עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

הארד דיסק חיצוני נשרף - האם אפשר לשחזר את המידע?

Featured Replies

פורסם

יש לי הארד דיסק חיצוני מדגם WD ELEMENTS 1TB

חיברתי אותו למחשב ובמקום לחבר אותו לכבל המקורי שלו (12V) חיברתי אותו בטעות לאחד של הנייד 20V..

היה רשרוש של חשמל, באותה שניה ניתקתי את זה מיד, היה מאוחר מדי וכבר יצא ריח של שרוף מההארד דיסק..

קניתי אותו לפני כחודש באייבורי, לא בעיה להגיד להם שהוא נשרף מעצמו ולקבל חדש - העניין הוא שיש עליו חצי מהחיים שלי ומאוד חשוב לי המידע הזה, הם יחליפו אותו שם בחדש ולא נראה לי שיהיה אכפת להם מהמידע.. אני כמעט בטוח שלא כל ההארד דיסק נשרף אלא רק איזה פיוז או אחד החלקים בשרשרת שמספקת חשמל וניתן לתקן את זה, מצד שני אם אני אפתח אותו (אין איזה בורג או משהו, זה לפתוח בכח) אני לא מאמין שהאחריות תהיה שווה משהו..

שחזור הארד דיסק נייד יכול להגיע למעל 1000 שקלים בחברות חיצוניות וזה יותר מדי בשבילי, רק בדיקה שם עולה 100 ומשהו..

עריכה:

ראיתי עכשיו ביוטיוב סרטון HOW TO שמסביר איך לפתוח את האריזה ולהוציא את ההארד דיסק שבפנים.. יכול להיות שהחלק שנהרס הוא מחוץ לכונן הפנימי וככה אני אוכל לחבר את הכונן הפנימי ישירות למחשב ולהציל את המידע? אני לא יודע אם לנסות - אני מפחד שזה יפגע באחריות..

מה אתם מציעים לי לעשות?

פורסם

מדובר על כונן 3.5" ?

פורסם
  • מחבר

כן.....

בסוף הסתדרתי :-)

משהו קצת מוזר שקרה - באמצע הלילה ההארד דיסק נפל מהשולחן, לא הבנתי מה זה וחזרתי לישון - בבוקר ראיתי שהוא טיפה נפתח, כאילו זה קרה כדי שאני אשים לב שאפשר לפתוח אותו, פתחתי את זה בזהירות כמו בסרטון ביוטיוב, הוצאתי את ההארד דיסק שהיה בפנים וחיברתי אותו ישירות ללוח אם במחשב, ועובד!

כנראה שמה שנשרף זה המנגנון החיצוני... עכשיו להעביר הכל למקום בטוח - לסגור בזהירות - וללכת לחנות במסגרת האחריות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.