עבור לתוכן

בעיה במאוררי מארז lancool k62

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב עם מארז lancool k62. במארז יש שני מאוררים עליונים, אחד קדמי ואחד אחורי. אחד מהמאווררים העליוניים בכלל לא פעל והשני פעל רק על חצי מהמהירות שבה הוא אמור לפעול (הוא פעל על 500RPM). פתחתי את המארז וראיתי שלא היה עוד מקום על הלוח אם לחיבור המאורר אז קניתי ב- ksp חיבור מ- 3 פינים למולקס (http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ramataviv&cat=2). כשחיברתי את המאורר העליון שלא פעל לספק הלד על המאורר דלק אך הוא לא הסתובב. נתתי לו דחיפה קטנה עם היד ואז הוא החל להסתובב אבל על מהירות ממש נמוכה. ניסיתי לחבר גם את המאוררים האחרים לספק בעזרת החיבור שרכשתי וגם הם לא הסתובבו ישר אלא נאלצתי לתת להם דחיפה קטנה עם היד ואז הם הסתובבו אבל על מהירות נמוכה ביותר (רק המאוורר האחורי שהוא שונה מהשאר פעל ישר אך גם הוא הסתובב על מהירות ממש נמוכה). יש להדגיש שקניתי 3 מתאמים אז ניסיתי את כולם. כולם הביאו את אותן התוצאות. אני פתחתי את קופסת הלוח אם וראיתי שהיה שם את אותו החיבור רק במקום שלושה פינים שני פינים והוא היה ממש דומה (כמו כן ראיתי לפני זה שבמתאמים שאני קניתי הפין השלישי בכלל לא היה מחובר לאף כבל, השניים האחרים היו מחוברים אחד לכבל שחור והשני לאדום) חיברתי איתו את המאורר והוא פעל על מהירות גבוהה וישר. כך ניסיתי על כל מאורר בנפרד ובנוסף גם עם עוד כבל שקיבלתי וכולם פעלו בעזרת שני המתאמים הללו.

(עכשיו כל המאווררים פועלים כמו שצריך בעזרת החיבורים שבאו עם המחשב- ה- 2 פינים).

השאלה שלי- האם יש צורך לקחת את המחשב ל- rsm שיתקנו???

- למה זה קורה??? למה המתאם שאני קניתי לא פועל (3 זהים לא פעלו) ואלה שקיבלתי כן פועלים??

-האם יש הבדל בין השני פינים שקיבלתי עם המחשב לבין השלושה פינים?? (הפין השלישי במתאם שקניתי אינו מחובר לשום כבל)

-למה אחד המאוררים העליוניים שכן היה מחובר ללוח אם פעל רק על חצי מהירות?? (יש לי לוח אם P67A UD3)

-מדוע גם המאוררים שכן היו מחוברים ללוח אם ופעלו כמו שצריך גם הם לא היו בול על המקסימום אלא על כזה 50 RPM פחות??

בבקשה תעזרו לי זה מחשב חדש ואני ממש לא יודע מה לעשות!

פורסם
  • מחבר

הקפצה מטורפת (מזה כמעט 100 צפיות ואף לו תגובה אחת?!)

פורסם

לא תמיד יש תשובות

בכל מקרה, אני הייתי מנסה לבדוק עם מחשב אחר..

זה שאתה מחבר ללוח והמאוורר עובד ב500RPM זה בסדר, יש חיבורים בלוח שעובדים לפי מאמץ של המחשב (נדמה לי שזה מה שנקרה PWM)

תנסה לחבר למקום אחר בלוח ותראה אם הוא הסתובב במהירות אחרת.. יכול להיות שהספק גם בעייתי קשה לדעת

בד"כ בחיבור חשמל ישיר המאוורר אמור לעבוד בעוצמה מלאה שזה 990RPM אם זכור לי נכון

פורסם
  • מחבר

טוב אז מה לגבי הקטע עם השני פינים?? למה בזה ששקניתי היו 3 פינים והשלישי לא היה מחובר, ובזה שקיבלתי היו שניים והוא פעל.

פורסם

תחזור לחנות ותשאל אותם אותה שאלה, אולי הביאו לך מחברים שלא מתאימים למאווררים.

תציג בפניהם את זה שעובד שיביאו לך כאלה..

פורסם

אם המאוורר מחובר עם 3 פינים, הלוח אם יודע מה ה RPM של המאוורר ויכול לשלוט על המתח שהוא נותן למאווררים לפי הטמפ'.

ברגע שאתה מחבר עם שני פינים, אז הלוח לא מקבל מידע על מהירות המאוורר ולכן לא שולט על המהירות שלו - המאוורר מסתובב במהירות מקסימלית.

תכנס לביוס ותבטל את כל העניין שלי האטת המאוורר לפי טמפ'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים