עבור לתוכן

שאלה על עבודת הלחמה פשוטה...

Featured Replies

פורסם

היי!

אני רוצה לצפות את קצה הכבלים לרמקולים-מגבר בבדיל.

איך להביא לכך שיהיה ציפוי טוב ואיכותי? (שימוש בבדיל מסויים? טכניקת עבודה?).

אינני מעוניין לחבר שום דבר...רק לצפות.

תודה רבה!

פורסם

רצוי מאוד להשתמש במלחציים, אם כל דבר אחר שיפוס את קצה החוט, ויתן לך שתי ידיים פנויות לעבודה. צריך הרבה מיומנות כדי לעשות את התהליך בלי זה. אם יש לך משחת הלחמה/פלקס נוזלי תשתמש בו כדי לטבול את קצה החוט לפני.

אם אין, עדיין אפשר להגיע לציפוי טוב;

1. סובב ומולל היטב את סיבי הנחושת בקצה, כך שיהיו מהודקים.

2. שים מעט בדיל על ראש המלחם, וגע בקצה החוט, במרכז החלק החשוף שאותו אתה מצפה, כדי לחמם אותו לטמפרטורה גבוהה.

3. בשלב מסויים טיפת הבדיל תימס ותחדור לתוך החוט. בדיוק בשלב הזה אתה מוסיף לנקודת המגע את חוט הבדיל

4. הבדיל מגיע למצב שהוא נמס לתוך החוט, ואז אתה פשוט מוסיף ממנו עוד ועוד, עד שאתה מגיע לעובי הציפוי הרצוי

5. אם החוט עבה, ואין ציפוי בדיל בצד הנגדי לזה שציפית, תחזור על התהליך.

אני מעדיף תמיד לא להגיע למצב שהחוט מצופה כולו, אלא רק למצב שהבדיל יושב בתוך החוט, ורואים את הסיבים מצופים בבדיל.

פורסם

הטכניקה שאני ממליץ היא להצמיד לחוט המגולגל את המלחם מצד אחד, ואז לתקוע בו את הבדלי מהצד השני - כך שהבדיל מגיע ישר לחוט ולא דרך המלחם

אם אתה משתמש אם חוט בדיל רגיל את לא צריך חומר הלחמה או כלום, החור נמצא כבר בתוך הבדיל

קצוות אם ציפוי בדיל לפעמים נהרסים אם זה משהוא שאתה כל הזמן מחבר ומנתק. לדברים כאלה רצוי לשים סופיות כבל (צינור קטן שלוחצים אל הכבל אם פלאייר) ולא הלחמה

פורסם
  • מחבר

ווואוו....הוראות מצויינות!

טוב - מלחציים כמובן שאין לי...

ממה שהבנתי מהוראותך - אני צריך להמיס קצת בדיל על קצה החוט ... ואז אני ממשיך במקטעים בהן אני ממיס קצת...ועוד קצת...ועוד קצת - במקטעים...לא בעבודה רציפה.

נכון?

[br]פורסם בתאריך: 1.02.2011 בשעה 16:42:44

הטכניקה שאני ממליץ היא להצמיד לחוט המגולגל את המלחם מצד אחד, ואז לתקוע בו את הבדלי מהצד השני - כך שהבדיל מגיע ישר לחוט ולא דרך המלחם

אם אתה משתמש אם חוט בדיל רגיל את לא צריך חומר הלחמה או כלום, החור נמצא כבר בתוך הבדיל

קצוות אם ציפוי בדיל לפעמים נהרסים אם זה משהוא שאתה כל הזמן מחבר ומנתק. לדברים כאלה רצוי לשים סופיות כבל (צינור קטן שלוחצים אל הכבל אם פלאייר) ולא הלחמה

זה נשמע לי ממש פשוט... :xyxthumbs:

פשוט להצמיד את קצה המלחם לקצה החוט (לחמם קצת את החוט) ועם היד הנוספת אני מצמיד בדיל על החוט שהתחמם מהמלחם....נכון?

לא הבנתי מה כוונתך: "אם אתה משתמש אם חוט בדיל רגיל את לא צריך חומר הלחמה או כלום, החור נמצא כבר בתוך הבדיל" ... פשוט חשבתי להשתמש בבדיל ... לא ידוע לי על חומר הלחמה אחר מלבד בדיל.

הכבלים יהיו מחוברים באופן קבוע...

פורסם

אני פשוט שם את המלחם אל הריצפה ושם קצת (נגיעה קטנה) אם הבדיל אליו, שם אליו את החוט, ושם בדיל (מחזיק את החוט ואת הבדיל, לא את המלחם)

בהלחמה יש בדיל, וחומר אחר (פלאקס - חומר אדום וקצת שקוף כזה) שחייבים לשים כדיי שהבדיל "יתפוס". ברוב הבדיל שיש היום בצורת "חוט בדיל", אם אתה תחתוך אותו אתה תראה שיש בתוכו נקודה של חומר אחר - זה הפלאקס. הוא מגיע בתוך הבדיל ואז לא צריך לשים פלאקס בנפרד

פורסם
  • מחבר

טוב - קנייתי כרגע מלחם (יש לי מתחת למשרד חנות "חשמל ישיר") של ZICO (אבל שכחתי לקנות בדיל ::)).

אני אפעל על"פ הוראותיך...נשמע ברור ופשוט!

לדעתך צריך לעשות מס' שכבות (כלומר להמיס בדיל ולצפות את קצה החוט...לתת להתייבש דקה...ואז לבצע זאת שנית...שלישית)?

תודה!

פורסם

לא לעבוד במקטעים, עדיף בפעם אחת הכל. רק אם החוט עבה צריך משני הצדדים. אם תעשה בשלבים, הבדיל יתקשה בנתיים, ויאבד את הפלקס שבו, ותצא עבודה מכוערת. גם לא צריך במקטעים. תוך כמה שניות הכל מצופה.

צריך לשים טיפה קטנה של בדיל לתחילת העבודה, כדי לשפר את המגע התרמי בין ראש המלחם לקצה החוט.

1010111, כדי שהבדיל יתפוס טוב בתוך החוט, אני אוהב לשים פלקס. זה השימוש היחיד שאני מוצא לפלקס חיצוני אגב.

פורסם
  • מחבר

אח'לה...בהחלט נשמע הגיוני.

תודה!

פורסם

יש לך הסבר דיי טוב כאן:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים