עבור לתוכן

צריך עזרה במציאת השילוב האולטימטיבי בשביל משחקים, תקציב עדין לא הוחלט.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחליף ראוי למערכת המתיישנת שלי, לכן צריך עזרה במציעת מחליף אולטימטיבי לדרישות שלי: עבודה בסיסית, גיימינג כבד, העברה מי קבצי RAR. בנתיים המערכת שלי הסתדרה לא רע עם זה, אבל הזיכרונות במצב גרוע ואין לי כוח להתעסק בזה, לכן צריך מערכת חדשה.

מה דעתכם על השילובים הבאים, לדרישות שלי.

1

AMD Phenom 2 X6 1075T 3Ghz 125W 6Core AM3 Box, יחידות 1

₪999

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2252

Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1

₪387

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836

G.Skill RipJaws 4GB DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL, יחידות 2

₪532

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2291

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1918

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

2

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1

₪1066

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329

Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET, יחידות 1

₪684

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2256

G.Skill RipJaws 4GB DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL, יחידות 2

₪532

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2291

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2282

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

אני דיי מעדיף את השילוב הראשון, בגלל שיש לו מעבד 6 ליבות. אבל מערכת אינטל תביא לי יותר ביצועים בכללי, מה לדעתכם עדיף אני בדילמה לא קטנה.

פורסם

איך אתה מגדיר "אולטימטיבי"? המשתלם ביותר? הגדרה אחרת?

1. למשחקים אין לך שום צורך במעבד בעל 6 ליבות. אתה יכול להסתפק ב-Phenom IIx4 או אפילו ב-Athlon IIx3/4.

2. לא נכון להגיד שלשימושים שלך מערכת Intel תניב יותר ביצועים. השימוש הכי תובעני שלך הוא משחקים, ואם אתה משחק ברזולוציה נורמלית (שמתחתיה אי אפשר לקבל חווית משחק טוב מדי גם ככה) אז הכרטיס הגרפי הוא צוואר הבקבוק והחשיבות של המעבד נמוכה בהרבה. מעבד כמו ה-Athlon IIx4 הוא לכן המשתלם ביותר כנראה.

3. מה הדרישות שלך מלוח-האם?

4. האם מתוכנן OC? אם כן, לאיזו דרגה?

תעיין בסטיקי שנפתח בנושא הבעיה בבקרי ה-SATA של ערכות השבבים מסדרה 6 של Intel כדי לבדוק אם זה משפיע עליך (בהתאם לכמות התקני ה-SATA שלך). כמו כן אני לא בטוח אם יש בכלל מלאי זמין של הלוחות האלה.

פורסם
  • מחבר

הכוונה היא שילוב שיתן לי כמה שיותר זמן ללא שידרוג, המעבדים שאתה מציע לא רעים זה נכון, אבל כרגע יש לי את הQ9550 שהרבה יותר חזק מי P955, אני צריך מעבד כמה שיותר חזק רצוי עם כמה שיותר ליבות, בקשר לOC מתוכנן OC כבד במיוחד 4.5GHZ-4.9GHZ, אין לי שימושים בSATA3 ולא ניראה לי שיהיו עם USB3, צריך גם שיהיה כמה שיותר זול. אני יודע על הבעיה של אינטל לכן אני כמעט בטוח שהמערכת תיהיה של AMD. מחכה גם למעבדי הBULDOZZER של AMD.

פורסם

אז תחליט, אתה משדרג עכשיו או מחכה ליציאת ה-Bulldozer/תיקון הבעיה בערכות השבבים?

אם יש לך Q9550 אין לך בכלל שום צורך לשדרג, עם OC קליל אתה מקבל מעבד ברמת ה-965 Phenom IIx4 או ה-Core i5-750.

OC כזה תוכל להשיג רק בפלטפורמת SB וגם אז, OC של 5Ghz~ זה לא OC לעבודה יום-יומית.

והנקודה החשובה ביותר היא שעבור משחקים אין לך צורך במעבד "חזק", בטח לא לשדרג את הקיים שלך, ואם הביצועים לא מספקים אותך, כנראה שמקור הבעיה היא הכרטיס הגרפי.

פורסם
  • מחבר

לא הבנת, יש לי בעיה בזיכרונות, היה לי 2 סטיקים של DDR2 2GB 1000MHZ עכשיו הלך לי אחד ובימקומו עומד DDR2 2GB 800MHZ והביצועים ירדו, אין לי כוח לשדרג את הזיכרונות, אני כבר יקנה זיכרונות DDR3, לוח תואם, ומעבד ראוי שיחליף את הQ9550. לכן אני מחכה ליציאת מעבדי הBULDOZZER, רואה מה הביצועים שלהם ועם הם לא משתלמים לפי המחיר, אני לוקח את השילוב הראשון.

פורסם

אין שום הבדל ביצועים מורגש בשימושים שלך (ובכלל) בין זכרון בתדר 1000 וזכרון בתדר 800, כל עוד הנפח נשאר זהה (או שנותר מספיק נפח לשימושי המערכת).

תבדוק שבאמת כל הנפח מזוהה, ואם כן, לא זה מקור הבעיה שלך.

אם התדר כל כך משנה לך, אז אתה גם יכול לבצע OC ולדחוף את הזכרון ל-1000, רוב הסיכויים שהזכרון יסחוב.

ואם אתה מחכה ליציאת מעבדי ה-Bulldozer בכל מקרה, אז הדיון הנוכחי די מיותר ותפתח דיון חדש לאחר שהם ייצאו ויהיו יותר נתונים על הביצועים והמחירים של הפלטפורמה.

פורסם
  • מחבר

סבבה בוא נסגור את הדיון, אבל מה לדעתך יתן לי יותר למשחקים ? שילוב מספר 1 או מספר 2 ? , אני יודע שמדובר בעיקר בכרטיס מסך בעניין המשחקים.

פורסם

שניהם ייתנו לך ביצועים זהים במשחקים, בדיוק כמו שנותן המעבד הנוכחי שלך או מעבדים זולים יותר בתנאי שאתה משתמש בכרטיס גרפי מתאים. משחקים גם ככה לא מנצלים יותר מ-3 ליבות, ועד שיגיע היום בו משחקים ינצלו 6 ליבות כנראה שתחליף כבר פלטפורמה (או שתיים). כך שה-Phenom IIx6 אינו בדיוק הקנייה הכי משתלמת למטרה הזו (והוא מלכתחילה לא נועד כדי לשמש מעבד שעליו יתבססו מערכות למשחקים).

ה-Core i5-2500K הוא בסדר גמור, אבל במשחקים לא ייתן לך הרבה בהשוואה למעבד הקיים שלך או ל-Athlon IIx4 שעולה חצי ממנו (וזה עוד בלי לדבר על מחירי לוחות-האם).

לכן לדעתי אף אחת מהאפשרויות היא לא בדיוק מה שניתן להגדיר כמשתלמת לאור הדרישות והחומרה הנוכחית שיש לך.

פורסם

2. לא נכון להגיד שלשימושים שלך מערכת Intel תניב יותר ביצועים. השימוש הכי תובעני שלך הוא משחקים, ואם אתה משחק ברזולוציה נורמלית (שמתחתיה אי אפשר לקבל חווית משחק טוב מדי גם ככה) אז הכרטיס הגרפי הוא צוואר הבקבוק והחשיבות של המעבד נמוכה בהרבה. מעבד כמו ה-Athlon IIx4 הוא לכן המשתלם ביותר כנראה.

מעניין אותי למה אתה ממשיך לטעון את הטענה המופרכת הזאת (אני מצטער אבל בערך פעם בשבוע יוצא לי לראות גרפים כאלה שמפריכים את הטענה שלך):

starcraft2.png

metro.png

ruse.png

פורסם

מבחני הביצועים הנ"ל חסרים המון פרטי רקע. מה היו תנאי הבדיקה, מה בדקו? האם המערכת עבדה אם כרטיס גרפי מתאים לדרישות של גיימר, או שבכוונה עם כרטיס גרפי "חלש" כדי ליצור מעין מבחן ביצועים חצי סינטתי למעבדים? באילו הגדרות נמדדו ה-FPS? ועוד.

לא חסרות דוגמאות (ברשת ופה בפורום שלנו, אני לא יכול לחפש כרגע דוגמה מפאת קוצר הזמן שבו אני נמצא) שמראות בבירור שברזולוציה גבוהה ההפרש בין מעבדים לשוק הגבוה ומעבדים לשוק הנמוך/ביניים (מדור מסוים), כאשר המערכת מכילה כרטיס גרפי מתאים, הוא FPS בודדים. רזולוציה של 1680x1050 היא רזולוציה עדיין גבולית, אך אפשר להגדירה כרזולוציית הסף שממנה והלאה המגמה הזאת מובחנת.

כמו כן, לפי הטבלאות שצרפת שום מעבד מתחת ל-Core i7-8xx או מעבדי ה-SB לא מאפשר חווית משחק הולמת ברזולוציה הזאת, מה שבוודאות לא נכון במציאות שבה אנשים משחקים גם עם מעבדים "מיושנים" בהרבה. לכן משהו בבדיקה הספציפית הזאת לא נראה לי מדויק או שאולי הוא לא בא לדמות תנאי משחק בפועל אלא לבדוק משהו אחר.

ככלל - ברזולוציות נמוכות, לא משנה איזה מעבד יהיה לך, חווית משחק טובה במיוחד לא תוכל לקבל במשחקים חדשים. ככל שעולים ברזולוציה חשיבותו של המעבד יורדת (כמובן שיש משחקים בודדים ומקרים ספציפיים שבהם התמונה קצת שונה) ואילו חשיבותו של הכרטיס הגרפי עולה.

פורסם

1, עם Q9550 אתה לא צריך שדרוג מעבד כדי ליהנות ממשחקים

2. פנום 955 חזק יותר בשיקלול כללי מה Q9550 (ולא מה שאתה כתבת)

3. בנצ'ים מאתר אחד לא מלמדים כלום. אפשר להביא תמונות אחרות עם תוצאות אחרות (למשל בתמנות שאתה נתת, האם יש רזולוציה מינימלית? זאת חשובה מאד ובזה הפנומים טובים מאד)

שדרג כרטיס גרפי וסע לשלום.

פורסם

מבחני הביצועים הנ"ל חסרים המון פרטי רקע. מה היו תנאי הבדיקה, מה בדקו? האם המערכת עבדה אם כרטיס גרפי מתאים לדרישות של גיימר, או שבכוונה עם כרטיס גרפי "חלש" כדי ליצור מעין מבחן ביצועים חצי סינטתי למעבדים? באילו הגדרות נמדדו ה-FPS? ועוד.

לא חסרות דוגמאות (ברשת ופה בפורום שלנו, אני לא יכול לחפש כרגע דוגמה מפאת קוצר הזמן שבו אני נמצא) שמראות בבירור שברזולוציה גבוהה ההפרש בין מעבדים לשוק הגבוה ומעבדים לשוק הנמוך/ביניים (מדור מסוים), כאשר המערכת מכילה כרטיס גרפי מתאים, הוא FPS בודדים. רזולוציה של 1680x1050 היא רזולוציה עדיין גבולית, אך אפשר להגדירה כרזולוציית הסף שממנה והלאה המגמה הזאת מובחנת.

כמו כן, לפי הטבלאות שצרפת שום מעבד מתחת ל-Core i7-8xx או מעבדי ה-SB לא מאפשר חווית משחק הולמת ברזולוציה הזאת, מה שבוודאות לא נכון במציאות שבה אנשים משחקים גם עם מעבדים "מיושנים" בהרבה. לכן משהו בבדיקה הספציפית הזאת לא נראה לי מדויק או שאולי הוא לא בא לדמות תנאי משחק בפועל אלא לבדוק משהו אחר.

ככלל - ברזולוציות נמוכות, לא משנה איזה מעבד יהיה לך, חווית משחק טובה במיוחד לא תוכל לקבל במשחקים חדשים. ככל שעולים ברזולוציה חשיבותו של המעבד יורדת (כמובן שיש משחקים בודדים ומקרים ספציפיים שבהם התמונה קצת שונה) ואילו חשיבותו של הכרטיס הגרפי עולה.

את מערכת הבדיקה אתה יכול לראות כאן:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-2500-2400-2300_6.html#sect0

כפי שאתה רואה הכרטיס הגרפי שהשתמשו בו נבחר בכוונה ע"מ לוודא שהעיבוד הגרפי לא יהיה צוואר הבקבוק של המערכת.

הרזולוציה שנבחרה היא הרזולוציה הכי טובה לבדוק בה משחקים מיכוון שרוב הגיימרים היום מצפים לגרפיקת PS3 - 720P.

זה נכון ששילוב של 6950 ופנום 955 יהיה טיפה חזק יותר משילוב של I5 2400 ו-6850 למרות ששני השילובים עולים אותו הדבר אבל זה לא נכון לומר שבכל המשחקים היום מעבד טוב יותר לא ייתן לך ביצועים טובים יותר.

פורסם

את מערכת הבדיקה אתה יכול לראות כאן:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/core-i5-2500-2400-2300_6.html#sect0

כפי שאתה רואה הכרטיס הגרפי שהשתמשו בו נבחר בכוונה ע"מ לוודא שהעיבוד הגרפי לא יהיה צוואר הבקבוק של המערכת.

הרזולוציה שנבחרה היא הרזולוציה הכי טובה לבדוק בה משחקים מיכוון שרוב הגיימרים היום מצפים לגרפיקת PS3 - 720P.

זה נכון ששילוב של 6950 ופנום 955 יהיה טיפה חזק יותר משילוב של I5 2400 ו-6850 למרות ששני השילובים עולים אותו הדבר אבל זה לא נכון לומר שבכל המשחקים היום מעבד טוב יותר לא ייתן לך ביצועים טובים יותר.

אתר שמשתמש ב-sysmark 2007 בסקירת מעבדים, לא ראוי שיתייחסו אליו ברצינות. יתירה מזאת, הוא מיד נחשד כאתר מוטה שמציג תמונה לא אמיתית על ביצועי המעבדים (יש לא מעט כאלה)

על פי sysmark 2007 ה C2D E8600 חזק יותר מ-1100T. נו באמת....

נחזור לנושא - מה שחשוב במשחקים הוא הכרטיס הגרפי. המעבד לא צריך להיות חזק מאד אלא מספיק חזק מעל סף מסויים. מעבר לזה לא תהיה שום תוספת מורגשת בביצועי המשחק (תוספת מורגשת אנושית. לא FPS). בהגדרות גבוהות "מהחיים" הכרטיס הוא צואר הבקבוק ושום תוספת במעבד (ליבות, אוברקלוק וכו') לא תתן תוספת.

פורסם

^אוי באמת מה אתה מתייחס לגרף של SYSMARK בכלל?הבאתי את העמוד הזה כלינק רק בשביל שתראו את רכיבי מערכת הבדיקה.

אני אשמח אם תפרסמו בסטיקי את "הרשימה השחורה" עפ"י HWZONE, הבנתי שגם אנאנד נמצא שם כבר דיי הרבה זמן.

ושוב אני אגיד: יש משחקים שבהם התוספת לא תהיה מורגשת אבל יש משחקים שכן דורשים מהמעבד להזיע קצת כמו משחקי אסטרטגיה ו-GTA למינהם (בכוונה בחרתי את הגרפים שבהם יש הבדל מורגש לעין האנושית), אתה גם לא יכול לדעת אם משחקים של עוד שנה יבקשו יותר מהמעבד כמו המשחקים הללו.

פורסם

המעבד פחות חשוב, אל תקנה את הטופ, לא כדאי לך. לא נראה לי שיש בכלל משחקים שיודעים לנצל 6 ליבות. חלק קטן אולי ידע להשתמש ב-4. למשחקים הכי חשוב זה הכרטיס מסך וזיכרון מהיר שעומד בקצב של המעבד.

תכין 1500 ש"ח לפחות לכרטיס המסך וזה עוד רחוק מאוד מהטופ.

8 ג'יגה ראם אמורים להספיק לבינתיים אבל תדאג שהזיכרון עומד בקצב של המעבד.. אל תתחילו פה כולם לסקול אותי אבל יש מצב שהזיכרון שבחרת יכול ליצור צוואר בקבוק קטן וזה - באסה. ואם הוא כן מסוגל לעמוד במהירות של המעבד שלך אז זה רק בקושי, על זה אני מוכן לחתום. הייתי לוקח 1600 MHZ, משהו שאפשר לעשות לו OC ל- 2000 - 1800.

לגבי המעבד אתה צריך לבדוק מול המשחקים שאתה הולך להריץ. אם אתה קורה אנגלית אז לא תהיה לך בעיה. כי יש מיליונים של פורומים וגיימרים יוכלו להמליץ או / ו להפנות אותך למקומות שתוכל לראות שם את הבנצ'מרקים שמעניינים אותך. זאת הצורה היחיד לברר מי נגד מי.

כל הנושא הזה של ניצול הליבות הוא בעייתי מאוד. לאף-אחד אין תשובה חד-משמעית.

דוגמא: אפילו בפורום של ADOBE אף-אחד לא יכול להגיד לך בכמה ליבות משתמשת LIGHTROOM.

אז התשובה לגבי השאלה שלך היא רק לבדוק בנצ'מרקים שעשו אנשים רציניים. זה תקף לגבי כל המשחקים שאתה מעוניים להריץ. אני לא ממש מעודכן אבל אני די בטוח שיש סטים של הוראות שקיימים רק ל-AMD וסטים אחרים רק ל-INTEL. כשהמחשק מתחיל לרוץ הוא בודק על איזה מעבד הוא רץ ואז בוחר באילו הוראות הוא יכול להשתמש. וגם ההוראות שיש לשני המעבדים (שזה רוב ההוראות) פועלות בצורה שונה על כל אחד מהמעבדים. לכל הוראה יש "מחיר" בקלוקים. כמה שהמחיר הזה "זול" יותר ככה המעבד יכול להספיק לעשות יותר באותו פרק זמן. אבל שוב.... יש אופטימיזציה.... כי זה גם תלויי כמה קלוקים המעבד צריך להמתין לפני שהוא מתחיל בכלל לבצע את ההוראה.

מה שאמרתי לגבי המעבדים תקף גם לגבי הGPU של הכרטיס מסך.. יש מחשקים שירוצו יותר טוב על ATI ואחרים על NVIDIA (נתונים דומים).

פעם הייתי חולה על כל הדברים האלה, כי כתבתי קוד ב-ASM

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים