עבור לתוכן

צריך מלחם לתיקון לוח אם (קבלים נפוחים)

Featured Replies

פורסם

בכל התיקונים שלי עד עכשו הייתי מעביר קבלים מלוח ללוח

ניתן להזמין קבלים מחנויות רכיבי אלקטרוניקה (ספציפית) בארץ או באינטרנט, אבל יש קאטצ' : רוב הטכנאים והמוכרים במעבדות אלקטרוניקה בטוחים שלקבל יש 2 נתונים בלבד : V ו uF, ויביאו לך סתם קבל שמתאים לנתונים האלה. אבל לקבלים יש יותר נתונים מזה, בין היתר : ESR - התנגדות פנימית של הקבל מה שאומר מהירות תגובה שלו לקפיצות מתח (הדרישות במחשב גבוהות ולא כל קבל יתאים לגמרי) והיצרן (אם תשים קבל באיכות נמוכה, הוא יתנפח שוב)

תיהנה אם ה 40 W. אם עדיין לא קנית אלא אתה מתכוון לקנות, תשים לב שהחוד שלו יהיה אם ראש חד (נקודה) ולא שטוח. אני השתמשתי אם מלחמים של 25 W כי זה מה שהיה לי, והם לא מספיקים. אז הלחמתי אם 2 מלחמים ביחד (50 W וזה כן הספיק) או חיממתי את הקצה של המלחם אם מצית (בנוסף לחימום החשמלי) ומהר הלחמתי אם המלחם האקסטרה חם

אם כל הנתונים של הקבל ניתן לשחק קצת, בגבולות מסוימים

גודל uF

בקבלי ייצוב מתח תשים אותו דבר או גדול יותר (עד X2 מהמקורי). בקבלים שיש להם תפקידים אחרים תשים בדיוק את מה שהיה. בלוחות של מחשב כל הקבלים האלקטרוליטים (חוץ מהכי קטנים שלפעמים יש בכרטיס קול) הם ייצוב מתח, ולא חייבים להיות מדוייקים

לפעמים יש אזורים בלוח של כמה קבלים זהים שמחוברים במקביל. במקומות כאלה, כשבטוחים לגמרי שהקבים מחוברים במקביל, ניתן לשחק גם אם הכמות שלהם כמו להחליף 1x1000 uF אם 2x680 uF וכדומה, רק לשמור את הסכום של ה uF

בדרך כלל גם אם תשים קצת פחות זה עדיין יחזיק, אבל לא מומלץ. ניתן לשים פחות במקומות כמו הסוקט של המעבד כששמים מעבד חלש יותר (שלוקח פחות חשמל) בהתאמה, כדיי לא להעמיס את הקבלים הקטנים יותר

מתח V

תשים קבל לאותו מתח או למתח גדול יותר (אין בעיה לשים קבלים למתח גדול יותר ללא הגבלה, בגבולות נורמליים. למשל ניתן לשים 25 V במקום 6.3 V)

התנגדות ESR

תשים קבל מאותה "רמה" (רמה של קבלים אם ESR דומה). רוב הקבלים בלוחות מחשב הם אם ESR נמוך יותר מסטנדרטי (וזה גם מה שאמור להיות, כמה ש ESR יותר נמוך הקבל יותר טוב. הם נקאים LOW ESR). בדברים שהם לא לוחות יש בדרך כלל קבלים אם ESR סטנדרטי. אם תשים בלוח קבל אם ESR סטנדרטי רוב הסיכויים שהוא יעבוד, אבל יכול לא לייצב מספיק את המתח (בעיות יציבות, מסכים כחולים, התחממות יתר של רכיבים אחרים) או שהקבל עצמו מתנפח שוב

עמידות לטמפרטורה

רוב הקבלים עמידים עד 85C או עד 105C. בחלק מהמקומות בלוח (לייד מייצבים, לייד גופיי קירור וכו) יש טמפרטורות גבוהות שקרובות ל 85, וגם אם הם לא עוברות את ה 85 הם יקצרו משמעותית את אורך החיים של קבל 85 שעומד שם. במקומות שבהם יכולה להיות טמפ' גבוהה רצוי לשים קבלים של 105

• תגובות 39
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בגדול קבלים שהם זהים בגודלם יתאימו?

פורסם

תראה איזה הודעה מפורטת הוא נתן לך, הגודל זה לא נתון שמספיק במקרה של קבלים ללוח אם...

ממליץ לך לקרוא שוב, יש שם את כל המידע שאתה צריך.

פורסם
  • מחבר

קראתי לכן השאלה לא דובר פה על הגודל הפיזי של הקבלים?

פורסם

הגודל הפיזי של הקבלים לא רלוונטי לשום דבר.

פורסם

אנשים שלא מבינים מוכרים כאן סיפורים

מלחם 25 וואט מספיק בהחלט

רכיבים - קבלים - תפרק מלוח אם דפוק או ספק כח דפוק

חוץ מזה תן לטכנאי אלקטרוניקה מיומן לעשות את העבודה

יקח 100 שקלים ולא יגרום נזק נוסף ללוח.

פורסם

^^^^^

דווקא הדברים שלך גם לא תורמים דבר לפותח הדיון,

וגם לא מעידים על הבנה מינימלית.

גם כאן זה כלל לא מדוייק, נראה אותך שם קבלים רגילים ( מבחינת ערך ומתח )

מסביב לתושבת המעבד, שם באים קבלים נמוכים במיוחד !

:xyxthumbs:

פורסם

גם כאן זה כלל לא מדוייק, נראה אותך שם קבלים רגילים ( מבחינת ערך ומתח )

מסביב לתושבת המעבד, שם באים קבלים נמוכים במיוחד !

קודם כל, זה לא נכון לגבי כל לוח אם. רק ללוחות מסויימים שהקבלים צמודים. שנית, זה די ברור שאם אין מקום לשים קבלים, אז לא ניתן לשים אותם... מה שאמרת זה בערך כמו לומר שהשמש זורחת בצהרים או משהו כזה :silly: שלישית, כל הקבלים שיושבים סביב למעבד מחוברים בצורה מקבילית, כך שניתן לקחת כאלו בערכי קיבול גבוהים יותר, ולהפחית בכמות (עם חישוב כמובן..) אפשר גם להשכיב אותם.

פורסם

אז מה הפילפולים עכשיו ?

שמש לא שמש, אמרת דברים בנחרצות ומה לעשות שהם לא נכונים.

פורסם

סליחה, אתה צודק. הגודל הפיזי של הקבלים רלוונטי :s07:

פורסם

מודה ועוזב - ירוחם.

מה שנתתי זו רק דוגמה אחת מיני רבות, לו זה היה רק

וויכוח ביני לבינך - מילא, אבל דברים לא מבוססים

יכולים להטעות אחרים, וחבל.

פורסם

הגודל הפיזי של קבלים (אלקטרוליטיים) תלוי בנתונים האחרים, בעיקר גודל (חשמלי uF) ומתח

מה שאומר :

אם יש לך קבל 1000 uF ו 16 V אז קבל אחר 1000 uF ו 16 V יהיה +- באותו גודל (יכול להיות בפרופורציות שונות כמו דק יותר וגבוה יותר, אבל הנפח לא שונה בהרבה)

אם יש לך קבל בנפח X שהוא 1000 uF ו 16 V זה לא אומר שלכל קבל בגודל X יש את אותם נתונים. אתה יכול למצוא גם 2200 uF ו 6.3 V (שאם תשים אותו הוא יתנפח ויישרף) או 100 uF ו 35 V (שאם תשים אותו הוא לא ייצב מספיק את המתח של המעגל)

יכול להיות ESR שונה לקבלים שונים, וזה לא ממש משתקף בגודל שלהם

פורסם

^^^^^^

מסכים, אלא מה :)

אבל, במיתותא ממך, יש מקרים יוצאי דופן, שהיצרן של לוח אם במקרה הזה,

או מתוך אילוצים או בכוונה, שם קבלים שגודלם / גובהם הוא מחצית

מגודל הקבלים שתמצא הן באינטרנט והן בחנויות בשד' הר-ציון, והקבלים " הרגילים "

לא מאפשרים הפעלת לוח אם כי אז צריך למצוא קירור שבכלל לא בטוח שקיים

שהקבלים לא יפריעו לו ( בהתייחס לדוגמה שלי מקודם ), או האם לא תקפיד

על גודל מסויים, תגלה שגם בשאר מקומות יש בעיה לדחוס את הקבל בין

הרכיבים.

לאור כל זה לומר את מה שנאמר כאן ע"י ZiggyMan בצורה גורפת והחלטית,

לא מחזיק מים.

פורסם

הגודל הקטן יותר של הקבלים מגיע אל חשבון משהוא אחר

הקבלים אלקטרוליטים ? לפעמים בקבלים הקטנים לייד הסוקט יש קבלי solid tantalum (הרבה יותר איכותיים) ולא אלקטרוליטים, והגודל של קבל כזה אם אותם נתונים שונה מהגודל של קבל אלקטרוליטי

הקבלים באותו גודל uF ? לפעמים שמים יותר קבלים כשכל קבל הוא קטן יותר

הקבלים באותו מתח ? אותה עמידות לטמפרטורה ? אותו ESR ?

הקבלים באותה רמת איכות ? יש מלא קבלים זולים שכתובים אליהם נתונים דיי גדולים יחסית לגודל שלהם, אבל סתם כותבים אליהם שטויות ממש כמו אל ספקים גנריים. וגם אם מה שכתוב נכון, הרבה פעמים הבעיה נמצאת בדברים כמו ESR (שלא כתוב אל הקבל) או אורך חיים קצר

ותמיד ניתן לנסות לקמבן, בכרטיסי מסך למשל ניתן להלחים מהצד השני של המעגל (כדיי שהם לא יתקעו בקירור) או קצת לקפל / לחתוך את הצלעות קירור שמפריעות לקבל

להרים את הקבל מהמקום שלו בצורה משמעותית (חוטים) לא מומלץ, התוספת התנגדות של החוטים הארוכים היא כמו תוספת ESR של הקבל

פורסם

^^^^

שוב, אין לי שום מחלוקת אתך, ואני מסכים עם מה שאמרת.

גם קימבונים אלו ואחרים כבר ניסיתי, חלקם פעלו וחלקם לא.

כאמור, מה שהפריע לי זה ההחלטיות באמירה שלגודלם של רכיבים ( קבלים במקרה זה )

אין שום השפעה, דבר שנראה לי שהצלחתי להוכיח כלא נכון.

לא תמיד יש לוח שממנו אפשר לעשות " קניבליזציה" של רכיבים מאחד לשני,

והרבה פעמים אתה במצב שיש לך קבלים עם ערכים נקובים הזהים לאלו שאתה

אמור להחליף, אממה, הם לא מתאימים פיזית.

פחות טובים, יותר טובים - אין לך איך לשים אותם. ואז אין ברירה אלה לחפש

פתרונות יצירתיים, שלו היו הרכיבים בגודל המתאים, לא היה בהם ( בפתרונות ) שום צורך.

זה כל הפואנטה של ה"דרשה " הזאת :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים