עבור לתוכן

איך אפשר לוודא שמכשיר אל-פסק עדיין תקין?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלך בעומס מקס' לוקח כ 300 W ללא ספק, 375 W ו 412 VA כולל ספק. המסך לא יודע כמה בשדיוק הוא לוקח, אבל בטח משהוא כמו 50 - 75 W ו 90 - 140 VA

ביחד אתה צריך UPS של עד 450 W ו 552 VA כדיי להחזיק אותם. ה UPS הקיים שלך מתאים מבחינת VA, אבל לא ידוע כמה W הוא. אני חושב שהוא משהוא כמו 300 W, אוליי 400 גג

בכל המצבים חוץ ממתיי שהמחשב בעומס מלא, הוא יחזיק. אבל כשהמחשב כן בעומס מלא (באמצע משחק כבד וכו) - יכולה להיות בעיה

תישאר אם ה UPS הקיים ותחליף לו סוללה, אם הוא תקין הוא יחזיק ברוב המקרים. אם אתה רואה שהוא ממשיך ליפול, תוכל למכור אותו ולקנות אחד חדש (וגדול יותר)

שילוב מגן ברקים אם UPS - מומלץ למגיני ברקים שיש להם השהיה קצרה (כמה שניות), או למגינים אם השהיה ארוכה במקומות שבהם לא יהיו 2 ניתוקים אחד אחריי השני, אחרת ה UPS יעבוד יותר מדיי זמן אל סוללה ויגמור אותה. אם יש לך את אחת מהבעיות האלה, תחבר בנפרד מחשב ומסך ל UPS ואת כל היתר למגן ברקים

בכל מקרה לחבר כך שהמגן ברקים מקבל חשמל מהשקע ולא מה UPS. אם מחברים מגן ברקים אחריי היציאה של ה UPS, המתח שה UPS מוציא יכול לשרוף את המגן ברקים או לגרום לו להפעיל הגנות סתם

מהמגינים שראיתי עד עכשו :

המגן "הגדול" GPT SC9 COOL (וכנראה גם SC9 ELEC) - אבל לא ה GPT "הקטן" SC9L - הגנת השהיה טובה אבל ארוכה, הגנת מתח גבוה / נמוך קיימת (הגנת מתח גבוה לא קיימת אבל הגנת הברקים בנויה להגיב כבר בקפיצות כאלה חלשות שהיא סוג של הגנת מתח גבוה), הגנת ברקים מלאה בשביל מגן ברקים בסיסי

מפצל ל 3 שקעים אם כבל עוז און פרוטקשן - הגנת השהיה טובה, הגנת מתח גבוה / נמוך מלאה, הגנת ברקים כמעט אין

מגן של HYUNDAI אם מנורות בצורת משולש - הגנות השהיה, מתח גבוה ונמוך לא קיימות, הגנת ברקים דפוקה שלא ממש נותנת הגנה

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שהמחשב מגיע למצב של עומס מלא, כי אין לי משחקים כבדים.

מדי פעם אני מריץ עליו סרטים בפורמט בלוריי מלא, אבל לא מדובר בסרט שלם, אלא רק קטע קצר (בכדי להתאים עבורו כתוביות)

ציינתי כבר קודם שאני לא פותח בעצמי את ה-UPS. כך שאם המצבר באמת הלך, יכול להיות שעדיף לי כבר לרכוש מכשיר חדש. עלות הסוללה פלוס עבודת טכנאי יכול לצאת יקר יותר....

לא הבנתי את הקטע- " תחבר בנפרד מחשב ומסך ל UPS ואת כל היתר למגן ברקים".

בחדר יש לי רק מחשב ומסך .

מאוד הגיוני שמגן הברקים יהיה מחובר לחשמל לפני ה-UPS (גם אני אמרתי את זה), אבל לא ברור מדבריך, איזה מגן ברקים מומלץ, כדי שלא יהיו שני ניתוקים אחד אחריי השני, וכדי שUPS לא יעבוד יותר מדיי זמן אל סוללה ויגמור אותה (כפי שציינת)

תודה רבה

פורסם

את הUPS ואת מגן הברקים מחברים בנפרד, שקעים שונים או לפחות למפצל חשמל.

הכוונה לדברים כמו רמקולים, מודם\ראוטר וכל מני דברים אחרים - מתחברים למגן ברקים.

המחשב עצמו והמסך - לUPS.

היום אפשר לקנות UPS מחברה מכובדת עם שתי סוללות ומפרט שנראה טוב מאד במחיר מצחיק יחסית - כ460 ש"ח.

FSP EP1000.

פורסם
  • מחבר

The Coolest תודה

מצטער, אבל כנראה שאני מתקשה לתפוס את העניין הזה :silly:

האם הכוונה היא שהמחשב והמסך לא צריכים לעבור דרך מגן ברקים, אלא להיות מחוברים ל-UPS בלבד?

ושאלה נוספת- האם יש UPS שכולל בתוכו הגנה חזקה נגד ברקים?

למען האמת, מבחינתי הרבה יותר חשוב התכונות של ייצוב מתח והגנה נגד ברקים. הנושא של גיבוי וכיבוי מסודר של המחשב בעת הפסקת חשמל, הוא גם חשוב, אבל רק במקום השלישי מבחינת סדרי העדיפויות שלי.

לסיכום דרוש לי UPS מחברה איכותית שיספק הגנה רצינית נגד ברקים,מייצב מתח, וגם שיוכל להחזיק מחשב עם המפרט שנתתי קודם, פלוס מסך 26

פורסם

כן. לא מחברים UPS למגן ברקים.

הUPS כבר כולל בפנים הגנה - מן הסתם תלוי איזה UPS ובאיזה מחיר.

UPS של סביבות ה 800VA עם 450-500W יהיה טוב.

אני קניתי UPS של FSP לפני שבוע.

1000VA 600W עם שתי סוללות - שזה טוב ב460 ש"ח.

פורסם

כשמחברים מגן ברקים שיש לו את כל ההגנות למפצל, מקבלים הגנות כמו בציור

הגנת ברקים מתפשטת מהמגן גם "למעלה", הגנות השהיה ומתח גבוה / נמוך מהמגן "למטה" בלבד. לכן, אם מהמפצל מחוברים מגן ברקים UPS אחד לייד השני (לא UPS מחובר מהמגן ברקים), ה UPS עדיין מקבל הגנת ברקים

במגן GPT SC9 COOL (וכנראה גם ELEC) אין הגנת מתח גבוה ממש, אלא הגנת ברקים שבנויה להגיב לכל עליית מתח קטנה (זה נותן הגנה ממתח גבוה, אבל הרכיבים שנותנים אותה נשרפים כשהם נותנים את ההגנה, ובעבודה רגילה אורך החיים שלהם מתבזבז אל קפיצות קטנות ולא משמעותיות שיש במערכת כל הזמן). אבל בגלל התכונה הזאת, במגן של GPT גם הגנת מתח גבוה "מתפשטת" לשקעים אחרים ביחד אם הגנת ברקים

את הגנת הברקים ה UPS יקבל בכל צורת חיבור אם מגן ברקים (דרך המגן או ביחד איתו במפצל משותף). את ההגנות האחרות הוא יקבל רק אם הוא מחובר דרך השקע של המגן

מה קורה אם מחברים את ה UPS לשקע של המגן ברקים ?

במקרה של נפילת מתח קצרה המגן ברקים מנתק את המתח ונכנס להשהיה (כמה דקות ב GPT). ה UPS יצתרך לחכות לא את הזמן של הנפילת מתח (כמה שניות מקס) אלא את כל ה 3 - 5 דקות שלההשהיה אל סוללה, וזה גומר את הסוללה ב UPS. אם הסוללה עובדת בזרם גבוה יותר מ 25 - 30 A וזה קורה לה כמה פעמים, היא תתחיל להיהרס מעומס יתר (סוללה של UPS לא בנויה להחזיק יותר מ 25 - 30 A, ב UPS אפשר לתת לה לעבוד ב 35 A כי UPS עובד רק בהפסקת חשמל וזה לא קורה כל הזמן אז זה לא יהרוס אותה כזה מהר). חוצמזה אם אחריי זמן קצר תההי נפילת מתח שניה הUPS שוב יצתרך לעבודכמה קות מהסוללה, אבל הסוללה כבר ריקה אחריי הנפילה הראשונה --> נפילה של המחשב

הגנת ההשהיה של המגן יכולה להגן אל ה UPS במקרה אחד והוא כשיש סדרה מהירה מאוד של קפיצות (תוצאה של מגע משוחרר ראשי במערכת חשמל) וה UPS לא מתוכנן להתמודד איתה (נכון לחלק גדול מה UPSים הזולים). ה UPS יתחיל לעבור במהירות לסוללה ובחזרה ויכול להרוס את עצמו או את המחשב. זה אל קורה הרבה, אל תחבר ככה סתם

במקרה של מתח גבוה / נמוך שלא רחוק מדיי מהמתח התקין, המגן ברקים לא מתערב ומאפשר ל UPS לייצב את המתח. אם המתח יותר רחוק המגן ברקים ינתק את המתח לגמרי, וה UPS יצתרך לעבוד אל סוללה (בלי המגן ה UPS לפעמים יכול לייצב את המתח בתחום קצת יותר גדול, אבל רוב הסיכויים שהוא לא יוכל והוא היה עובר לסוללה בכל מקרה)

חיבור המגן ברקים מהיציאה של ה UPS - אל תחבר. ה UPS במצב של הפסקת חשמל מוציא מתח שונה מהמתח שיש במערכת חשמל, והאפס שלו לפעמים צף (לא מחובר לאפס של מערכת החשמל). מגן הברקים יכול לנסות להגיב למתח של ה UPS, קפיצות מסוימות ש UPS יכול לייצר יכולות לשרוף את רכיבי הגנת הברקים של המגן, והמגן יכול לעשות דברים לא צפויים אם החיבור אדמה שיש לו כשמחברים אליו מקור מתח צף כמו UPS

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה לכם על ההסברים המלומדים.

למען האמת בסלון, יש לי מערכת קלנוע ביתית איכותית, המכילה ציוד רב :

טלוויזיה, רסיבר, מחשב מדיה סנטר, נגן בלוריי, מכשיר דיוידי וסטימרים.

כרגע יש לי שם את ה- GPT SC9 ומשם זה עובר למגן נוסף (לא יודע איזה סוג) עם 4 שקעים.

האם זה מספיק, או שיש צורך במגן ברקים/מייצב מתח יותר רציני?

ואם נחזור שוב לחדר שלי, האם ה- UPS שציין The Coolest עשוי להתאים גם למחשב שלי, כולל המסך?

האם המוצרים של FSP נחשבים לאיכותיים יותר מאשר אלו של אדוויס?

פורסם

חיבור של מגיני ברקים אחד לשני יכול לעלות את רמת ההגנה או להשאיר אותה כמו שהיא. GPT SC9 COOL (וכנראה גם ELEC), אבל לא SC9L (הקטן) !, מכיל בגדול את כל ההגנות (אבל לא כולן בנויות בו הכי טוב)

אם יש לך SC9 (או כל מגן אחר שעובד אל ואריסטורים ומכיל הגנת L-E), רצוי מאוד שיהיה לך בבית מפסק פחת. הוא מעלה בצורה משמעותית את ההגנה ממתח גבוה ומברקים במגינים כאלה (הוא קופץ ולא משאיר את המגן להמשיך לספוג מתח)

מתוך ה UPSים שראיתי עד עכשו, advice PRPC הם סתם UPS גנרי באיכות נמוכה, כמו רוב ה UPSים הזולים

את ה UPSים של FSP ראיתי רק +-בחודש האחרון באתרי אינטרנט (לא במציאות), אבל המפרט שלהם טוב יותר משמעותית מאלה של אדוויס (גודל סוללה, הספק) ו FSP מייצרים ספקי כוח איכותיים, כך שיש למה לצפות ב UPSים

מצתרף להמלצה של the coolest

פורסם
  • מחבר

אצלי זה GPT SC9 ELEC

אם לדעתכם זה לא מספיק טוב, אז תגידו חופשי.

בסלון מדובר בציוד יקר מאוד, ולא צריך לחפש איך לחסוך.

חשמלאי אמר לי שזה נותן הגנה מצוינת, ואני (כאחד שלא מבין כלום בנושאים האלה) השתכנעתי להאמין לו.

לגבי מפסק פחת, אם הכוונה לאחד כזה שקופץ מיד ברגע שיש קצר, אז יש אצלי.

בהחלט אשקול בחיוב את ה-UPS שעליו המליץ the coolest

חוות דעת כזו חזקה של שני מומחים בתחום, זה לא דבר שהולך ברגל ;D

אשמח אם תוכלו בבקשה לתת לינק ישיר לדגם הספציפי שמתאים עבורי (בכדי למנוע טעויות)

כמה זמן אחריות יש למוצר, והאם השירות שלהם טוב?

אני יודע שלאדוויס יש שירות די גרוע. פעם התקשרתי בכדי לשאול כמה דברים טכניים. ענתה לי פקידה , (שלא נשמעה לי כאחת שמבינה הרבה ) שהתעקשה לתת בעצמה את המענה, למרות שדרשתי לשוחח עם איש טכני...

פורסם

המגן הזה מכיל את כל ההגנות והוא הטוב ביותר מתוך 3 שבדקתי עד עכשו, אבל אחת מההגנות שלו בנויה בצורה בעייתית

במגן שיש לו הגנות מלאות שבנויות בצורה מלאה, יש הגנת מתח גבוה והגנת ברקים שעובדות בנפרד אחת מהשניה (הגנת מתח גבוה בנויה ביחד אם הגנת מתח נמוך)

הגנת מתח גבוה (/ נמוך) מגיבה כשיש מתח מעל 280 - 300 V (ומתחת ל 180 - 200) בערך. היא בנויה ממעגל אלקטרוני שמודד את המתח כל הזמן, וממסר (מפסק מכאני) שקופץ ומנתק את המתח כשהוא לא תקין, מחכה (וממשיך למדוד את המתח כשהממסר מכובה), ומדליק בחזרה את הממסר כשהמתח חוזר להיות תקין

הגנת הברקים מגיבה במתחים מעל 600 V ועד כמה אלפיי V. מתח כזה גבוה יכול לשרוף את המעגל שנותן הגנת מתח גבוה ולבטל את ההגנה, וגם אם לא, הוא מספיק גדבוה כדיי לשרוף הכול בזמן שלהגנת מתח גבוה לוקח זמן להגיב. במקומו שמים ואריסטורים - רכיבים שיוצרים קצר מיידי במתח מעל 800 V, חוטפים אל עצמם את המכת מתח (ואת הקצר) ונשרפים - ההגנה מספיקה לכמה קפיצות מתח קטנות או חד פעמית לקפיצה גדולה, אחריי זה הרכיבים נשרפים

במגן GPT SC9 COOL (בדקתי אותו, אבל כנראה אותו דבר גם ב ELEC) המעגל האלקטרוני מכיל הגנת מתח נמוך בלבד. במקום הגנת מתח גבוה אלקטרונית, הם שמו רכיבי הגנת ברקים של 430 V, שמיועדים למתח עבודה 275 V בלבד. מה שאומר שבכל עליית מתח קטנה (ויש מלא קפיצות קטנות כאלה כל הזמן, אבל הם קטנות ומהירות מדיי כדיי להשפיע) הרכיבים האלה מבזבזים קצת את אורך החיים שלהם לספוג את הקפיצות הקטנות, ולא נשמרים לקפיצה גדולה יותר

בעיה נוספת שקיימת, עליות מתח לתחום של "מתח גבוה" יכולות להימשך דיי הרבה זמן, אבל לאיזור של "ברקים" רק לפיק שנמשך זמן קצר מאוד. לכן התגובה של המגן ל "מתח גבוה" תהיה ליצור קצר מיידי, אבל הרכיב יכול להספיק להישרף (הוא מיועד לספוג פיק בלבד) לפניי שהמתח הגבוה נגמר

כשהרכיב נשרף מפיק (הצורה שבה הוא מתוכנן להישרף) הוא יוצר קצר חזק ומפיל מיידית את החשמל בבית, וכך הזרם מנותק מהאיזור של הקצר ומהמחשב. כשהרכיב נשרף מעליית מתח איטית, או מזה שהוא נהרס מכמה מקרים של "כמעט" ואז מתחיל להתחמם במתח רגיל של 240 V, הוא לא תמיד יצור קצר אלא יכול להמשיך להתחמם ולהישרף, ומפסיק להגן. במקרים קיצוניים יכולה להיות סכנת שריפה

מפסק פחת (מפסק מגן נגד התחשמלות, לא נגד עומס יתר / קצר) פותר במידה מסויימת את 2 הבעיות של הרס הרכיב, ופותר לגמרי את הסכנה של השריפה. הוא מגיב לזרם שעובר מתוך הבית לאדמה, וזה כולל את הזרם שהמגן ברקים מוריד לאדמה דרך רכיבי הגנת הברקים. אם הזרם הזה עולה מעל 30 mA (קרוב להתחלה של התגובה של הרכיב הגנה, לפניי שהזרם עולה לעשרות ומאות A של קצר, וכן הזרם מרכיב שמתחיל להישרף ללא קצר) מפסק הפחת קופץ ומכבה את החשמל, ולא משאיר את הרכיב לספוג את הכול

מגן אחר שיש לו הגנות מתח גבוה ונמוך מלאות (ככה לפחות נראה לי לפי הרכיבים שיש בפנים), אבל לא הגנת ברקים (יש אבל היא חלשה מדיי) הוא עוז און פרוטקשן (מפצל ל 3 שקעים אם כבל). אם מחברים את שתיהם ביחד (ורצוי את העוז און מהצד של כניסת המתח) אתה תקבל את סכום ההגנות משתיהם

אבל, ב 200 - 300 שקל יש לך UPS בסיסי של FSP שנותן הגנת מתח גבוה / נמוך טובה בהרבה מכל מגן ברקים (ה UPS מעלה ומוריד את המתח כדיי להפוך אותו לתקין, לא רק מנתק אותו). חיבור ה UPS הזה במקביל למגן ברקים באותו שקע (מפצל, אליו חיבור של מגן ברקים ו UPS ל 2 שקעים אבל לא חיבור ה UPS מתוך השקע של המגן ברקים) נותן הגנת ברקים של המגן ברקים וכל ההגנות האחרות מה UPS

ראיתי את ה UPS הזה רק באינטרנט , הדעה שלי אליו היא לפי המפרט באתר של החברה + לפי ספקי כוח של FSP שהם איכותיים מאוד

ה UPS באתר שבו ראיתי אותו : http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?cPath=81&products_id=10195

לא מכיר את השירות של אדוויס, אבל אל ה UPSים שלהם

סדרת PRPC - סתם UPS גנרי זול ששורף סוללות, ולא נראה לי שהוא עושה בכלל גל דמוי סינוס

סדרת SL - נראים טובים וגם המפרט שלהם טוב יותר. ראיתי פעם UPS שנראה דומה (אם מדבקה של חברה אחרת) והוא היה בנוי טוב מבפנים

פורסם
  • מחבר

11010010110

שוב תודה על ההסבר המקיף, אבל בוא ננסה להיות ממוקדים, כי נראה לי שאני מתחיל קצת לאבד אותך :)

1. אז קודם כל לחדר שלי , שבו אני זקוק להגנה עבור המחשב פלוס מסך 26 בלבד- אם הבנתי נכון, אתה ממליץ על ה-UPS בלינק שנתת (אגב, הלינק הזה לא תמיד עובד. כנראה יש להם בעיות תחזוקה באתר הזה). ושם אין צורך גם במגן ברקים נפרד, נכון?

2. כעת נעבור לסלון, שבו כבר יש לי ציוד רב שעולה המון כסף. כאן אתה מציע על שילוב של UPS בסיסי מתוצרת FSP ( אפשר לינק בבקשה?) יחד עם מגן ברקים . האם ה- GPT SC9 ELEC שברשותי יהיה בסדר לצורך זה?

אגב, איך אפשר לדעת שמגן ברקים עדיין תקין, ולא נשרף בו משהו?

תודה ושבת שלום

פורסם

למחשב - קח את ה UPS הזה

לרוב ה UPSים שראיתי עד עכשו אין הגנת ברקים חזקה, אל האחד הזה אני לא יודע. כדיי להבטיח הגנת ברקים ניתן לשים מגן ברקים במקביל ל UPS (ניתן לא לחבר כלום לשקע של המגן עצמו, או לחבר אליו רמקולים / מדפסת / וכו מה שלא צריך UPS. אם מחברים את המגן ברקים ואת ה UPS ממפצל משותף, הגנת הברקים של המגן מתפשטת לכל המפצל ובמידה מסויימת גם למעגל הראשי יותר של החדר וכו. אגב מדפסות לייזר לא לחבר ל UPS בכל מקרה !)

לסלון אתה לא צריך הגנת UPS, אלא רק הגנות חשמליות טובות. אבל הגנות מתח גבוה / נמוך של UPS טובות יותר משמעותית מאלה של מגן ברקים, ולכן יש מקום לחשוב בכיוון של UPS. אם לא (עדיין, UPS עולה לא מעט והסיכון שמשהוא יקרה אחריי מגן ברקים לא גבוה) ניתן להשאיר את המגן ברקים הקיים (הוא נותן את כל ההגנות, רק בצורה לא מושלמת) או להוסיף אליו מגן שיש לו הגנות מתח גבוה / נמוך טובות יותר כמו עוז און פרוטקשן

אני חושב שאין לך בסלון ציוד שלוקח הרבה חשמל, וכנראה UPS של 650 VA יספיק אם כבר UPS (ליתר בטחון תעבור אל כל הציוד שיש לך שם ותבדוק כמה W כל אחד)

לא ניתן לדעת בוודאות אם המגן תקין, אבל יש סימנים שיכולים לתת רמז אל המצב שלו

1 אם המגן לא ספג מכות ברק, הוא כנראה תקין. אם היתה פגיעת ברק שאחריה קפץ המפסק בלוח של הבית, כנראה שהמגן כבר ספג משהוא

2 אם המגן לא הפיל את החשמל, הוא כנראה תקין. אם היו נפילות חשמל שהיו קשורות למגן, הוא כנראה לא (למרות שהבעיה היתה יכולה להיות במשהוא אחר שהיה מחובר למגן ולא במגן עצמו, במקרה כזה אין נזק למגן)

3 אם רכיבי הגנת הברקים בתוכו נראים שלמים ללא סימני התחממות, הוא כנראה תקין. אם רואים אליהם או ליידם סימנים שחורים וכו, הם שרופים

4 אם ההתנגדות של הרכיבים גדולה (בדרך כלל יותר מ 2M, בתחום שמולטימטר פשוט לא יכול למדוד), הוא כנראה תקין. אם היא כמה מאות K או פחות, הרכיבים בדרך להישרף

מגינים שיש בהם led "יש הגנה" בודקים בדרך כלל רק את 2, וזה יכול לתת תוצאה שגויה ב 2 הכיוונים

תבדוק גם אם יש בבית מפסק פחת תקין. בלוח החשמל אמור להיות מפסק גדול יותר מהאחרים, שיש לו לחצן שכתוב אליו T או TEST, בנוסף לידית של המפסק. אם אתה לוחץ אל ה T המפסק הזה קופץ (זה אומר שהוא תקין)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה :xyxthumbs:

אשתדל ליישם את המלצותיך.

רק בלינק של ה- FSP EP1000, לא רשום בשום מקום כמה אחריות הם נותנים. זה נראה לי שיקול מאוד חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים