עבור לתוכן

מה ההבדל בין i7 2600 לבין i7 980 EXTREM

Featured Replies

פורסם

שלום חבר שלי קנה מחשב חדש המעבד שלו זה I7 2600 רציתי לדעת מה ההבדל בינו לבין I7 980EXTREM למי יש ביצועים יותר טובים ואיזה לוח אם יכול להתאים לשניהם או רק לאחד מהם

פורסם

אין שום בסיס להשוואה, אלו מעבדים עם ארכיטקטורות שונות. זה לא הבדל של שמים וארץ ברמת הארכיטקטורה אבל יש לא מעט הבדלים כשהעיקרי הוא שהם מתאימים לתושבות שונות. לכן לשאלתך התשובה היא שלילית, אף לוח לא יוכל לאכלס את שני המעבדים הללו. מעבר לכך אלו שני מעבדים שלא נועדו לאותם צרכים או לאותם סוגים של משתמשים, אחד מהם הוא מעבד מיינסטרים (SB, אפילו אם הוא הכי חזק ברשימה) כשהאחר הוא משושה ליבות אקסטרים שכלכלית לא מעניין את רוב האנשים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אם אני מתעסק עם תוכנות גרפיות גם ב2D וגם ב3D כמובן רינדורים ושיידינג מה עדיף לי, 2600 או 980 מי מהם בנוי לעבודה כזאת, ואיזה לוח אם מתאים לכל אחד אשמח לעזרה בנושא

פורסם

980X קצת חזק יותר אבל עולה בסביבות ה4500 ש''ח בעוד שה2600 עולה 1500 ש''ח

את ה2600 כל לוח P67\H67 יכול להחזיק בעוד בשביל ה980X צריך לוח X58

פורסם

כתבתה רינדורים ושיידינג ולכן הפתרון שלך מחייב מתן תשומת לב לכרטיס מסך ולא למעבד

אתה צריך כרטיס מסך העונה לשם קוודרו משהוא בין 2500 ל4000 שקלים

בהתאם לכרטיס המסך יקבע הספק ושאר הרכיבים

דרך עגב NVIDIA GTX460 נותן תוצאות די סבירות

יש לא 334 מעבדי קודה

פורסם

אם עולה לך המחשבה לקנות את ה-980X אז תתעשת ותוציא אותה מהראש שלך.

המחיר שלו מטורף - בסביבות 5000 ש"ח למעבד. צרכן סביר ונבון לא מוציא כזה סכום על מעבד. בכלל, לפי המחיר זהו לא מוצר שנועד לקנייה אלא רק לפאר את רשימות הבנצי'ם במקום הראשון כדי שלא תהיה איזה הפתעה מצד המתחרים.

אם השימושים שלך מצדיקים סכומים גבוהים כאלה (למשל עסק שצריך לרנדר כל היום) ואם אתה מתכוון להוציא כאלה סכומים ,אז מוטב לך לקנות תחנת עבודה מרובת מעבדים. (אוכל להפנות אותך לכמה מבחני ביצועים לתחנות עבודה אם תרצה)

אחרי שהוצאנו את gulftown (המשפחה של ה980X) מהאופציות, אתה יכול לבחור אחד מה-i7 או מעבד AMD משושה ליבות. מאחר שלא ציינת מהן אותן תוכנות שאתה עובד עליהן, קשה יהיה להמליץ משהו ספציפי.

פורסם
  • מחבר

התוכנות שאני עובד עליהן זה רוויט, סקאצ'אפ(פודיום וויריי), CS4 ,אוטוקאד, ומעט 3DMAX אני עדיין לומד עליה. (אני טס לחול עוד שלושה חודשים וההפרשים די גבוהים אז חשבתי לקנות שם)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הקישור ,ראיתי באמת שההבדל הוא לא כזה גדול , ובהרבה מקרים ה2600 עלה על הX980 לא שהבנתי את כל המבחנים רק חלקם, משתמע מכך שעדיף לי ללכת על 2600 וכמובן לחכות קצת בגלל הבעיה עם הלוח אם 67

פורסם

בנוסף על כל מה שנאמר, ה- 980X לא חזק מה- 2600K בכל מצב -

http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=142

המבחנים של אנאנד-טק עלובים ומהווים עלבון לאינטלגנציה.

בין היתר בדיוק מהסיבה הזאת - ה2600K מנצח את ה980X בתוצאה של 26:13 ושלושה בנצ'ים שווים בעוד שברור (מאתרים אחרים, יותר אמינים שה-980X חזק יותר). אין ספק שה2600K הוא המעבד המרובע החזק ביותר בשוק אבל הוא עדיין חלש מה-980X

* סט בדיקות עלוב הוא ה-sysmark משנת 2007 שבנוי עם קומפיילר של אינטל ישן ומוטה ובנוי ב32 ביט. מה שמצחיק הוא שהמעבד C2D E8600 מנצח את 1100T המשושה. אשרי המאמין...

* עוד סט בדיקות עלוב הוא ה 3dsmax המיושן ושוב על 32 ביט.

* עוד סט בדיקות עלוב הוא הcinebench 10 כאשר יש את גירסה 11.5

עכשיו שים לב שמתוך משהו כמו 40 דיאגרמות 15 מהן בנויות מתת-מבחנים של אלה ומה שיוצא אם "סופרים נצחונות" הוא שמעבד כמו למשל i5-750 (כשלעצמו מעבד מצויין) מנצח כמעט בכל מבחן את QX9770 שבממוצע חזק ממנו. יתירה מזאת אותו i5 שווה פחות או יותר בספירה כללית של "נצחונות" לפנום משושה 1100T. שוב, אשרי המאמין.

(במאמר מוסגר, בכל אותם בנצ'ים שציינתי התוכנה נבנתה למערכת 32 ביט ע"י הקומפיילר של אינטל. הקומפיילר ההוא יוצר קוד שמזהה האם המעבד הוא אינטל, ואם כן הוא מנצל את כל הפקודות SSE החדשות וכאשר הקומפיילר הוא AMD (או VIA) המעבד עובד רק בסט ההפקודות של 386 למרות שיש לו את כל ה-SSE ככה נוצרים בנצ'מרקים שמראים פער עצום ולא אמיתי בין מעבדי אינטל ואחרים)

שים לב שכל אתרי הבדיקות זנחו מזמן את sysmark הישן, כולם עברו ל-3dsmax 2010 וכולם עברו ל cinebench 11.5 שנבנו עבור מכונות 64 ביט. עם הגרסאות החדשות אין הטייה ואין מצגי שווא.

שורה תחתונה - המבחנים של אנאנדטק הם עלבון לאינטלגנציה שלי כצרכן, הם מוטים והם לא מקצועיים בלשון המעטה. מי שרוצה לראות תמונה אמיתית צריך להסתמך על אתרים אחרים.

פורסם

משתמע מכך שעדיף לי ללכת על 2600 וכמובן לחכות קצת בגלל הבעיה עם הלוח אם 67

כן, אולי אפילו ה-2500K משתלם לך יותר. הכל תלוי בדרישות הביצועים שלך מהמערכת (וגם בתקציב).

בכל מקרה תרד מהרעיון של i7 980 מכיוון, שכמו שציין 'בור ועם הספר' אם אתה כבר מכוון לסדרי גודל תקציביים שכאלה, יש אפשרויות עוצמתיות יותר המבוססות על תחנות עבודה מרובות מעבדים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה על כל העזרה ,לגבי תחנת עבודה אם אפשר להסביר לי האם זה מחשב עם שני מעבדים או משהו אחר כי אין לי מושג ולו קטן על תחנות עבודה :s05: או לינק שמסביר על תחנות עבודה אני מאוד אשמח

פורסם

המונח תחנת עבודה לכשלעצמו לא מעיד אל ריבוי מעבדים אלא יותר על מערכת מחשב שמוצעת למכירה על ידי מותג כלשהו.

בתוך התחום הזה של תחנות עבודה יש גם תחנות עבודה מרובות מעבדים המיועדות לצרכים שונים (שרתים לדוגמה).

מחיר מערכות כאלה הוא יקר, אבל לרוב הן עדיפות ביחס עלות-תועלת מאשר לקנות מערכת המבוססת על מעבד מוגזם בודד כגון ה-i7-980 שמלכתחילה לא נועד להיות מעבד לשימושים ב"עולם האמיתי".

תחנות עבודה שכאלה נמכרות בדרך כלל על-ידי חברות המתחמות במתן פתרונות מסוג זה כגון Dell, HP ואחרות (אני לא לגמרי בקיא בתחום ספקי הפתרונות מסוג זה אז ייתכן שלא ציינתי ספקים נוספים וטובים אחרים).

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה, שאלה אחרונה האם כדאי לי לחכות מעט עד שתתבהר התקלה בP67

פורסם

דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה להגדיר לעצמך את הדרישות. למה הכוונה? מה הציפיות שלך ברמת הביצועים ומהן הדרישות שלך מהחומרה.

1. ברמת הביצועים - לאחר שתדע להגדיר אותם קצת יותר טוב, אולי פתרון המבוסס על מעבד מרובע/משושה ליבה של AMD כגון Phenom IIx4/6 מתאים עבורך.

2. ברמת הדרישות מהחומרה - בעיקר לכמה כוננים אתה זקוק.

אם הקנייה לא סובלת דיחוי, אבל אתה משתמש ב1-4 התקנים המחוברים ל-SATA אז תוכל לקנות לוח מתאים ולחבר את כל ההתקנים לבקרי ה-SATA 6Gb/s שאינם מושפעים מהתקלה, ולקחת בחשבון שייתכן שבעתיד תצטרך להחליף לוח אם תרצה להשאיר לעצמך את האפשרות להשתמש בכל בקרי ה-SATA. אם הקנייה כן סובלת דיחוי אז בהחלט מומלץ לחכות כחודשיים עד שיתחילו להגיע לוחות תקינים. גם ככה להבנתי הזמינות של הלוחות הנ"ל בחנויות ירדה מכיוון שהיבואנים אוספים אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים