיות ה-MAC של החיבור האלחוטי, כלומר זה שמופיע תחת הגדת ה-LAN בתמונת המסך שלך.

2. SSID שונה

3. אם החיבור בין הנתבים אלחוטי - ערוץ זהה, אם החיבור בינהם הוא קווי - שונה <= זה כתוב במפורש במדריך!

4. מזה "תחומי קליטה שונים"?

פורסם
  • מחבר

1. זה צריך להיות ה-MAC של החיבור האלחוטי, כלומר זה שמופיע תחת הגדת ה-LAN בתמונת המסך שלך.

2. SSID שונה

3. אם החיבור בין הנתבים אלחוטי - ערוץ זהה, אם החיבור בינהם הוא קווי - שונה <= זה כתוב במפורש במדריך!

4. מזה "תחומי קליטה שונים"?

תחומי סיגמנט:

עתה יש לשנות את כתובת הנתב החדש כך שתהיה בתחומי הסגמנט של הנתב הקיים, אך מחוץ לתחום הכתובות ששרת ה-DHCP שלו מחלק. לדוגמא, אם כתובת הנתב הקיים היא 192.168.1.1 ושרת ה-DHCP מחלק כתובות בתחום 192.168.1.100 ל- 192.168.1.200, יש לתת לנתב האלחוטי החדש את הכתובת 192.168.1.99.

בקשר לסעיף 3 אני מצטט לך מההערות בסוף:

הערות:

1. אם הנתב "הראשי" הוא אלחוטי, עדיין ניתן לחבר את שני הנתבים אחד אל השני בכפוף לשלבים שהוצגו לעיל אך בנוסף יש לוודא שה-SSID של הנתבים שונה או שתחומי הקליטה והשידור שלהם אינם חופפים. בכל מקרה, ערוצי השידור של שני הנתבים חייבים להיות שונים.

בסוף לפי המדריך הערוץ צריך להיות שונה

לאחר שהיום התקנתי לפי המדריך יש לי כמה בעיות:

נתוני התקנה:

SSID שונה

ערוץ זהה

באופן אלחוטי וקרוב לנתב הראשון יש קליטה אלחוטית רגילה .

אני רואה ברשתות אלחוטיות שונות את שם המשתמש השני של הנתב החדש אבל אניני מצליח להיכנס לרשת (חיבור לרשת ללא גישה לאינטרנט זה מה שכתוב לי)

במקום המרוחק שעבורו קניתי את הנתב החדש יש קליטה מצויינת שלו אבל כמו שאמרתי אין גישה לאינטרנט.

חשבתי שהנתב החדש אמור להראות לי את שם הרשת הראשי בעוצמה גבוהה יותר, לא חשבתי שאני צריך להיכנס לשם הנתב החדש ושהוא יתחבר לנתב הקיים.

פורסם

לצערי אתה לא קורא את המדריך לעומק - ההערות בסוף המדריך מתייחסות לראש הפרק האחרון שהוא: "הוספת יכולת אלחוטית לרשת קיימת על ידי חיבור נתב אלחוטי לנתב קווי". מכיוון שאתה לא מבצע חיבור קווי אלא אלחוטי כל החלק הזה אינו רלוונטי עבורך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי את הטעות שלי - עימך הסליחה.

*עדכון*

חיברתי את שניהם- הנתב הקיים עובד כרגיל .

החזרתי לו את ההצפנה והוא עדיין טוב.

לנתב האלחוטי החדש הצלחתי גם להתחבר אבל כשהוספתי לו הצפנה הוא כתב לי שיש לו קישוריות מוגבלת (אולי מכיוון שלא הכנסתי לו את כל הגדרות ספק התקשורת וכל השאר, האם אני צריך להוסיף את זה?? ) ולא היתה לי גישה לאינטרנט.

גם להגדרות הנתב לא הצלחתי להיכנס.

לאחר איפוס והכנסת ההגדרות מחדש, אבל הפעם ללא הצפנה הנתב החדש מאפשר גישה לרשת.

המצב כרגע הוא שלנתב הראשי יש הצפנת WEP ולנתב המשני אין.

האם יש אפשרות להוסיף גם לנתב המשני הצפנה?

פורסם

כן זה אפשרי עשיתי בדיוק את המדריך לפני חצי שנה וזה עובד עם שני הראוטרים של TP LINK שלי

Key Selected WEP Key Key Type

פה תסמן 64 bit סיסמא בעלת 4 תווים Key 1:

אני עשיתי ככה לשניהם וזה עובד ההצפנה (נכון היא חלשה אבל עדיין הגנה כלשהיא)

תעדכן אם עבד לך

פורסם

הבנתי את הטעות שלי - עימך הסליחה.

*עדכון*

חיברתי את שניהם- הנתב הקיים עובד כרגיל .

החזרתי לו את ההצפנה והוא עדיין טוב.

לנתב האלחוטי החדש הצלחתי גם להתחבר אבל כשהוספתי לו הצפנה הוא כתב לי שיש לו קישוריות מוגבלת (אולי מכיוון שלא הכנסתי לו את כל הגדרות ספק התקשורת וכל השאר, האם אני צריך להוסיף את זה?? ) ולא היתה לי גישה לאינטרנט.

גם להגדרות הנתב לא הצלחתי להיכנס.

לאחר איפוס והכנסת ההגדרות מחדש, אבל הפעם ללא הצפנה הנתב החדש מאפשר גישה לרשת.

המצב כרגע הוא שלנתב הראשי יש הצפנת WEP ולנתב המשני אין.

האם יש אפשרות להוסיף גם לנתב המשני הצפנה?

אין צורך להוסיף בנתב המשני הגדרות ספק. אם ללא הצפנה העסק עובד זה אומר שההגדרות תקינות. בדרך כלל הבעיות מתחילות עם ההצפנה - לכן אני ממליץ להתחיל בלי... בדרך כלל בנתבים שונים רק הצפנת WEP עובדת -- זה לא אידיאלי אבל זה גם משהו.

פורסם
  • מחבר

אין צורך להוסיף בנתב המשני הגדרות ספק. אם ללא הצפנה העסק עובד זה אומר שההגדרות תקינות. בדרך כלל הבעיות מתחילות עם ההצפנה - לכן אני ממליץ להתחיל בלי... בדרך כלל בנתבים שונים רק הצפנת WEP עובדת -- זה לא אידיאלי אבל זה גם משהו.

זה בדיוק גם מה שעשיתי:

בהתחלה הורדתי את ההצפנה.

אחרי שהתקשורת עבדה חיברתי לשניהם את ההצפנה (הצפנת WEP), אז גם התחילו לי הבעיות עם הנתב המשני, פתאום לא הייתה לי גישה אליו (גם קווית) ואחרי איפוס והכנסת הנתונים שוב אבל ללא הצפנה הצלחתי להתחבר אליו שוב.

בעייה נוספת שנתקלתי בה היא שבמחשב מרוחק ללא גישה אלחוטית לנתב הראשי (שכזכור עובד עם הצפנת WEP) לא הצלחתי להיכנס דרך הנתב המשני.

חשבתי שאולי זה בגלל שהנתב הראשי דרכו עובד הנתב המשני מוגן בהצפנה.

קירבתי את המחשב המרוחק לטווח קליטה עם הנתב הראשי ונכנסתי דרכו עם הסיסמא, בדקתי שאין לו בעייה להיכנס דרך הנתב המשני והחזרתי אותו למקומו.

עכשיו הוא עובד שוב דרך הנתב המשני.

זו באמת היתה הבעייה או שסתם היה לי מזל?

האם עכשיו יכולים להיכנס לרשת הראשית המוצפנת שלי דרך הנתב המשני שם אין הצפנה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים