עבור לתוכן

האם אפשר לחבר עוד דיסק קשיח?

Featured Replies

פורסם

יש לי עכשיו דיסק קשיח של 300GB, אם אני קונה דיסק קשיח של 1TB, האם אני אוכל לחבר אותו בנוסף ל300GB כך שיהיה לי סה"כ 1.3TB במחשב?

ומישהו יכול להמליץ לי על דיסק קשיח טוב של 1TB?

פורסם

שלילי.

למה זה נחוץ לך בצורה כזאת בכלל?

מומלצים יש לך בסטיקי.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאי אפשר להכניס עוד דיסק קשיח? כי ראיתי הרבה שיש להם 2 כוננים במחשב

ומזתומרת למה זה נחוץ לי? אני רוצה יותר מקום ואני לא רוצה לזרוק את ה300GB לפח

וקראתי את הסטיקי כתוב שם שHD103SI יותר שקט מHD103SJ אבל לא כתוב אם הוא פחות טוב רק שהוא יותר שקט

פורסם

K-R0x,

אתה יכול להוסיף קשיח למערכת, הקשיח של 1 טרה יהיה מחיצה נוספת (כלומר אם יש לך רק C של 300, אז יהיה לך גם D של 1000, אבל לא 1,300 כמו שציינו כבר).

כמובן שאתה יכול לחלק אותו לתת מחיצות קטנות יותר אם אתה לא רוצה מחיצה גדולה של 1 טרה.

פורסם

התכוונתי לזה שלא תוכל לשלב את שניהם כוויליום אחד שהוא הסכום שלהם.

הדבר רק אפשרי, אם אני לא טועה, בשימוש בLVM.

פורסם
  • מחבר

K-R0x,

אתה יכול להוסיף קשיח למערכת, הקשיח של 1 טרה יהיה מחיצה נוספת (כלומר אם יש לך רק C של 300, אז יהיה לך גם D של 1000, אבל לא 1,300 כמו שציינו כבר).

כמובן שאתה יכול לחלק אותו לתת מחיצות קטנות יותר אם אתה לא רוצה מחיצה גדולה של 1 טרה.

לא התכוונתי לזה שהם יהיו במחיצה אחת פשוט שיהיה 2 דיסקים קשיחים במחשב בלי קשר למחיצות(ודרך אגב הדיסק קשיח שלי מחולק ל150GB בC ו150GB בD) , אני יכול לחבר עוד אחד בנוסף לזה שיש לי?

התכוונתי לזה שלא תוכל לשלב את שניהם כוויליום אחד שהוא הסכום שלהם.

הדבר רק אפשרי, אם אני לא טועה, בשימוש בLVM.

ומה זה LVM?

פורסם
  • מחבר

אתה יכול אולי להסביר לי בקצרה מה זה כי לא הבנתי

פורסם

הוא סך הכל רצה להוסיף דיסק קשיח, עכשיו הוא יודע שהוא יכול וזה יענה על הצרכים שלו.

JBOD, RAID, סתם נכנסים לנושא צד שלא עוזר לו...

ל-K-R0x, תעשה כך:

1. תוודא שיש לך כניסת SATA פנויה על הלוח (תפתח ותסתכל).

2. תקנה דיסק קשיח שאתה צריך (ההבדלים די מינוריים, אבל ב-1 טרה ממליצים על סמסונג).

3. תבריג ותחבר ללוח.

4. תפרמט/תגדיר אותו בתוך Disk Management (יש בסטיקי ממש מפורט איך לעשות את זה) ואתה מסודר!

פורסם

אכן, לא מובן למה לסבך את הבן אדם ;D

ברגע שתחבר דיסק קשיח חדש לאחר ההוראות שניתנו ע"י Dimka יהיה לך ב"מחשב שלי" 3 מחיצות סה"כ:

150GB C

150GB D

1TB E

אם אתה רוצה ליצור מצב שבו יהיו לך רק 2 כוננים, אתה תצטרך לפרמט את הדיסק קשיח הישן ולהגדיר כך שתהיה לו מחיצה יחידה בגודל 300GB.

תעביר/תגבה את כל המידע שאתה רוצה לדיסק הקשיח החדש לאחר שאתה מחבר אותו ואז תפרמט ותגדיר מחדש את הדיסק קשיח הישן.

לחילופין, אם אתה רוצה את מערכת ההפעלה בדיסק קשיח החדש תתקין אותו לאחר שאתה מנתק את הישן מהמחשב (או מגדיר BOOT לדיסק קשיח החדש), מתקין שם את מע' ההפעלה והוא כדיסק ראשי ©, אח"כ מגבה את מה שאתה צריך לכונן C החדש מהדיסק קשיח הישן ואז מפרמט אותו ומגדיר מחדש את המחיצות.

כאמור זה יתן לך 2 אפשרויות לביצוע והתוצאה תהיה:

1TB = C עם מע' הפעלה ומוגדר כראשי

300GB = D

או

300GB = C עם מע' הפעלה ומוגדר כראשי

1TB = D

בהצלחה ותתחדש. :)

פורסם
  • מחבר

טוב תודה רבה לכם

Dimka על איזה סמסונג אתה מדבר?

וChevy איך מגדירים שלדיסק הקשיח הישן יהיה מחיצה אחת?

פורסם

המיזוג בין הכוננים יגרום לאיבוד מידע (עד כמה שאני יודע), לכן מומלץ כפי שציינתי לגבות ורק לאחר מכן לבצע זאת.

הוראות והמלצות לתוכנות בסטיקי: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים