עבור לתוכן

בניית HTPC מ-0

Featured Replies

פורסם

ברצוני לבנות מערכת HTPC לבית.

המטרה במערכת היא לא רק התכנון שלה, אלא גם DIY, כלומר, לקנות מארז (בינתיים לא חושבת על בנייה, למרות שזאת גם אופציה) ואת כל החלקים הדרושים ולהרכיב בעצמי.

ראיתי בפורום "יומני פרוייקטים" דברים מדהימים שאנשים בנו.

יש לי ידע כללי בחשמל וחוש טכני לא רע יחסית, אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

יש למישהו מקור מידע טוב ממנו אוכל לשאוב את הכלים הדרושים לביצוע העבודה?

פורסם

שלב ראשון הוא להחליט מה את רוצה.

מחשב שמחובר לטלויזיה, בסדר, אבל מה הוא יעשה? יציג תוכן SD, 720, 1080p? ינגן DVD-ים? בלו-ריי? ישמש גם למשחקים?

האם יהיה רסיבר בינו ובין הטלויזיה? האם יש רמקולים חיצוניים או שתשתמשי בפנימיים של הטלויזיה?

האם האכסון של התוכן יהיה בתוך ה-- HTPC או באכסון חיצוני (למשל המחשב הקיים שלך)?

האם את מתכוונת להשתמש במחשב גם להורדת תוכן?

חשבת על מערכת הפעלה ותוכנה בהן את מתכננת להשתמש?

וכמובן, כמה כסף את רוצה להוציא?

פורסם
  • מחבר

שלב ראשון הוא להחליט מה את רוצה.

מחשב שמחובר לטלויזיה, בסדר, אבל מה הוא יעשה? יציג תוכן SD, 720, 1080p? ינגן DVD-ים? בלו-ריי? ישמש גם למשחקים? בגדול שיקרין סרטי HD וDVD. אין לי כ"כ צורך בבלו-ריי

האם יהיה רסיבר בינו ובין הטלויזיה? האם יש רמקולים חיצוניים או שתשתמשי בפנימיים של הטלויזיה?אשתמש בהתחלה ברמקולים של הטלוויזיה, אבל ארצה שתהיה יציאה שתאפשר כניסת רמקולים חיצוניים. רסיבר כנ"ל.

האם האכסון של התוכן יהיה בתוך ה-- HTPC או באכסון חיצוני (למשל המחשב הקיים שלך)?האחסון יהיה מעורב. כלומר, ארצה שיהיה הארד-דיסק פנימי, אבל לבטח אשתמש גם בחיצוני

האם את מתכוונת להשתמש במחשב גם להורדת תוכן?כן, ארצה שהמחשב ישמש אותי גם לצרכי אינטרנט ומשחקים

חשבת על מערכת הפעלה ותוכנה בהן את מתכננת להשתמש?מערכת הפעלה - ווינדוס. תוכנות? בעיקר שימוש כמו כל מחשב ביתי סטנדרטי. אינטרנט, משחקים וסרטים\סדרות

וכמובן, כמה כסף את רוצה להוציא? שאלת מיליון הדולר - בגדול, כמה שפחות. אני צריכה מחשב באמת סטנדרטי. רק בגלל שהוא הולך להיות HTPC אני לא קוראת לו מחשב לצרכים בסיסיים, כי צריך להוסיף חומרה. אני לא יודעת כמה זה אמור לעלות, אבל אני מכוונת לפחות מ2000 ש"ח.

פורסם

full hd זה 1080 פיקסלים לגובה וhd ready זה 720. אני לא חושב שיש כרטיסי מסך שבאים עם 720(במעבדי i3 יש 1080 מובנה) [sD זה 480 פיקסלים לגובה]

בלו ריי וDVD זה דיסקים-כעקרון היום גם הכי ג'נרי יכול להתמודד עם סרטים נורמליים, אבל כמובן שזה לא יהיה איכותי... אבל זה לא חלק יקר במיוחד=]

אכסון-מן הסתן, השאלה היא אם את רוצה אחסון גדול על המחשב עצמו? יהיה הארד דיסק פנימי בכל מקרה בשביל מערכת ההפעלה... אבל יש הבדל גדול בין זה שהוא יהיה 40 ג'יגה בייט ולא תוכלי לשמור עליו אפילו סרט אחד לבין זה שהוא יהיה טרה בייט(1000 ג'יגה בייט) ותוכלי לשמור עליו את כל בלוקבסטר=]

אינטרנט אלחוטי או חוטי? באיזה מהירות? אם אלחוטי-איזה תקן?

איזה וינדוס? XP או 7?

פורסם

הצגת תוכן HD מחייבת מעבד חזק או כרטיס מסך עם האצת חומרה. כל כרטיס מסך היום תומך בזה, כולל on board. משחקים, מעבר למשחקי פלאש אינטרנטיים ודומיהם, בד"כ מחייבים מעבד רציני וכרטיס מסך חזק. הבעיה היא שהקירור שהם דורשים הוא בד"כ רועש יחסית, לא משהו שאת רוצה שישב מתחת לטלויזיה בזמן שאת רואה סרט.

אם לטלויזיה שלך יש כניסת HDMI אז אין בעיה, כל כרטיס מסך היום תומך ביציאה כזו (ישירות או דרך ממיר מ- DVI), כל רסיבר AVR תומך בחיבור הזה והוא מסוגל להעביר וידאו בהפרדה גבוהה ואודיו רב ערוצי בו-זמנית.

תוכן HD תופס הרבה מקום. תוכנית טלויזיה באורך 43 דקות ב- 720p עם אודיו סטראופוני AC3 תתפוס בד"כ קצת יותר מג'יגה. Blu-ray rip ב- 1080p יתפוס בד"כ 5-20GB עם דחיסה מחדש ויכול להגיע עד 60GB ללא דחיסה מחדש. אם את מוכנה לאכסן חלק מהתוכן במחשב אחר, אפשר להסתפק בדיסק של ג'יגה.

אם אמרת משחקים (שוב, בהנחה שזה לא משחקי flash(, די ברור שזה יהיה על Windows. כלומר יותר מעבד חזק יותר וזיכרון רב יותר מאשר למחשב מבוסס לינוקס. אבל מאחר שזה לא הולך להיות HTPC ייעודי אלא מחשב לשימוש כללי, בכל מקרה תצטרכי מעבד חזק והרבה זיכרון (יחסית).

יש מפרט מתאים כאן באתר:

http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133211&section=293&target=%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%A2%20%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99

כמה שינויים:

למשחקים, תצטרכי כרטיס מסך חזק יותר. כלומר אפשר לרכוש לוח אם עם כרטיס מובנה חלש יותר ולחסוך כ- 100 ש"ח.

במחיר שמצויין במפרט אפשר לקנות 4GB של זיכרון ואפילו לקבל קצת עודף. שווה.

עוד כ- 50 ש"ח ואת משדרגת את הדיסק ל- 1TB. הכפלה של הנפח בתוספת מחיר קטנה.

סביר להניח שאת לא צריכה כרטיס טלויזיה - חיסכון של 100 ש"ח.

כרטיס מסך - לא יודע. high-end זה לא יהיה, לא בסכום שאת רוצה להוציא, וב- mid-low end אני ממש לא מתמצא. בטוח שיש כאן הרבה עם יותר ידע ממני שישמחו לייעץ.

ביחד עם עכבר ומקלדת אלחוטיים מגיעים לקצת פחות מ- 2000 ש"ח. תוסיפי כרטיס מסך והמחיר בטח יגיע ל- 2200-2400 ש"ח. אם את רוצה עותק חוקי של Windows, זה עוד 500 ש"ח, אלא אם יש לך קומבינה כמו שיש לארגוני המורים.

פורסם

לוח אם כרטיס מסך מובנה (אם DVI) + להשאיר מקום (סלוט, מקום במארז, אפשרויות קירור במארז, עוצמה בספק) להוספת כרטיס מסך מאוחר יותר

כמה שפחות כוננים קשיחים ב HTPC, רצוי לא יותר מ 1 - כל כונן עושה קצת רעש וכמה כוננים ביחד צריכים תוספת קירור = רעש

פורסם

יש לוח אם עם כרטיס מובנה שמספיק חזק למשחקים סבירים?

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על העזרה בבניית המפרט, אבל זוהי לא הבעיה שלי.

כיוונתי יותר לבנייה עצמה. כלומר, לקחת את כל החלקים עליהם דובר ולהרכיבם בעצמי.

השאלה שלי היא איך להרכיב אותם? האם יש מדריך\מקור מידע כזה או אחר שיכול להסביר לי כיצד לבנות את המחשב בעצמי?

בגדול, אולי כדאי שאתן פרטים נוספים, ולכן:

אני מכוונת לכמה שפחות כונני דיסק קשיח - לדעתי אתקין אחד בגודל 320 או 500.

אני לא צריכה כרטיס מסך מטורף, אלא באמצע. כזה שיוכל להריץ משחקים לא כבדים יחסית (אני לא גיימרית מושבעת, חייבת להודות). כמובן שארצה שתהיה לי האופציה לשדרג אותו בעתיד.

המחשב גם יהפוך להיות המחשב המרכזי של הבית. יחובר אליו ראוטר והוא ישמש כמחשב האם ל2 הניידים האחרים בבית.

פורסם

להרכיב HTPC זה בדיוק כמו להרכיב כל מחשב אחר. אם אף פעם לא עשית את זה, יש מדריכים ב- youtube, אני הייתי מציע שתמצאי מישהו שמבין וידריך אותך פנים אל פנים. קצת קשה לשאול את youtube כשמשהו לא מסתדר ;). לחליפין, הרכבה בחנות עולה בד"כ בסביבות ה- 150 ש"ח.

תשכחי מדיסק של 320GB וגם 500GB לא מומלץ. פער המחירים בין 500GB ל- 1TB מאוד נמוך (60-80 ש"ח), אין הבדל בגודל, צריכת ההספק טיפה יותר גדולה וקצבי ההעברה טובים יותר.

אם את לא צריכה כרטיס מסך "מטורף", אולי עדיף בכל זאת ללכת על לוח האם שבמפרט המומלץ. זה עדיין משאיר לך חריץ PCIE להרחבה עתידית. אבל כאמור בתמום הזה אין לי ידע, אני לא יודע לאיזה משחקים הוא יכול להספיק.

פורסם
  • מחבר

להרכיב HTPC זה בדיוק כמו להרכיב כל מחשב אחר. אם אף פעם לא עשית את זה, יש מדריכים ב- youtube, אני הייתי מציע שתמצאי מישהו שמבין וידריך אותך פנים אל פנים. קצת קשה לשאול את youtube כשמשהו לא מסתדר ;). לחליפין, הרכבה בחנות עולה בד"כ בסביבות ה- 150 ש"ח.

תשכחי מדיסק של 320GB וגם 500GB לא מומלץ. פער המחירים בין 500GB ל- 1TB מאוד נמוך (60-80 ש"ח), אין הבדל בגודל, צריכת ההספק טיפה יותר גדולה וקצבי ההעברה טובים יותר.

אם את לא צריכה כרטיס מסך "מטורף", אולי עדיף בכל זאת ללכת על לוח האם שבמפרט המומלץ. זה עדיין משאיר לך חריץ PCIE להרחבה עתידית. אבל כאמור בתמום הזה אין לי ידע, אני לא יודע לאיזה משחקים הוא יכול להספיק.

באמת ניסיתי את YOUTUBE, הקטע הוא שבד"כ יש שם הסבר למחשב ספציפי.

אני אנסה לחקור את זה מעט.

תודה על ההסברים.

פורסם

ההבדלים לא כ"כ גדולים. לוח האם יהיה קרוב לוודאי ATX או mATX, המארזים בד"כ בנויים באותו סידור פנימי, ובמקרה הגרוע ביותר יהיה שם רק כרטיס אחד. אם מישהו עם שתי ידיים שמאליות (אני 8)) מסתדר עם זה, גם את יכולה. או שתשלמי 100-200 ש"ח וירכיבו אותו בשבילך בחנות.

פורסם

אני ממליץ לך בחום לצפות בסרטון הבא.

זה גם יענה לך על כל השאלות, וגם יפיג את כל החששות (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים