עבור לתוכן

** להתנתק מספקית האינטרנט בלחיצת כפתור

Featured Replies

פורסם

מידע לגבי אתר חדש המאפשר להתנתק מספקית האינטרנט מבלי לדבר עם עם נציג השירות/שימור הלקוחות.

מעניין יהיה לראות אם זה באמת עובד...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4025491,00.html

פורסם

175. ומי משלם את קנס ההתחיבות

יורם

(08.02.11):

האתר מסתיר את העובדה שכמעט מכל שירות יש תקופת התחייבות שגוררת קנס כלשהו במידה ומתנתקים.

אנשים עוד יופתעו שאחרי ש"רק" לחצו ניתוק מחברה מסויימת יקבלו ממנה חיוב של מאות שקלים ולא יבינו מאיפה זה הגיע.

פורסם

זה יעבוד עבור משתמשים שאינם נמצאים בתק' התחייבות (מן הסתם). כל מה שהאתר עושה הוא לשלוח פקס בשימך לאותה ספקית, והיא מחוייבת להתייחס לפקס ע"פי חוק.

אין הדבר שונה מניסוח פקס באופן עצמאי ושליחתו. רבים מהלקוחות לא מודעים לכך שבאמצעות שליחת פקס פשוטה הבקשה שלהם תיענה והם יחסכו זמן יקר, בלי שאלות ובלבולי שכל מיותרים מצד נציגי השירות.

פורסם

הבעיה היא שלקוחות שלא מודעים לעניין פשוט "יתנתקו בלחיצת כפתור" בלי לקחת בחשבון שהם בהתחייבות.

ברגע שהספקית תקבל את הפקס הזה, היא פשוט תנתק אותם ואוטומטית תגבה את קנס ההתנתקות.

במקרים רבים זה יהיה מאוד לא משתלם ללקוח... שכן ברוב החברות (בכל החברות לפני שנכנס חוק ה-8% בסלולר) הקנס כלכך גבוה שכבר עדיף להשאיר את המנוי ללא שימוש וזהו..

לדוגמה, בספקיות האינטרנט - הקנס הוא פשוט התשלום החודשי כפול כמות החודשים שנשארה. כלומר, אתה פשוט משלם במכה אחת את כל המנוי שלך כאילו שלא ניתקת אותו כלל...

פורסם

מנסיון שלי - בכל מקרה ספקית השירות יוצרת איתך קשר טלפוני לאישור סופי של הניתוק (רק שהפעם לא מדובר בנציג זוטר שמנסה למרוח אותך, אלא במנהל קשרי לקוחות או שקר כלשהו בסגנון). אני יוצא מנק' הנחה שאותו נציג יטרח לציין בפני אותו לקוח שהוא בהתחייבות, בכדי שיחשוב פעמיים אם הוא ממשיך עם הצעד הזה, או לא.

פורסם

אולי קצת אוף-טופיק, אבל מה החשש הזה מתשלום קנס בתקופת התחייבות? זה יוצא בד"כ בין רבע לשליש מסך הסכום שהייתם משלמים אם לא הייתם מתנתקים. אני עכשיו התנתקתי מבזק, והעדפתי לשלם 500 שקל על הראוטר שהם דחפו לי כחלק מההתחייבות, מאשר להשאר מחובר לעוד שנה ולשלם בערך 1600 שקל... חישוב פשוט סך הכל.

פורסם

בהנחה שאתה מפסיק לצרוך את השירות הזה לגמרי, כלומר לא עובר לספק שירות אחר, אז יש פה היגיון כלכלי. אם אתה ממשיך לצרוך את השירות אך הפעם מספק שירות אחר, לא בטוח כמה חסכת פה (כמובן שזה גם תלוי בתנאי השירות שמציע הספק החדש).

ושנית, לא תמיד "קנס" היציאה מההתחייבות הוא שליש מעלות תקופת ההתחייבות הנותרת. יש מצבים שבהם הסכום גבוה יותר ולפעמים אפילו מגלם בתוכו את עלות השירות המלא עד לסיום התקופה שלה התחייבת.

לפני שרצים להתנתק באמצע תקופת התחייבות כדאי לבדוק את כל ההיבטים האלה ולקבל החלטה מושכלת לגבי כדאיות הניתוק/המשך. אין פה ממש כלל אחיד לכולם, זה די כל מקרה לגופו בהתאם לתנאים, עלות, הסיבה שבגללה הצרכן רוצה להתנתק לעומת איכות החלופה המוצעת על-ידי ספק שירות אחר, נקודת המבט של כל אחד בנושא ועוד.

ואם נחזור רגע לנושא הדיון, לדעתי שירות כזה הוא בהחלט לא נחוץ ברמה התיאורטית, אבל ברמה המעשית הוא יכול להעלות את המודעות הצרכנית בנושא, וזאת כבר תהיה התחלה ותרומה יפה.

חבל מאוד ואפשר רק להצר על כך שבכלל הגענו למצב שבו יש צורך באתר או שירות ספציפי למטרה כל כך שגרתית ועל-פנו פשוטה, וגם על כך שציבור הצרכנים לא ממש מודע לזכויותיו (ולא רק בגלל אדישות אלא גם בגלל שלא מחנכים פה למודעות צרכנית).

פורסם

אני לוקח את דבריי בחזרה, אתה צודק לחלוטין, כל אחד עם המקרה שלו ותנאי החוזה שחתם עליו.

חברות הענק התרגלו להציב מולנו חומות של שכנועים בכל נסיון מצדנו לזוז לספק שירותים אחר, והצליחו להתיש אותנו. אותי לפחות, בודאות. זו זעקת ייאוש האתר הזה, יש רק לקוות שהיא תישמע, ולא תגרום יותר מדי צרות לאלה שזועקים אותה ולא מודעים לתוצאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים