עבור לתוכן

התלבטות לגבי כונן חיצוני בנפח 1TB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בכוונתי לרכוש כונן חדש בקרוב וישנה התלבטות בין שתי אפשרויות ושלושה דגמים.

האפשרות האחת היא לקנות כונן חיצוני, והאפשרויות הןWestern Digital 1000GB WDBAAU0010HBK או Seagate 1000GB ST310005EXD101RK

שניהם כוננים חיצוניים עם ממשק USB2. הסיגייט זול בכ-40שקלים. מי מהם עדיף?

אפשרות אחרת נראית לי יותר אטרקטיבית כרגע וכוללת כונן פנימי HD103SJ של סמסונג, שנת אחריות נוספת (3 לעומת 2 בחיצוניים) וזכרון מטמון גדול יותר - 32 לעומת 8 בראשונים שציינתי.

ככונן בלבד, הסמסונג נראה לי כאפשרות עדיפה. דעתכם?

מלבד הכונן, אצטרך לקנות כיסוי. כמובן ששקלתי כיסוי עם ממשק eSATA כדי להתחבר לכניסה זו בנייד שלי, אך זה נראה לי הופך לסיפור יקר.

גם עם כיסוי חיצוני עם USB2 בלבד, נדמה לי כי הבדלי העלות דיי גדולים ואינני בטוח כבר מה מומלץ יותר לעשות.

ישנו עניין האחריות..והדילמה האם בכלל המארז החיצוני שאקבל מ WD או סיגייט יהיה כזה איכותי ועליון לזה שאקנה באיביי או אלטרנטיבה אחרת.

פורסם

אני לא יודע מה התקציב שלך...

אבל אני ממליץ על WD לי יש כונן עם חיבור esata אני לא יודע אם המהירות חשובה לך ואם בכלל יש לך לוח עם יציאה כזאת.

זה פשוט עולם אחר זה כאילו הרכבת הרדיסק פנימי אבל הוא בעצם חיצוני.

לגבי קנית כונן קשיח פנימי ולקנות קופסא זה לא משתלם מבחינה כספית יתרה מזאת אתה צריך להתעסק בלחבר אותו מספיק חוט חשמל רופף ונשרף ההרדיסק.

כמו כן חשוב לשים דגש על השימושים שלך ואני אסביר:

1. אופציה ראשונה - כונן לגיבוי (שירים, סרטים, או כל קובץ אחר) שמדי פעם אתה מושך ממנו משהו אתה יכול לקנות נפח גדול אבל לא להשקיע בחיבורים מהירים וכו

באופציה זו מספיק חיבור usb 2.0 פשוט'

2. אופציה שנייה - תהפוך את הכונן החיצוני לדיסק בוט עם וונידוס למשל ואחת לכמה זמן תרצה להתקין אותו אז שווה להשקיע במהירות כלומר במקום כונן cd.

באופציה זו עדיף לרכוש חיבור usb3, esata, firewire

בגדול אני ממליץ לך לקנות מחשב עם מערך של כוננים הוא לא צריך להיות מחשב חזק ולהתקין עליו freenas

כלומר תקנה 3 כוננים של 1TB תחבר אותם ב raid 5 ככה גם תקבל גיבוי לקבצים וגם מהירות אחת ל 10 שנים ככה מחזיק הר דיסק בבמוצע לי נפלו כמה הרדיסקים בחיים אז אני יודע. יהיו לו bad sector והמערכת freenas תבקש ממך להחליף הר דיסק. כמו כן אם נגמר המקום תוכל להוסיף עוד כוננים.

עכשיו להמלצות לגבי כוננים קשיחים:

אם אתה רוצה משהו נוח שיהיה לך קל להתנייד איתו תיקח את הגירסא הזאת:

Western Digital My Passport Essential SE 1TB USB 3.0 Black WDBACX0010BBK

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324&products_id=31680

WD HD My Book Apollo Essential 1TB 3.5 USB 3.0 WDBACW0010HBK

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_272_2324&products_id=32081

מקווה שעזרתי לך...

פורסם

עם כל הכבוד, מתנצל על הבוטות, אבל אני מציע בתוקף להתעלם מההודעה הנ"ל.

לנושא-

אם אתה צריך ממשק מהיר אז אין זה משנה שצריך לשלם יותר בשביל זה. אם אתה לא צריך אז מן הסתם שעדיפה האופציה הזולה.

כוננים חיצוניים עם הממשק הכי זול תמיד יהיו הכי זולים, על אחת פי כמה וכמה כשמדברים על דגמים לא מומלצים (הסיגייט במיוחד). אם כבר אז כבר, ה-G3 של סמסונג עדיפים מבחינת אמינות.

פורסם
  • מחבר

היא אכן קצת לא מתיישבת עם הנושא העיקרי :silly:

בכל אופן, הדבר האחרון שאני צריך זה שהכונן גיבוי שלי יהיה לא אמין - הסיגייט יורד מהפרק.

הסמסונג עליו דיברת הוא זה?: http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=28155

האם הוא עולה גם על ה-WD שהצעתי בתחילת הדיון? יתרון אחד ברור הוא שנת אחריות נוספת.

מעבר לכך, האם הסמסונג עדיף על-פני קניית הכונן הפנימי שלהם שהצעתי, ה-HD103SJ ולהוסיף עליו אריזה כדוגמת זו? הרי במסתכם יוצא הפרש במחיר של בסה"כ 20ש"ח ויש גם eSATA.

האם יהיה הבדל עבורי מבחינת ההבדל בכמות זכרון מטמון, בהינתן שהכונן ישמש כחיצוני בלבד? בסמסונג הפנימי יש 32 ואילו בחיצוני 8 בלבד.

ושאלה נוספת ממקום אחר לחלוטין, אבל בהחלט באותו הקשר,

במחשב הנייד שלי, ווסטרו 3300, יש כניסת eSATA, אך כשאני מנסה לחבר אליה את הכבל eSATA הוא לא עובר את חצי הדרך פנימה אפילו. האם יש צורך בכבל מסוים\מיוחד או מתאם כלשהוא או שמא יש לי איזה פגם במחשב? כ-USB השקע מתפקד נהדר.

פורסם

נעזוב בצד שאין לזה שום חשיבות.. באיזה כונן ראית באפר של 8MB?

לשאלתך, כן, זה הכונן, ה-G3. אני רק לא מבין איך חישבת הפרש של 20 שקלים, זה יותר לכיוון של 120 שקלים.

פורסם
  • מחבר

אם אין לזה חשיבות בהחלט נעזוב את זה בצד. (מתי כן יש לזה חשיבות?)

הסמסונג החיצוני עולה 350, הפנימי ראיתי ב-270, אז זה יוצא (טעות שלי) 40ש"ח.

פורסם

אין לזה חשיבות אף פעם כי ממילא זה בזבוז זמן להעריך ביצועים על פי מאפיינים טכניים כשניתן למצוא השוואות ביצועים ברשת.

ולגבי המחיר- שכחת לקחת בחשבון את עלות המארז החיצוני שזה עוד 120 שקלים. כמובן שאלו רק מחירים בחנות מסוימת.. זה משתנה בין החנויות.

פורסם
  • מחבר

הכונן של סמסונג עולה 270 והעטיפה 120 - ביחד זה 390.

הכונן החיצוני של סמסונג עולה 350.

האם הפנימי בתוספת עטיפה עם ESATA הוא דיל משתלם ביחס לחיצוני עם USB2 בלבד?

האם זהו קייס איכותי? האם יש זולים יותר\איכותיים יותר סביב המחיר הזה?

עריכה: לגבי החיצוני, האם הסדרה הזו של סמסונג מומלצת גם ל 1.5TB?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים