עבור לתוכן

i3-550 לעומת Quad Q6600 - במי לבחור?

Featured Replies

פורסם

שלום.

מבלי להתחשב בכל הנתונים האחרים (כי אני מבין שמדובר ב Socket אחר, ולכן בלוח אם אחר), מי מבין שני המעבדים הללו טוב יותר (חזק יותר, מהיר יותר, מתאים יותר למשחקים).

תודה רבה (וסליחה על השאלה הקצת-מפגרת)

פורסם

יש פה שתי שאלות מקדימות שצריך לשאול:

1. איזה משחקים? חדשים או ישנים יותר?

2. באיזה רזולוציה אתה מתכוון לשחק? ברזולוציות נמוכות אי אפשר גם ככה לקבל חווית משחק טובה יותר מדי, ואילו ברזולוציות גבוהות לכרטיס הגרפי יש חשיבות הרבה יותר גדולה מלמעבד.

3. אם מדובר במשחקים חדשים, עדיף בכל מקרה מעבד משולש/מרובע ליבה על פני כפול-ליבה. אני חושב שאם אתה לא מחליף פלטפורמה אז עדיף להשאר עם ה-Q6600 (בייחוד אם מבצעים לו OC) או אם תצליח להשיג איזה Q9xxx מיד שנייה במחיר משתלם אז בכלל (אני חושב שאין באמת צורך לשדרג את ה-Q6600 עדיין). אם אתה כן מחליף פלטפורמה, אז יש מקום לשקול את ה-Athlon IIx4 או Phenom IIx4 כאשר ה-Athlon IIx3/4 הוא כמובן משתלם הרבה יותר אם מדובר במשחקים ברזולוציה גבוהה, אך מצד שני בחתך רוחב שווה ערך פחות או יותר ל-Q6600 (קצת עדיף ממנו בגלל תדר שעון גבוה יותר).

פורסם

אים אני לא טועה הI3 מעבד בעל 2 ליבות לעומת הQ שזה מעבד 4 ליבות אבל ישן יותר,

אני לא היתי מחליף כרגע מעבד כמו שאמרתה צריך לוח אם חדש ואולי זיכרונות,

האפשרות הטובה ביותר עבורך לעשות אוברקלוק קטן לשפר את הביצועים ככה שתקבל מעבד חזק יותר.

פורסם
  • מחבר

מעריך מאוד את התשובות!

מעניין שבמבחני שצורפו, ה i3 - שהוא דו-ליבתי - מצליח לקבל תוצאות יותר טובות (אם כי אני מניח שכל מבחן מפיק תוצאות שונות).

קרה כך שעומדות לפני שתי אפשרויות - בשל שני מחשבים שנמצאים לרשותי כעת (סיפור ארוך):

מחשב מספר 1:

DFI LanParty P35

Core 2 Quad Q6600

8 Gig Ram DDR2

מחשב מספר 2:

MSI H55M-ED55

Core i3-550

8 Gig Ram DDR3

המארז, הספק כוח, וכרטיס המסך - כולם ניתנים להעברה בין המחשבים.

אבל צריך לבחור מי נשאר - ומי הולך.

מאוד מתלבט :nixweiss:

פורסם

אם אתה צריך להוסיף כסף בשביל ה I3 לא שווה

אם לא לדעתי עדיין לא שווה כי אחרי הכול Q6600 הוא 4 ליבות ועם קצת OC הוא יהיה טוב מאוד ומספיק בשבילך

פורסם

תלוי איזה מבחני ביצועים בדקת. ביישומים שמעדיפים תדר ה-Core i3 עדיף מה-Q6600. ביישומים שמנצלים ריבוי ליבות אמיתי (יותר מ-2) ה-Q6600 יהיה עדיף. אם בדקת מבחני ביצועים סינתטיים הרי שאתה יכול פשוט להתעלם מהם כי הם לא מעידים כלום על ביצועים בפועל.

משחקים היום מנצלים 1-3 ליבות, בעתיד הלא מאוד רחוק כנראה שגם 4.

אם המערכת היא למשחקים חדשים ברזולוציה גבוהה, אז ברוב המשחקים לא ממש תראה הבדל בין המערכות בתנאי שמותקן כרטיס גרפי מתאים.

היתרון היחיד שיש למערכת מבוססת ה-Core i3 היא ביישומים התלויים יותר בתדר (ומנצלים 1-2 ליבות), שמדובר במעבד שקל יחסית לעשות לו OC לאזור ה-4Ghz ושבעתיד הקרוב תוכל אולי לשדרג את המעבד לאיזה Core i5-7xx מיד שנייה (מעבד מרובע ליבה) מה שבכלל יכסה אותך מבחינת המעבד בכל הנוגע למשחקים (ובכלל) בשנתיים הקרובות, אם לא יותר.

פורסם

הפיתרון הטוב ביותר עבורך זה לעשות אוברקלוק למעבד,

ועוד דבר לגיימינג היתי מציע לך לחשוב על כרטיס מסך טוב ולא בהכרח על מעבד.

פורסם

ועם לוח אם של DFI האוברקלוקינג פשוט מבקש להיעשות :lol:

פורסם

לא משנה מה תבחר כי המעבד לא משמעותי בכלל במשחקים. דאג רק לכרטיס גרפי חזק.

לעצמי הייתי לוקח את ה-Q6600 מעלה לו תדר לסביבות 3GHz ונהנה ממחשב חזק מאד, שווה פחות או יותר לפנום X4 בתדר דומה או ל-i5-7XX מרובע.

בנוסף, אם אתה משחק במשחקים שמנצלים יותר משתי ליבות (ויש כאלה משחקים) אז המרובע יהיה עדיף.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אין חשיבות להבדלים בין DDR2 ל DDR3?

לגבי המהרה - אין לי מושג קלוש איך עושים זאת. כיצד אוכל ללמוד? האם יש מקום שבו אקבל הסבר?

תודה

פורסם

יש פורום שמוקדש לזה באתר

פורסם

אין שום הבדל מורגש בין DDR2 ו-DDR3 כשזה מגיע למשחקים (ולמעשה לרוב השימושים). פרטים בנושא בסטיקי שאלות נפוצות שבראש ה פורום.

בנוגע ל-OC, יש מדריכים (ופורום כמו שהוזכר) באתר, ולא חסר מידע ברשת. את ההמהרה אתה מבצע דרך ה-BIOS. ראשית אני מציע לך ללמוד את מונחי הבסיס - תדר בסיס (FSB), מכפלה, מחלק זכרון ועוד כדי שתבין על מה מדברים המדריכים, ולאחר מכן תתחיל בתהליך שהוא בעיקר עניין של ניסוי וטעייה, וכמו כן, החלק מדרגה מסוימת דורש קירור מתאים ו/או ספק כוח מתאים (אם לדוגמה יש לך ספק ג'נרי או ספק כוח שאינו יכול להחזיק את ה-OC).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה (בכלל - תודה על כל התשובות שלך - שתמיד מאוד יעילות ועוזרות ומדויקות!)

האם תמליץ לי למכור את המעבד ה Q6600 שברשותי (ימכר באזור ה 100 דולר באיביי), ולרכוש Q9400 (יקנה בסביבות ה 140 דולר)?

כך בעצם אני מקבל מעבד זהה ומהיר יותר, מבלי להתעסק בקיים?

פורסם

לא משתלם. יש לך מעבד מצוין שאם אינו מספיק בגלל תדר נמוך יחסית, ניתן לבצע לו המהרה ולהשיג ברוב המקרים את התוצאה הרצויה (למשחקים, אגב, אני בכלל לא חושב שיש הכרח אמיתי עדיין להמהיר אותו).

הפרש התדרים בין המעבדים הוא 200MHz~ שהוא הפרש זניח מבחינת ביצועים ובטח שלא מצדיק השקעה של 40 דולר, לדעתי לפחות.

בכלל, כל עוד שאתה נשאר בפלטפורמה המבוססת על תושבת 775 והמטרה היא בעיקר משחקים, אין לך שום צורך להחליף מעבד, במידת הצורך תבצע המהרה קלה כדי ל"סחוט" מהמערכת עוד מספר חודשי שירות.

כמו שנכתב כבר קודם בדיון, עבור משחקים החשיבות של המעבד (מרמה מסוימת) נמוכה יחסית ואת עיקר תשומת הלב יש להפנות לכרטיס הגרפי.

באיזה שהוא שלב המערכת הזאת תתיישן, בזה אין ספק, מתי? קשה לי להעריך, אבל יהיה נבון לשדרג לפלטפורמה חדשה רק כשיגיע הרגע הזה שבו המערכת הנוכחית כבר לא תאפשר לך חווית שימוש מלאה בשימושים העיקריים שלך, או אם השימושים שלך ישתנו בצורה כזאת ששדרוג פלטפורמה יהיה משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים