עבור לתוכן

dwarf fortress - שבעה גמדים מתכוננים לבואה של "שלגיה" (הוספתי תמונה אחרי קרב)

Featured Replies

פורסם

--------------------------

שם : Dwarf Fortress

חברה : Bay 12 Games

מחיר: freeware (חינם)

ז'אנר : בניה וניהול,סמולצית חיים, RTS+pause אפשר להגיד גם 4X

שחקן יחיד אם יכולת coop מסוימת בעזרת אפליקציה חיצונית (שרת telnet ) .

גרסה אחרונה נובמבר 2010

חבילת הורדה מומלצת (כולל לינקים אינפורמטיבים): lazy newb pack

ווקי : http://df.magmawiki.com/

--------------------

לא מזמן התחלתי לשחק בdwarf fortress . הגעתי אל המשחק בהדרגה. קודם שיחקתי minecraft ואמרתי לעצמי "המשחק הזה פתוח מדי ו'קל מדי' " אז עברתי לURW ששם יש יותר ראליזם וסימולציית חיים ואז חשבתי "בזה אני יודע לשחק נראה מה זה dwarf fortress " . ומאז אני לא משחק אף משחק אחר...

dwarf fortress או בקיצור DF הוא משחק בניה וניהול שמשוחק RTS + pause שדומה למשחקים כמו majesty ו settlers בו אתה שולט על ה"עם" שלך ואומר להם מה לעשות אבל לרוב באופן עקיף . בdwarf fortress בניגוד למשחקים האילו כל גמד יכול לעשות "הכל" אין לו מקצוע קבוע אבל השחקן יכול לשלוט מה כל גמד עושה . גמד יכול להיות כורה (miner ) בזמן מסוים וחייל בזמן אחר . הוא יכול להיות רופא,טבח שוחט וכו. אפשר אפילו להגיד להם לעסוק בכל המקצואות יחד. כשגמדים מתעסקים במקצוע שלהם הם נהיים יותר טובים בו ולרוב מסיימם עבודות יותר מהר או מיצרים פריטים באיכות טובה יותר ( יש כ6 רמות גימור) שגם שווים יותר ולרוב יותר אפקטיביים.

הממשק הבסיסי למשחק הוא roguelike שזה מבט מלמעלה אבל אפשר להשתמש בתווים אלטרנטיביים כמו בnethack כדי שהמשחק יראה יותר טוב והמשחק בו יהיה יותר אינטואיטיבי . במשחק הרבה מאוד סוגים של יצורים דמויי אדם עם מקצועות שונים ואפשר להבדיל בינהם לפי ה"תו" שלהם . למרות המבט מלמעלה המשחק הוא תלת ממדי בדומה ל minecraft והגמדים חופרים להם את המבצר שלהם מתחת להאדמה בתוך שכבות הסלעים .בניגוד לminecraft יש שכבה של רצפה/תקרה ושכבה של קיר לכל קומה .

הרעיון של המשחק הוא ש7 גמדים עוזבים את הבית שלהם (dwarf civilization ) כדי להקים מבצר חדש. אחרי שה7 מתבססים באים מתיישבים חדשים ולהצטרף למקימים. בהתחלה אחרי יצור המפה (תהליך מסובך שלוקח לפעמים הרבה זמן) מתחילים משחק dwarf fortress (אפשר לשחק adventure שזה roguelike ) והמשחק נותן לך לבחור מקום לשלוח את הגמדים שלך. המפה לרוב מאוד גדולה וצריך לבחור מקום מתאים לרוב עם עצים (למיטות ופחם בעיקר) , מקור מים (לא חובה) אם אפשר מתחדש (נחל,או נהר) , וגם שכבות גאולוגיות אטרקטיביות לכריה (סוגי אבנים מסוימים משמשים ליצור פלדה ומתכות שונות נמצאות תוך סלעים שונים). רצוי גם להימנע מאקוויפר שמסבך את החפירה לעומק. אחרי בחירת המיקום בוחרים את היכולות של הגמדים והציוד שהם יביאו אתם (יש מגבלה על השווי של הציוד וכל קידום יכולת של גמד גם עולה "כסף") .

תמונת embark : מימין למטה רואים את שכבות הקרקע, מימין למעלה רואים את המזג אוויר (חמים = קל), כמות העצים (המון = קל) יש שם נחל והבה צמחיה (פירות יער וכו) ואפשר לראות שזה מקום שקט (ובטוח) . שכבות האבן לא הכי אטרקטיביות (ליצור פלדה).

Embark.jpg

במשחק אומרים לגמדים איפה לחפור,ולאיזה כיוון ועומק , ואיפה לבנות כל מני דברים כמו קירות (חשוב בחוץ) ,"סדנאות"( workshops) בהם הן מיצרים כל מני דברים או עושים עבודות . חוץ מלבנות צריך גם להאכיל ולהשקות את הגמדים מה שמחיים מקור אוכל,מקור מים ומקור לאלכוהול (הגמדים עובדים יותר טוב שיכורים) וגם צריכים שיהיו מרוצים(אחרת הם משתגעים ולפעמים רוצחים את החברים שלהם). חוץ מזה מדי פעם מגיעים סוחרים בשיירות (caravans ) של כל מני ציביליזציות שאפשר להחליף אתם סחורות (עור בשר ועץ לרוב מאוד אטרקטיביים ) הם לרוב אוהבים כל מני חפצי אומנות שגמדים יכולים ליצר בכמויות אבל יש גם דברים יותר שווים (נשק מפלדה למשל עולה הון בעיקר באיכות טובה). הסוחרים הגמדים מיוחדים כי אפשר לבקש מהם להביא דברים ספציפים (ואז הם גם מעלים את המחיר עליהם).

חוץ מסוחרים מגיעים עוד כל מני יצורים שכוללים גובלינים, קובולדים ,דרקונים ועוד כל מני יצורים שאוהבים להרוג גמדים,את החיות שלהם ,לגנוב להם (כולל ילדים) ולהרוס להם את הבית (יש מגבלה למה שהם יכולים להרוס) . בשביל כל זה צריך להקים צבא וכל מני אמצעי הגנה כמו מלכודות,קירות,ביצורים ותעלות . עם הזמן יבוא הרבה מתישבים חדשים חלקם גם אם יכולות צבאיות טובות אפשר לשלוח אותם לצבא שהוא כעיקרון צבא מילואים. כשהם בצבא הם לרוב מקבלים ציוד שהשחקן קובע והם גם מתאמנים בזמני שלום (יש על זה שליטה). לרוב כדאי ליצר להם נשק ושריון טובים כי רצוי שהם לא יפגעו יותר מדי. אחרי קרבות מול כל מני יצורים יש הרוגים ופצועים (כולל אובדן גפיים) והם הולכים ל"בית חולים" שם הגמדים בתפקידים רפואיים מטפלים בחכים פתוחים, שברים ומנסים למנוע ולהלחם בזיהומים. גמדים שנהרגו צריכים להיות קבורים או מונצחים (מקרה שהם נופלים לבריכת לבה למשל) אחרת הרוחות שלהם מטרידות את הגמדים האחרים.

בשביל להרוג איזה יצור חי (בקרב או סתם בשביל הכיף) פגיעה במוח או ניתוקו מהגוב או או שיחנק(אותו רעיון מי שלא נושם לא חי) . אפשר גם להתאבק(עדיף להשתמש בנשק ושריון) פעם בadventure mode חנקתי אנשים עד שאיבדו הכרה (קל לפגוע במטרה נייחת) ואז הכנסתי להם פטיש בראש (אפשר לכוון מכות ) .

יש גם גמדים שיש להם תפקידים מיוחדים והם נקראים "אצילים" , חלקם לא דורשים הרבה (בהתחלה לרוב משרד בו הם סופרים מלאי ומנהלים) וחלקם כמו ראש העיר דורשים כל מני דברים ועשים צרות כמו איסורי יצוא ובקשות מיוחדות (ולפעמים צריך לסדר להם תאונה).

-----

הנה הכניסה למבצר שלי היום גם עם מראה איזומטרי עם כלי חיצוני :

myfortoutside.jpg

מימין אפשר לראות את האימון האחרון של הקשתים שלי על מטרות נעות. יש קצת דם בסביבה של איזה חתול שהפסיד בקרב עם קובולד(גנבים לרוב). רוב הקרבות הם עם פולשים חיצוניים אז יש לי כמה מלכודות ובליסטרה בכניסה. העיגולים המשוננים הם מלכודות כשהירוק =נולם כלוב, לבן = נופל אבן , אדום נשקים פוגעים במטרה (עד 10 למלכודת יכול לעשות "זיקוקים").

-----

ככה זה נראה אחרי ששלגיה באה (הגובלינים) לעשות לי מצור (טוב שניים) - הפעם הלך לי יותר טוב כי בפעם שעברה הרגו לי את כל ה"קשתים" (היו איזה 20+ הרוגים חצי מבית קברות מלא). עדיין היה בידור כשאחד הטרולים(יש להם דם כחול) התפרק לחתיחות לכל עבר אחרי ש5 גרזנאים פגעו בו באותו זמן (כל מני עברים סימן עצמות/גולגלות בצבע דם עפו לכל עבר). יש לי הפעם הרוג (איזה טוראי שקיבל חץ בראש) ואחד הaxelords נפצע קל-בינוני את מצבו אפשר לראות בצד ימין למעלה (ריסקו לו קצת את היד) .

outsideaftersiege.png

----

רוב האנשים שמשחקים במשחק אומרים שלהפסיד זה חלק מהכיף. פעם הגובלינים השתלטו לי על מבצר (ותרתי להם מוקדם מדי)אז התחתי משחק של "reclaim " שבוא אתה חוזר למבצר ישן שהפסדת בו. בגלל שהיו שם גובלינים מההתקפה הקודמת התכוננתי טוב למשימה - אחד הגמדים היה לוחם מקצועי וכל היתר היו crossbowmen ברמה זו או אחרת בנוסף ליכולות הרגילות. צידתי אותם בהרבה פחם, ומתילי מתכת כדי ליצר הרבה ברונזה. עם הברונזה חרש הנשק וחרש השריון יצרו ציוד ללחימה ואז ארגנתי אותם והרגתי את כל הגובלינים. הקרב היה קשה ואיבדתי חצי מהכוח ונשארו לי 3 גמדים , המנהיג (פצוע המון זמן), הרופא/נגר (אמרתי לו להשאר מאחור כי הוא גם לא לוחם) וחרש הנשק/טבח . המנהיג היה מושבת במיטה, הרופא איכשהו תיפקד וחיפש בבלגן שהגובלינים עשו ציוד כדי לטפל במנהיג. החרש נשק ממש לא תיפקד(הלם קרב או משהו)והוא כל הזמן השתגע ושבר דברים והוא גם לא עשה דברים שרציתי. אחרי כמה זמן הגיעו מתיישבים חדשים אבל הברדק שהגובלינים עשו במבצר גרם למשחק להיות אטי. ניסיתי לעשות סדר ואז שמרתי אם המשחק והתחלתי כמה משחקים חדשים.

הנה הברדק שהם עשו לי (זה עוד כלום יש למבצר הזה עומק של 100 קומות):

oldfortinside.jpg

במרכז יש חדר אוכל למטה יש משרד קטן וחדר שינה למנהיג שגם סופר מלאי ומנהל עבודה. למעלה הבית חולים יש שם באר . מצד שמאל יש כמה סדנאות ומצד ימין למעלה יש חדרי שינה וגם חדרי שינה שעברו הסבה לבתי קברות . אפשר לראות שעם tileset גראפי אפשר לחיות עם המשחק בtileset הזה יש גם סימונים למינראלים כמ ברזל(FE) ופחם (להבה).

פורסם

צריך להיות כזה חסר חיים בישביל לשחק בזה, פשוט וואו. :-X

פורסם
  • מחבר

צריך להיות כזה חסר חיים בישביל לשחק בזה, פשוט וואו. :-X

כן ,זה משחק בשביל חנונים אמתיים ולא לכאילו שמשחקים minecraft . ;) (טוב יש ויש) את האמת בפעם הראשונה שניסיתי לשחק בו (לפני איזה חצי שנה-שנה )נרתעתי על ההתחלה וחזרתי לעיסוקים האחרים שלי.

יש הרבה micro-management במשחק אבל זה לא כזה נורא. בניגוד ל MOO3 המקולל שבוא הייתי אבוד לגמרי בDF אני רק השתפרתי עם הזמן. אני אוסיף פוטומונטאג'ים מהטירה שלי. המשחק שלי עכשיו די קל ליד הר געש (אם יש מגמה לא צריך הרבה פחם ). עדיין בפעם הראשונה שתקפו אותי הגיעה חבורה של קשתים שהרגו לי 3 אנשים (הם היו טמבלים אז כנראה מגיע להם) . עדיין לא ממשתי יותר מדי מהדברים שקראתי על הגנה מפני קשתים אבל בניתי בליסטרה בכניסה (אם הבנתי נכון אפשר לשחק ככה connect 4 ) .במתקפה האחרונה באו רק חי"ר אז הקשתים שלי עשו אימון ירי (הם עלו איזה 2-3 רמות כל אחד) אבל רוב המטרות הנעות הצליחו לברוח חוץ מאחד שאיבד את הראש שלו מפגיעת גרזן (לא זוכר מה עוד הוא איבד אבל אחרי הפגיעת רגל היה קשה לו לברוח).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים