עבור לתוכן

צריך מלחם לתיקון לוח אם (קבלים נפוחים)

Featured Replies

פורסם

"^^^"

מה שמצחיק זה שעדיין אתה חושב שאתה צודק...

הפורום עוסק באלקטרוניקה, לא בהנדסה פיזית של לוחות-אם. אם הקבלים לא נכנסים, תלחים להם חוטים ושים אותם איפה שאתה רוצה. אבל אתה :s07:

• תגובות 39
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה האקים אחרי שהייתי עושה :

שם במקום הבעייתי קבל קטן אם ESR נמוך (אפילו קבל פוליאסטר) ואם חוטים את הקבל שנותן את הגודל המלא. כשצריך תגובה מהירה הקבל הקטן מגיב בזרם גדול יותר. במחשב אני לא חושב שהפתרון הזה טוב כי יש מספיק קפיצות מתח שיכולות להספיק לרוקן את הקבל הקטן, ואז כן יהיהי הבדל בין ההאק הזה לקבל אמיתי בגודל מלא שעומד במקום הנכון

שם קבל קטן יותר ב uF. למשל בלוח שמיועד למעבדים חזקים, אם אתה שם מעבד חלש ו/או מוריד קלוק אתה יכול לשים קבל קטן יותר במידה מסויימת במייצבב מתח לסוקט והוא עדיין יוכל להתמודד אם העומס של המעבד

מוצא מקומות אופציונליים לקבלים. לפעמים בלוח מתוכנן מקום להרבה קבלים במקביל (נפוץ במקומות כמו סוקט של המעבד) ובתכלס עומד חלק מהקבלים, אתה יכול לשים קבלים קטנים יותר אבל יותר קבלים (להוסיף במקומות הריקים). או ההיפך, להעיף קבלים קטנים ולשים אחד גדול

החוטים הם לא פתרון טוב למקומות כאלה, כי יש להם התנגדות וכאן מנסים להקטין למינימום את ההתנגדות של הקבלים (שמים קבלים אם ESR נמוך, אפילו לפעמים עושים את הקו בלוח בצורה שהקבל מחובר למקום דק בקו ולא סתם במקביל וכו) כדיי לאפשר להם להגיב בזרם כמה שיותר גדול לקפיצות מתח

פורסם

"^^^"

מה שמצחיק זה שעדיין אתה חושב שאתה צודק...

הפורום עוסק באלקטרוניקה, לא בהנדסה פיזית של לוחות-אם. אם הקבלים לא נכנסים, תלחים להם חוטים ושים אותם איפה שאתה רוצה. אבל אתה :s07:

אפילו מוברק יודע להפסיד, להבדיל ממך.

אז אתה צודק :s07::s07::s07:

אני הולך :sleep: כי את שלי אמרתי וגם הוכחתי.

פורסם

החוטים הם לא פתרון טוב למקומות כאלה, כי יש להם התנגדות וכאן מנסים להקטין למינימום את ההתנגדות של הקבלים (שמים קבלים אם ESR נמוך, אפילו לפעמים עושים את הקו בלוח בצורה שהקבל מחובר למקום דק בקו ולא סתם במקביל וכו) כדיי לאפשר להם להגיב בזרם כמה שיותר גדול לקפיצות מתח

הייתי רוצה להתווכח על זה. התנגדות של חוטים היא ממש אפסית ולא ניתנת אפילו למדידה באורכים ובזרמים כאלה.
פורסם

במקרים מסוימים זה יכול להגיע ל 10 %, למשל קבל Ost RLX 2200uF 6.3V ו 20 mm כבל 24awg (10 mm לכל חיבור) כדיי להוציא את הקבל ממתחת לגוף קירור החוצה

קבל : 0.015 אום

חוטים : 0.002 אום

X1.13 יותר התנגדות

כנראה לא יהיה מורגש, בהחלט יותר טוב מקבל מנופח, אבל יכולים להיות יותר גורמים שיעלו את ההתנגדות יותר (חוט מאלומיניום, חוט ארוך יותר וכו)

אני גם לא בטוח כמה משפיע האורך של החוטים כאורך (המעבד עובד בקלוק של GHZים והאורך גל באותו סדר גודל כמו זה של החוטים)

פורסם

בכל מקרה, הרי היה הכי נוח ליצרנים במקום להתעסק

עם נפח הקבלים, פשוט לשחק עם אורך הרגליים שלהם,

ואז היינו רואים " קומות " של קבלים, ללא רגליים בכלל, עם בינוניות וכשצריך,

אז מעל לכל הרכיבים :silly:.

אממה, לא אחדש כלום אם אומר שהעסק לא כזה פשוט, ואורך הרגליים יכול

להשפיע הן על ESR ואם יש תדרים גבוהים הן על הקיבול עצמו, ועוד לא הגעתי

להשראויות שיכולות להיות.

אז נכון , העניין לא כזה פשוט, אז למה לסבך את זה יותר עם רכיבים שלא

כמו של יצרן ( הכוונה לנפח / גודל ).

:xyxthumbs:

עריכה:

שלא ישתמע כאילו זה מה שיוצא מדבריך , 11010010110 :)

פורסם

010111 - זה שינוי מינורי בהתחשב בזרמים.

KAKADU - אנו מדברים פה על תיקון פיראטי עם מלחם של 20 שקל. ברור שהכי טוב זה ללכת ולקנות קבלים בדיוק כמו בלוח, לקנות תחנת הלחמה ב1000₪, ולהחליף, את כולם בלי הבחנה. יתכן גם שכדאי פשוט לקנות לוח חדש במקום ההשקעה.

אז אם ניתן בכמה שפחות השקעה "להשיג" רכיבים שיתאימו מבחינה אלקטרונית, אז לעזאזל האסטתיקה.

אגב, בלי קשר, אני אף פעם לא משתמש בקבלים משומשים בתיקון. המחירים שלהם ממש זולים, ומחזור החיים של קבל אלקטרוליטי הוא כה קצר, שחבל בכלל להעסק עם זה. (ובלי להזכיר את העבודה הכפולה).

פורסם

" אנו " לא כולל אותי ובבקשה לא לשים לי מילים בפה !

אני לא רואה טעם להביא שוב את מה שאמרת מקודם,

תשלים עם זה ואל תנסה לעקוץ לשם עקיצה, זה די פאטתי !

מי דיבר על עמדת הלחמה ב - 1000 שקל ושאר שטויות

שהבאת ?

בעצם, תכתוב מה שאתה רוצה , אני יוצא מהדיון,

כן שוב הבריונות ניצחה.

פורסם

אני לא מבין למה אתה מתרגש כל כך מכל מלה. כולה דיון בפורום. מותר לכל אחד להביע את דעתו. אם תמשיך כך, אתה תקבל אולקוס מהר מאוד..

באמת שלא התכוונתי לעקוץ אותך, או משהו דומה. נסה לקרוא את מה שכתבתי בצורה אובייקטיבית ולהחליט שוב. קרא גם את כל תחילת הדיון שעוסק במלחמים זולים, וקבלים משומשים.

פורסם

הנושא הזה כבר לא מגיע לאנשהו... והוא גם לא ברמה הגיונית.

פותח הדיון - אם תרצה לשאול עוד משהו תפתח דיון חדש זה ננעל.

ובהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים